CYTAT(Pavveł @ 15.03.2012 - 03:05)

np. takiej, jak jest podczas snu, o różnej głębokości tego snu, albo innych stanów działania mózgu, np. podobnych do stanów po spożyciu pewnych substancji psychoaktywnych
co do głębokości snu to może coś z tym być bo do reszty to nie wiem nie sprawdzałem:)
Dzisiaj w nocy np. pamiętam że o czymś śniłem i nagle wybudzila mnie wiedza że zaraz nadejdą wspomniane już wyżej wibracje, czułem jak nadchodzą i wydaje mi się wtedy jakbym nie spał tylko leżał ... nagle poczułem wibracje w głowie tym razem były takie średnie nawet przyjemne byłem ich względnie świadomy i postanowiłem że postaram sie jakąś siłą woli ich przedłużyć i od razu po tym znikły dodam jeszcze że jak nadeszły wibracje czułem jakbym miał otwarte oczy i widział sufit swojego pokoju po chwili "oczy" same się zamknęły, aż w końcu wybudziłem się całkiem i nie wiedziałem gdzie w tym wszystkim był sen a gdzie rzeczywistość to było coś takiego jakbym był świadomy ale w śnie granica między snem a świadomością była tak cienka że do tej pory nie wiem co było co,