Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Czas Trwania Oobe, Minuty, Godziny, A Może Sekundy?
3pac
post 25.02.2012 - 13:08
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 6900

Witam, pytanie jest bardzo proste, aczkolwiek nigdy nie uzyskałem odpowiedzi która mnie zadowoliła i rozwiała moje wątpliwości. Jestem bardzo ciekawy ile trwają wasze wyjścia z ciała. Chodzi mi o czas, w którym odczuwacie, że jesteście poza ciałem. I nie chodzi mi o określenia długo, krótko, tylko odczucia w minutach, sekundach, godzinach. Forum to istnieje bardzo długo, wiem, że wiele z Was doświadczyło tego zjawiska, kiedyś chyba nawet pytałem o czas takiej wędrówki ale nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi.

Chciałbym dostać konkretną odpowiedź od osób, najlepiej takich, które już naprawdę długo się tym zajmują, którzy mieli za sobą OOBE kilkadziesiąt albo przynajmniej kilkanaście razy.

Sam nigdy nie doświadczyłem oobe, jedynie w dużej ilości świadomych snów, ale te były zawsze bardzo krótkie (najdłuższy to chyba 2 minuty) przy czym nigdy nie pamiętałem wystarczająco dużo szczegółów.

Tak więc chciałbym się dowiedzieć ile u Was trwa średnio OOBE (czas w którym jesteście poza ciałem), oraz jak dużo z tego pamiętacie (wszystko tak jak w życiu, czy raczej jak w śnie, gdzie czasami nic się nie pamięta, albo jak przez mgłę tylko pojedyncze fragmenty).

Wierzę, że po kilku latach funkcjonowania tego forum, są tutaj naprawdę osoby, które mają w tym zakresie duże doświadczenie i będą mi potrafiły odpowiedzieć na jedno z najważniejszych dla mnie pytań dotyczących oobe.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
3pac
post 27.02.2012 - 23:30
Post #2

Znajomy Rodziny

ok, obejrzałem (Twój?) mural. Ale nie wiem co to ma wspólnego z tematem.

Zaatakuje agresywnie.

Tyle lat to forum trwa, a nikt mi nie potrafi odpowiedzieć, więc wysnuwam wniosek, że

NIKT Z WAS NIE MIAŁ NA TYM FORUM DŁUGIEGO OOBE, większość z was nawet nie miała oobe tylko łudzicie się, że WILDy które wam jako tako (ale baaardzo rzadko) wychodzą to oobe (sam miałem wild'y kilka razy, bardzo krótkie, bardzo realistyczne, niesamowite, ale przynajmniej się nie oszukuję, że to było oobe). nie czaicie czemu trwa to tak krótko, minuta? co to jest? wow, 5 minut? ekstra..15? nie do wiary, sam miałem takie, ale nie jest to nic ciekawego jak się potem nic nie pamięta. A tak tez jest z pewnością z waszym OOBE. Po prostu albo nie macie oobe, albo jest bardzo krótkie. No i jest bardzo rzadko.

NIkt z Was nie przyzna się przed samym sobą, że to daje za mało satysfakcji, że jest za krótkie, oszukujecie się sami, że czas płynie inaczej. "sekunda może trwać wieczność"..tekst na potrzeby zainteresowania potencjalnych odbiorców książek, kursów.

Nikt Wam tego nie powie, że ten stan trwa tylko chwilę, sami się do tego nie przyznacie przed samym sobą nawet, a Ci którzy mają z tego jakiekolwiek pieniądze, nawet nie będą o tym wspominały, ew. wymyślały teksty wspomniane powyżej (przesycone filozofią i takimi tam pseudo gadkami).

A większość z Was oobe nawet nie miała, ale się wypowiadacie na ten temat, bo przecież przeczytaliście coś tam i możecie powiedzieć co nie?

No więc nie. Jak nie doświadczyliście tego stanu, to nie udzielajcie rad, nie mówcie co robić, jak to wygląda, itp itd.

Gdzie nie wejdę na jakiś temat to czytam coś w stylu: "nigdy jeszcze nie miałem tego stanu ale musisz często zatykać nos i patrzeć na zegarek, to najlepszy sposób na ld blabla" a każdy wie przecież, że RT jest najgorszym z możliwych sposobów na świadome śnienie (każdy..kto kiedykolwiek próbował więcej niż jednej metody i miał styczność z tematem do czynienia w praktyce). Dałem przykład z świadomym śnieniem ale to się tutaj mnoży w każdym z możliwych przypadków.

Płaciłem za to, żeby móc mieć dostęp do (wydawało mi się) najlepszego w Polsce miejsca do zdobycia wiedze na temat oobe i świadomych snów. A co dostałem w zamian z pieniądze które przesłałem przy rejestracji?? Możliwość poczytania sobie o wymysłach użytkowników, poczytania sobie PSEUDO filozofi, pseudo spostrzeżeń, pseudo eksperymentów. Żadnych konkretów, żadnych opini ludzi, którzy naprawde by się znali na rzeczy. Jedynie D O M Y S Ł Y ludzi, którym wydaje się, że coś wiedzą.

