|
|
05.02.2012 - 22:20
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Witam.
Postanowiłem wraz z makyo podzielić się techniką o której dowiedzieliśmy się na kursie. (nie wiem czy we właściwym dzile ale w razie czego proszę o przeniesienie). Technika generalnie nie odbiega mocno od 4+1 ale jest prostsza bo nie wymaga aż tak długiego rozbudzania i dziala dość szybko. W zasadzie przebłyski tej techniki pojawiały mi się od łuższego czasu podczas spontanów kiedy budziłem się w nocy - i szedłem ponownie spać - i czasem wybudzały mnie wibracje. Jeśli masz podobne przypadki to technika na pewno przypasuje :) Zalety: -łatwość realizacji -duża skuteczność(u mnie po pierwszym razie - ale miałem wcześniejsze doświadczenia) Wady: - można łatwo zasnąć i zapomnieć o rutynie Na czym polega ? Idziemy spać - budzimy się po 5-6 godzin snu np. na początku za pomocą budzika. Idziemy siusiu - wypić szklankę wody kilka minut przerwy - i z powrotem spać . Musimy wbić sobie za dnia do głowy że kiedy powtórnie się obudzę muszę wyjść . Dobrze jest mieć plan - co chcemy robić itp. Ustalamy cel. Mamy go sobie tak wbić do głowy że przy wybudzeniu od razu będziemy wiedzieli co chcemy osiągnąć. Teraz kładziemy się po przebudzeniu drugi raz spać i kiedy wybudzimy się ponownie - staramy się nie ruszać - choć nie jest to krytyczne. Staramy się nie ruszać i stosujemy tak zwane techniki pomocnicze czyli : Wyobrażamy i staramy się poczuć że wykonujemy ciałem niefizycznym następujące czynności (wybierz sobie 3 ulubione i przełączaj się między nimi ) : - łapanie piłki która na nas leci - pajacyki całym ciałem - pocieranie dłońmi - bawienie się telefonem ręką - pływanie - i inne według upodobania pamiętając że najlepiej wybrać techniki tak aby pokrywały różne części ciała Wykonujemy jakąś czynność nie dłużej niż 3-4 sekund i jeśli nie czujemy zmiany to przeskakujemy szybko do następnej. Innymi słowy staraj się wyobrazić sobie że wykonujesz ciałem niefizycznym jak najwięcej ruchów a jeśli znajdziesz technikę która najlepiej na Ciebie działa zapamiętaj ją . Chodzi o "poluzowanie' ciała niefizycznego. W momencie gdy wyczujesz wibracje nie przerywaj - stosuj technikę dalej. Gdy czujesz że ciało fizyczne już się powoli oddzieliło lub jesteś w stanie hipnagogiczym - zastosuj technikę podstawową np: - wyturlanie się - przewrót w tył - zapadanie się w łóżko - wdrapywanie się po drabinie lub linie - wzniesienie się - itp . W razie gdy pięciokrotne przejście po technikach pomocniczych nic nie da - idziemy dalej spać i próbujemy za następnym obudzeniem. Na mnie techniki wspomagające działają rewelacyjnie i nie muszę używać technik podstawowych gdyż sam się unoszę bez niczego. Stosujcie te metody do 3 razy w tygodniu. Dobrze jest wyrobić sobie nawyk Wstawania po 5-6 godzinach snu. PS. Jak macie uwagi lub pytania to na to co wiem odpowiem - każdy offtop nie związany z techniką będzie zgłaszany do moderacji bo za dużo tego ostatnio. (innymi słowy - spróbuj - doświadcz - napisz - a nie filozofuj ) Ps2. Postaram się aktualizować tekst w miarę zdobywania wiedzy - gdyż kurs jeszcze trwa :) Ps3. Jak macie ochotę podzielić się spostrzeżeniami z praktyki tej techniki - to będą mile widziane :) Pozdro. Edit: Poniżej wklejam jeszcze cenne uwagi makyo które zawarł w postach poniżej: CYTAT To a dodam cos od siebie.
