CYTAT(Mały_Krzyś @ 09.02.2012 - 08:29)

Jestem tu od niedawna, natomiast wydaje mi się, że w ogóle nie powinno być takich tematów na forum. Po napisaniu słowa kluczowego, post powinien być usuwany.
Chyba nie chodzi o to, żeby swoje lęki spychać głęboko gdzieś w podświadomość, tylko żeby je poznać jak najdokłądniej, rozłożyć na czynniki pierwsze i po sprawie.
Jak zapalisz światło to potwór okazuje się szafą, jak się przykryjesz kołdrą, ziarenko potwora będzie gdzieś zahibernowane czekać na odpowiedni moment.
Nie żebym pisał sobie ot tak. Czasem mam podobne wrażenie do Twojego. Wolę czasem unikać niektórych tematów, bo wiem, że mogą z nich urodzić się lęki. Kilka razy zmaterializowało mi się coś dziwnego w śnie/oobe po wyczytaniu tego na forum.
Rozwiązanie jakie znalazłem to ugruntowanie sobie światopoglądu, który pomaga w odkrywaniu nieznanego.
np takie stweirdzenia: "lęk tworzy blokady", "energia jest nieśmiertelna", "
natura kocha odwagę"... itd. pomagają iść naprzód.
Prędzej czy później będzie trzeba stanąć z każdym lękiem skrywanym w sobie twarzą w twarz ;)
Być może opętanie jest to aktywacja w jednym momencie wielu zepchanych w głąb siebie emocji, z którym człowiek nie jest już w stanie sobie poradzić.