I nie potraficie odpowiedzieć na bardzo proste pytanie: ile w Waszym odczuciu trwa Wasze OOBE. 3 sekundy, minute, a może 3 minuty?

Oczywiście...Wy po prostu nie macie obe, ale zatraciliście się w pisaniu na fotum bo to jedyna droga do tego, żeby móc samego siebie oszukiwac, że to faktycznie takie fajne, a opinie innych "ekspertów" którzy tak naprawdę nie potrafią u siebie wywołać nawet drgań podczas transu (sorry, udało im się to 7 razy w życiu, czasami nawet 15 ( w ciągu pary lat -.-), tylko pogłębiają waszą wiarę w kłamstwa i mity na temat oobe, w które CHCECIE wierzyć.

OOBE (nieważne czy stan umysłu, czy naprawdę wyjście z ciała) istnieje, ale nie tak jak o tym czytacie, nie tak jak o tym piszą ludzie w necie. Same kłamstwa, mity na temat cudowności tych stanów są prawdą w bardzo małym ułamku.

Nikt nie mówi o tym, że ld, oobe trwa krótko. To by było dla Was nie do zniesienia, świadomość, że stan ten może trwać tylko chwilę.

NIkt z Was mi nie odpowiedział, bo nikt nie miał długiego, takiego o jakim piszą w książkach i artykułach oobe.

Bo to o czym tyle razy czytaliście było prawdziwe. Tylko że było przede wszystkim PODKOLOROWANE.

EDIT: i po co to pytanie Gajowy? "bez ziemskich dat" JEzu, zanim zdążyłem odpisac na poprzedni post, to w Twoim już zawarta jest kwintesencja tego o czym pisałem. Na cholere pytanie o wiek, i to tak zagmatwane, że nie wiem o co Ci chodzi? Znów pseudo filozofowanie. Ziemskie daty, ziemskie zegarki? Ile żyje? Znam tylko jeden wymiar czasu i jeden system datowania. I te systemy są ziemskie. A wieku w internecie nie podaje, tak samo jak danych osobowych. To w ogóle nie powinno Cie interesować.
Profile CardPM
+Quote Post
Deimond
post 27.02.2012 - 23:37
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8460

Może i takk - ale pytanie czy w powyższym poście nie atakujesz siebie i swojego postrzegania oobe i w to co wierzyłeś ?

Tak mi to trochę wygląda.

Może i są krótkie - i co z tego - ja nie jestem wyjadaczem - ale nie spodziwam się super cudów.
Ale żeś zasiał agresją - musisz być mocno sfrustrowany tymi krótkimi przejażdżkami - poopisuj coś na temat tych metod LD 9ale tych prawdziwych - tajnych ) - pozdro.

PS. Też miewam momenty wkurwu na ilość bezużytecznych informacji tu zamieszczanych :D takie okresy - nic nie poradzisz.

Ja traktuję to troszkę inaczej - taka cała noc przeznaczona na obcowanie z oobe - jest czasem dziwnych przeżyć - często nowych i trwa dłuuugo - czasem dzieją się inne rzeczyt niż oobe - wizje - drgawki - paraliże - obecności innych istot. Nie skupiaj się tak tylko na oobe - dużo się dzieje też innego. Dzisiaj na ten przykład pierwszy raz spróbowałem kontrolowac obrazy pojawiające sie po śnie przy zamkniętych powiekach - co wcześniej wydawało mi sie nie możliwe. I wiesz co - przewijałem sobie je jak na telefonie z androidem - przybliżałem i oddalałem . Super sprawa.
Profile CardPM
+Quote Post
3pac
post 27.02.2012 - 23:54
Post #4

Znajomy Rodziny

CYTAT(Deimond @ 27.02.2012 - 23:37) *
Może i takk - ale pytanie czy w powyższym poście nie atakujesz siebie i swojego postrzegania oobe i w to co wierzyłeś ?

Tak mi to trochę wygląda.

Może i są krótkie - i co z tego - ja nie jestem wyjadaczem - ale nie spodziwam się super cudów.
Ale żeś zasiał agresją - musisz być mocno sfrustrowany tymi krótkimi przejażdżkami - poopisuj coś na temat tych metod LD 9ale tych prawdziwych - tajnych ) - pozdro.

Oczywiście, że tak. Po paru latach jestem w szoku jak tak długo sam mogłem sam siebie oszukiwać. Jestem świetnym przykładem osoby która tyle czasu sama siebie oszukiwała i po tak długim okresie czasu doszedłem do wniosku, że to wszystko jest przereklamowane. Jestem sfrustrowany tym w co wierzyłem, zgadza się. Jak o tym kiedyś po raz pierwszy w życiu czytałem to tak jakbym odkrył matrix a okazało się, że tylko jak się o tym czyta to jest takie full wypas. A nikt nie wpsomina o ograniczeniach. W LD wsytarczył by czas i możliwośc zapamiętywania faktycznego tego co się dzieje, żeby było tak jak o tym piszą. Ale ograniczenie w postacie paru minut, słabej zazwyczaj pamięci, dyskwalifikują wszystko co piszą o tym stanie. Miałem nadzieje, że jak się teraz zapytam o OOBE to mi ktoś odpowie, myślałem, że sa może tacy wyjadacze, co oobe jest dla nich naprawde kilkugodzinne, przynajmniej godzinne, a nie uzyskałem nawet odpowiedzi typu: "wiesz, faktycznie trwa tylko 2, 3 minuty".