Technika polega na tym, że najpierw piszesz PLAN. Co chcesz robić po wyjściu:) To ustawia Twoją podświadomość. np. Chcę odwiedzić swoich przyjaciół a tamtej strony. Chcę poznać swoich opiekunów. Nastawioasz budzik na 4,5,6 godzin. Jak lubisz. Idziesz spać. Przed snem mozna walnąc afirmacje Budzisz się. Idziesz sie odlać Czytasz sobie w zeszyciku jak sie robi tą technikę. To znowu programuje twoją podświadomość. Od obudzenia do powrotu do łużka powinno minąć od 3 do 15 minut. Ważna jest, żeby dało się znowu zasnąć. Jak ktoś ma problemy z zasypianiem, to wraca szybciej do wyra. Afirmacja, że zaraz po tym jak się obudzisz wyjdziesz z ciała zasypiasz po jakichś 15 minutach(czy tam różnie u różnych osób) budzisz się. To jest ponoć naturalne Nie ruszasz się, tylko przypominasz sobie o wyjściu i wyskakujesz, wyturlulujesz się itp. Jeśli nie zadzałało, to natychmiast zaczynasz robić techniki z rękami, nogami itd. Jak przez minutę nie wyjdziesz , to olewasz i zasypiasz. Najważniejsze w tym wszystkim jest agresywne nastawienie!!! Bardzo agresywna chęć wyjścia. Taj jakby trzymało cię 2 dresów, ty chcesz spier... W wersji dla drechów, należy sabie wyobrazić, że trzyma cie 2 policjantów:P Oczywiście nie wyobrażamy sobie tego, ale nasze nastawienie musi być własnie takie. Jeśli po przebudzeniu w nocy jesteście sobie w stanie przypomnieć o wyjściu to jesteście jedną nogą w oobe. Ważne, żeby nie robić tej techniki częściej niż 2-3 razy w tygodniu. Pierwszą próbę zrobić dopiero po 3,4,5 dniach od poznania techniki. Psikus polega na tym, że jeśli czegoś nie możesz zrobić to... To zupełnie odwrotnie niż w innych technikach, gdzie musisz coś zrobić. A jak musisz cos zrobić to wiadomo...:) Kurs o trwa już ponad 2 tygodnie. uczestniczy w nim 30 osób. Spora część ludzi miała już oobe. jeden koleś w drugim tygodniu wyszedł 3 razy. |
|
|
|
![]() |
18.02.2012 - 05:36
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Poobiednia drzemka:) Ludzie to mają życie:)
|
|
|
|
Deimond Technika Wielokrotnego Wybudzenia Po 5h. Snu 05.02.2012 - 22:20
Bilu CYTATJak często zdarza Ci sie budzić w trakcie s... 06.02.2012 - 09:39
Deimond CYTAT(Bilu @ 06.02.2012 - 09:39) Wca... 06.02.2012 - 10:02
czosnek ubiegłej nocy próbowałem tej techniki i nie wie... 06.02.2012 - 12:20
Mały_Krzyś Dlatego nie ma lepszej techniki czy gorszej. Każd... 06.02.2012 - 19:58
Deimond @ czosnek - wszystko zależy od indywidualnej osob... 06.02.2012 - 22:19
Mały_Krzyś Ja wypróbuję tę technikę w niedzielę. Wydaje ... 07.02.2012 - 03:26
Dagon Wypróbowałem tą technikę, bo ostatnio nie mam ... 09.02.2012 - 14:20
puppy CYTAT(Deimond @ 05.02.2012 - 22:20) ... 09.02.2012 - 16:17
Dagon Ale czy łatwiejsza od 4+1 to bym polemizował. Du... 10.02.2012 - 14:33
makyo To a dodam cos od siebie.
Technika polega na tym... 15.02.2012 - 18:02
Deimond Dzisiaj ponownie miałem przyjemność wychodzenia... 17.02.2012 - 23:58
Deimond CYTAT(Zielarz Gajowy @ 18.02.2012 - 05... 26.02.2012 - 22:28
vandeta takie budzenie jest bez sensu zawsze kiedy idę sp... 28.03.2012 - 08:57
makyo To ciekawe, bo ja słszałem, że uszkodzić możn... 02.04.2012 - 19:35
Mały_Krzyś CYTAT(vandeta @ 28.03.2012 - 09:57) ... 09.04.2012 - 06:58
makyo Z tego co ja zrozumiałem, to takie ograniczenie c... 09.04.2012 - 21:46
Mały_Krzyś No to już rozumiem. A napiszcie mi jeszcze czy wy... 10.04.2012 - 07:29![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |