|
|
01.03.2012 - 22:28
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Już ponad rok badam zjawisko podróży astralnych. Tak naprawdę nie wiem, czym ono jest. Nie wiem, czy kiedykolwiek się dowiem. Mam wiele nurtujących pytań, na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi. Przede wszystkim interesuje mnie, z kim się spotykam w czasie swoich podróży. Istoty, które napotykam są różnego pokroju. Czasem przyjacielskie i miłe, czasem złośliwe, czy zwyczajnie złe. Dużo na ten temat wypowiadał się Robert Bruce, porównując Astral do wielkiego oceanu, w którym pływają zarówno przyjazne delfiny jak i krwiożercze rekiny. Pewnie nie mam prawa negować tego, co twierdzą wielcy mistycy. Jednak moje osobiste przeżycia wzbudzają we mnie pewną wielce znaczącą wątpliwość. Mianowicie mam takie mocne przeczucie, że w czasie moich wszystkich przygód spotykałem się wyłącznie z jedną postacią - nazwijmy ją Duchem.
Co skłoniło mnie do napisania tego artykułu? Często kiedy śpię, "kończy" mi się sen, mam rozbudzoną świadomość i wyczuwam jakąś obecność. Ostatnio częściej wyczuwam negatywną energię. Kiedy tak się dzieje, lepiej zwyczajnie "nigdzie nie wychodzić". Kiedy jednak wychodziłem to miałem przygodę z Demonem, czy Energetyczną Pijawką. Nie były to wytwory mojej wyobraźni. Niedawno, kiedy wyczułem podobną energię, słyszałem nawet zaczepiające mnie głosy - zrezygnowałem z wyjścia. Nie miałem za bardzo siły ani ochoty na spotkanie z intruzami. Postanowiłem spać dalej. W zasadzie zawsze kiedy wychodzę, ktoś na mnie już czeka. Właściwie zawsze jest to jedna osoba. Czasami jej nie widać, ustawi się za mną i mnie gdzieś zabiera? Raz tuż po moim wyjściu, natychmiast zjawił się Pomocnik. Usiadł na kanapie po mojej lewej stronie. Przez ułamek sekundy żałowałem, że to nie kobieta. Kiedy tylko to pomyślałem, z prawej strony sfrunęła delikatna blondynka. Wszystko byłoby w porządku, gdyby nie to, że wydawało mi się, że pomocnik mężczyzna po prostu momentalnie zamienił się w kobietę? Później były m.in. wizyty zmarłego ojca i jakiejś nieznajomej dziewczyny. Były też inne wizyty, ale traciłem świadomość i nie pamiętałem, co się działo dalej? Moje pytanie brzmi. Czy te wszystkie postaci, które spotykamy w Astralu, czasem dobre, czasem złe to jedna osoba - nazwijmy go Duchem? |
|
|
|
![]() |
11.03.2012 - 21:54
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Już ponad rok badam zjawisko podróży astralnych. Tak naprawdę nie wiem, czym ono jest. Nie wiem, czy kiedykolwiek się dowiem. Mam wiele nurtujących pytań, na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi. Przede wszystkim interesuje mnie, z kim się spotykam w czasie swoich podróży. Istoty, które napotykam są różnego pokroju. Czasem przyjacielskie i miłe, czasem złośliwe, czy zwyczajnie złe. Dużo na ten temat wypowiadał się Robert Bruce, porównując Astral do wielkiego oceanu, w którym pływają zarówno przyjazne delfiny jak i krwiożercze rekiny. Pewnie nie mam prawa negować tego, co twierdzą wielcy mistycy. Jednak moje osobiste przeżycia wzbudzają we mnie pewną wielce znaczącą wątpliwość. Mianowicie mam takie mocne przeczucie, że w czasie moich wszystkich przygód spotykałem się wyłącznie z jedną postacią - nazwijmy ją Duchem. Co skłoniło mnie do napisania tego artykułu? Często kiedy śpię, "kończy" mi się sen, mam rozbudzoną świadomość i wyczuwam jakąś obecność. Ostatnio częściej wyczuwam negatywną energię. Kiedy tak się dzieje, lepiej