LD - prosta sprawa, jak już się umie wchodzić w trans w alfa i takie pierdoły to jak się obudzisz rano przypadkowo bez budzika i od razu wejdziesz w stan zapadania, to wejdziesz w wild'a. JAk się jest w rem i ma się możliwość "wtapiania w łóżk" to poprostu wild czasami sam przychodzi. Bardzo rzadko. I trwa chwilę. krótką. A nie 30 minut albo godzinę, tak jak kiedyś czytałem (bzdura wyssana z palca, opsiy, że niektórzy potrafią snić świadomie przez calą noc zaliczam do jednych z najlepszych mitów zachęcających do praktykowania : ) )

Czasami podczas zasypiania można dostać paraliżu sennego, wtedy miałem największe jazdy związane z paraliżem sennym, był to wild, bezpośrednie, świadome przejście z jawy w sen. Zupełnie nie kontrolowane. Po prostu nagle zaczynasz się zatapiać, czuć takie jakby zło, strasznie nieprzyjemne uczucie i nagle tam jesteś. W swoim własnym pokoju. Realistycznym, tylko że się pare rzeczy nie zgadzało. Bo pod łóżkiem leżały moje zwłoki i a mnie zaatakowało coś i dusiło. I te stany były często przypadkowe, a do tego powem że bardzo ryje to psychikę i wbrew temu co mówią osoby na tym forum - LD jest niebezpieczne. Nie ze względu na opętanie ale ze względu na choroby psychiczne. Na problemy ze spostrzeganiem świata. Osoby, które piszą , że to jest nie groźne, miały szczęście lub za mało praktykowały.

Ale jak ktoś praktykuje to jego sprawa ; )

Sposób na Wilda: nauczyć się wchodzić w trans mega głęboki => nauczyć się wchodzić w trans po 3 - 5 sekundach ( z zapadaniem włącznie) => utrzymywać ten stan jak wyjdzie kiedyś przy zasypianiu i ignorować to co się będzie działo podczas samego wchodzenia (paraliże blabla).

Profile CardPM
+Quote Post
Deimond
post 28.02.2012 - 00:00
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8460

Widzisz stary - trafił swój na swego :) ja jestem sceptykiem troszkę i badam te zjawiska tak z ciekawości - mam nadzieję że cos się da ustalić - póki co to jak już kilka razy polecam stronkę lucidology.net - maja tam za kasę parę rzeczy ale w materiałach za free całkiem sensownie wyjaśniają.

Pozdro i nie frustruj się tak - bo to może też być blokada psychiczna dla Ciebie. Po melatoninie miałem tak długie i kolorowe sny że masakra - wydawało mi sie że ciągną sie po godzinie(względne) - ale skoro sny mogą być takie długie to czemu nie oobe ?
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
- 3pac   Czas Trwania Oobe, Minuty, Godziny, A Może Sekundy?   25.02.2012 - 13:08
- - Zielarz Gajowy   To może ja zacznę i zaznaczam, że jestem tym co...   25.02.2012 - 15:42
|- - diaboliq   Zgadza się, sam mam niewielkię doswiadczenie ale...   25.02.2012 - 18:18
- - 3pac   no ok, ok, ja w tym temacie ld, oobe to siedze od ...   26.02.2012 - 01:03
|- - Zbyszek   popatrzna moje malowanie to potem odpisze;)) http...   27.02.2012 - 20:59
- - Zielarz Gajowy   3 pac z góry założyłeś klapę to masz klapę:...   27.02.2012 - 22:54
||- - 3pac   CYTAT(Deimond @ 28.02.2012 - 00:00) ...   28.02.2012 - 00:09
||- - Deimond   CYTAT(3pac @ 28.02.2012 - 00:09) Cie...   28.02.2012 - 00:27
|- - Zbyszek   Moje spontany trwaja pare sekund. gdy sie wydluzaj...   28.02.2012 - 00:02
- - masa   Oobe jest ściśle związane z fazą REM jeżeli c...   28.02.2012 - 08:56
- - Zielarz Gajowy   3 pac ja Ci napisze jeszcze tak bo na pierwsze pyt...   28.02.2012 - 09:19
- - 3pac   @Masa, ok, rozumiem co piszesz,wiem co to są fazy...   28.02.2012 - 22:36
- - Tommi_J   Nie uważam się za wyjadacza, ale kilka razy wysk...   29.02.2012 - 14:11
- - Dagon   Nie trzeba wychodzić z ciała aby wykonać tego t...   29.02.2012 - 16:09
- - warmine   A udzielę się. Najkrócej poza ciałem byłam ki...   29.02.2012 - 22:42
- - 3pac   CYTAT(warmine @ 29.02.2012 - 22:42) ...   29.02.2012 - 23:17
2 Stron V   1 2 >

Go to the top of the page
Start new topic