|
Oobe to sen w którym jesteś świadomy że śnisz. Każdej nocy śnisz:) To oznacza, że każdej nocy masz oobe. Oobe oznacza, że twoja świadomość opusza twoje ciało. Idąc tym tokiem rozumowania, Oobe możesz mieś nawet kiedy obierasz ziemniaki a myślami jesteś na pięknej plaży na Jamajce. Można to nazwać snem na jawie.
Jedyny problem jaki istnieje, to problem z nazewnictwem. Dla mnie sen na jawie, sen w nocy, sen świadomy i oobe to to samo zjawisko. Różnica polega na tym jak bardzo jesteś świadomy. Powiedz mi co wczoraj jadłeś na śniadanie? Czy byłeś świadomy kiedy je jadłeś, czy też myślami byłeś w przyszłości/przeszłości? :) Czy jesteś świadomy że czytasz mojego posta? czy uświadomiłeś sobie to dopiero po przeczytaniu wcześniejszego zdania?:P
Tak właśnie uświadamiasz sobie nagle we śnie, że śnisz. Czasem zadziwi Cie to, że widzisz latajace różowe słonie. Pomyślisz sobie, że to absórd i uzyskasz świadomość tego że właśnie śnisz. Przeważnie jednak latające słonie nikogo nie dziwią i dla tego śnimy w spokoju dalej. :)
Nauka mówi, że ten świat jest w 99,9999% próznią, a w 0,0001% materią. Mogłem się pomliś o jedno zero:P Ta materia jest złożona z atomów, atomy z mniejszych kawałków. Te mniejsze kawałki to tez nie są cząstki stałe tylko jakieś "fluktuacje" :P
Gdzie jest granica, która pozwala Ci mówić że jesteś rózny od komputera na którym czytasz moje wypociny?:) Co sprawia, że możemy postukać w tą kosmiczną próżnię i czujemy jakby to było coś fizycznego???
Skoro naukowcy mówią że materia jest tym czym jest, a czas jest wzgledny i można go różnie postrzegać, to co sprawia, że ciągle czujemy się ograniczeni właśnie przez ten czas i tą materię? :)
Ludzie nie wierzą w naukę.
A odwracajac kota ogonem, albo merdejąc psem... Pokaż mi dowody na to, że zjawisko oobe nie istnieje:D
Pozdrawiam serdecznie
|