zwyczajnie "nigdzie nie wychodzić". Kiedy jednak wychodziłem to miałem przygodę z Demonem, czy Energetyczną Pijawką. Nie były to wytwory mojej wyobraźni. Niedawno, kiedy wyczułem podobną energię, słyszałem nawet zaczepiające mnie głosy - zrezygnowałem z wyjścia. Nie miałem za bardzo siły ani ochoty na spotkanie z intruzami. Postanowiłem spać dalej. W zasadzie zawsze kiedy wychodzę, ktoś na mnie już czeka. Właściwie zawsze jest to jedna osoba. Czasami jej nie widać, ustawi się za mną i mnie gdzieś zabiera? Raz tuż po moim wyjściu, natychmiast zjawił się Pomocnik. Usiadł na kanapie po mojej lewej stronie. Przez ułamek sekundy żałowałem, że to nie kobieta. Kiedy tylko to pomyślałem, z prawej strony sfrunęła delikatna blondynka. Wszystko byłoby w porządku, gdyby nie to, że wydawało mi się, że pomocnik mężczyzna po prostu momentalnie zamienił się w kobietę? Później były m.in. wizyty zmarłego ojca i jakiejś nieznajomej dziewczyny. Były też inne wizyty, ale traciłem świadomość i nie pamiętałem, co się działo dalej? Moje pytanie brzmi. Czy te wszystkie postaci, które spotykamy w Astralu, czasem dobre, czasem złe to jedna osoba - nazwijmy go Duchem? Pozwól, że odpowiem na Twoje pytania. Niekoniecznie Ci się to spodoba :D. 1. Zazwyczaj w astralu masz tylko jednego Przewodnika. Większa ich ilość budzi we mnie wątliwości, co do intencji Twojego "Przyjaciela". Jestem niemal pewny, że masz kontakt z jedną istotą, która Tobą manipuluje i kradnie energię. Dlatego traciłeś świadomość. 2. Martwi mnie też odczuwana przez Ciebie "negatywna energia". Odradzam wtedy jakiekolwiek próby wychodzenia z ciała. Ani to bezpieczne, ani pożyteczne dla Ciebie. Rozpocznij trening obrony mentalnej, jeśli nadal chcesz się bawic w OOBE. I to jest Twój priorytet. To jest mój pierwszy post na tym forum(więc witam wszystkich), ale nie kieruj się tym. Doświadczenie: OOBE, LD, Magia Chaosu, Goecja, Demonologia. Kolor aury: Jak kolor posta :). |
|
|
|
Zyga Kim Są Istoty Astralne? 01.03.2012 - 22:28
Pavveł To jest bardzo względne pytanie, może je sprecyz... 02.03.2012 - 11:11
Zielarz Gajowy Uwaga...długie i do tego kilka offtopów..ogólna... 02.03.2012 - 12:56
Alan66 Taaa ;]
wszystko przez nasze oczekiwania i zagł... 02.03.2012 - 13:37
Zyga Upraszczam moje pytanie.
1. Kim są istoty astraln... 02.03.2012 - 15:34
Fskbnsk CYTAT(Zyga @ 02.03.2012 - 15:34) Upr... 02.03.2012 - 18:20
pływak CYTAT(Zyga @ 02.03.2012 - 15:34) Upr... 02.03.2012 - 18:45
Zielarz Gajowy Ci sami mistycy opisują te niefizyczne byty częs... 02.03.2012 - 19:00
Zyga CYTAT(Zielarz Gajowy @ 02.03.2012 - 19... 02.03.2012 - 19:49
diaboliq Można powiedzić że mam podobne doświadczenia w... 03.03.2012 - 15:51
masa [quote name='diaboliq' date='03.03.201... 03.03.2012 - 22:54
Zielarz Gajowy Czyli tak jak w naszym wymiarze. Opiekunowie - rod... 03.03.2012 - 21:37
Zyga Ja nadal twierdzę, że to co spotykam w Astralu t... 03.03.2012 - 22:02
masa Powiem bo wiem myślowo Astralne istoty to nasi br... 03.03.2012 - 22:20
Zielarz Gajowy To ja się pytam skoro tu na jednej planecie Ziemi... 03.03.2012 - 22:27
Gray dla każdego są kimś/czymś innym :)
w skrócie ... 03.03.2012 - 22:28
Tommi_J Ja mam podobną zagwozdkę - w większości przypa... 03.03.2012 - 23:17
Sensei Noni Kiedy przed snem czuje zło i mam negatywne zaczep... 04.03.2012 - 10:41
MarcinM To ja musze podexpić jeszcze bo mam zieloną dopi... 12.03.2012 - 10:41![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |