Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Karol Cetlin, Dowody an jego oszustwa
misiu754
post 17.03.2012 - 11:33
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 8759

Witam, ten temat zakładam, aby ostrzec początkujących przed tym człowiekiem i popełnieniem błędu, jaki zrobiłem, bo zaufałem mu. Jest to oszust i złodziej. Mam na to dowody. Otóż nasz Karol jakiś czas temu napisał „swoją” książkę o świadomych snach. No i wyobraźcie sobie, że czytam sobie książkę Marka Kopydłowskiego zatytułowaną „świadome śnienie”. Można ją pobrać stąd. http://chomikuj.pl/betty11/Dokumenty/Swiadomy+sen. Potem czytałem fragmenty rozdziałów Karola na DS. To co zobaczyłem zszokowało mnie. One są cholernie do siebie podobne. Niekiedy słowo w słowo. Ułożone są w takiej samej kolejności w spisie treści, tylko nazwy pozmieniane. Napisałem o tym do niego na maila z nowo założonego maila z prośbą o wyjaśnienie. Nie odpisał. Potem na gg. Od razu zrobił się niedostępny. Dowodem na to są też jego płatne kursy. Mówiłem sobie, że musi z czegoś stronę utrzymać i dlatego to robi ale… Każdy może potwierdzić sobie to co mówię. Kiedy napisałem o tym na jego forum zbanował mnie szybko, a wszystkie moje wypowiedzi zostały usunięte.

A oto przykładowe podobieństwo:

2. Rozdział o koszmarach (fragment)
a) Marka:
4.07. Koszmary i walka z nimi
Każdy z nas doświadczył w swoim życiu koszmarów. Jedni mniej,
inni więcej. Według badań 75% amerykańskich studentów ma co
najmniej jeden koszmar w miesiącu, a 5% jeden w tygodniu. Osoby,
których to zjawisko nie dotyka twierdzą, że są to tylko sny. Pamiętaj,
że kiedy śnisz nieświadomie, to jesteś pewien, że to, co widzisz jest
prawdziwe. Ścigający Cię wampir wydaje Ci się realnym
zagrożeniem. Co prawda wampir nie stanowi dla Ciebie żadnego
zagrożenia, ale strach, który czujesz jest jak najbardziej prawdziwy.
Jak już wspominałem w rozdziale o lataniu, w snach nie możesz
doświadczyć bólu. Rany postrzałowe, cięte czy też ugryzienia nic Ci
nie zrobią. Jedynym uczuciem, jakie będziesz mieć w zranionym
miejscu będzie odrętwienie. Jedynym zagrożeniem w świecie snów
jest strach, gdyż jest to jedyna nieprzyjemna rzecz, jakiej możesz
doświadczyć. Może brzmieć to dziwnie, ale w snach najczęściej boisz
się samego strachu. Jako oneironauta, poza koszmarami
pojawiającymi się spontaniczne możesz napotkać koszmary
wywołane przez Ciebie. Jeśli idąc ciemną uliczką pomyślisz sobie
„oby tylko nie zaatakował mnie wampir”, to na pewno zostaniesz
zaatakowany. Taki wampir też Ci nic nie zrobi, ale również będziesz
się go bać (przynajmniej na początku). Z czasem może dojść do
paradoksalnej sytuacji, w której będziesz bał się samego wampira,
ale strachu, którego doświadczysz podczas spotkania z tym
potworem. Będziesz bał się strachu. Niestety im bardziej będziesz się
bał tego wampira w mrocznej uliczce, tym większe masz szanse na
jego spotkanie. Świadome sny są potężną bronią przeciwko
koszmarom, zarówno tym pochodzącym z podświadomości, jak i tym
stworzonym przez Ciebie.
Copyright by

b) Karola:
Rozdział 22 – Masz koszmary? Wykasuj je, teraz
Chyba każdy w swoim życiu przeżył koszmar – ja na pewno! Jedni przeżywają ich więcej, inni mniej, ale każdy kto tego doświadczył wie, że nie jest to nic przyjemnego. Weź pod uwagę to, że śpiąc nieświadomie, to co przeżywasz w czasie snu, odbierasz jako prawdę (każdą dziwną rzecz jaka Cię tam spotka) – przynajmniej tak twierdzi Twój umysł. Ścigający Cię Wilkołak czy zgraja Zombie wydaje się Tobie realnym zagrożeniem. Co prawda wszystkie te potwory nie stanowią dla Ciebie najmniejszego niebezpieczeństwa. Jednak strach który wtedy przeżywasz gdy te potwory pojawiają się w Twoich snach jest jak najbardziej realny.

Jak już mówiłem w rozdziale na temat latania, odniesione rany w Twoich snach (także te postrzałowe, cięte czy ugryzienia) nic Ci nie zrobią – nie przeniosą się do świata fizycznego. W takiej sytuacji jedynym uczuciem, które nastąpi po „zranieniu” w trafionym miejscu to uczucie odrętwienia. Największą nieprzyjemnością jaką możesz doświadczyć w czasie snu jest strach. Brzmi to dziwacznie, ale najczęściej w snach boisz się właśnie samego strachu. Jako świadomy podróżnik po snach – poza koszmarami które stworzy Twoja podświadomość – możesz napotkać się na koszmary wywołane przez samego siebie – czyli przez swoją świadomość.

Jak wywołuje się koszmary w czasie snu?
Jeśli przechadzając się ulicami miasta w pewnym momencie zobaczysz ciemną uliczkę i pomyślisz sobie „oby tylko nie zaatakował mnie jakiś demon”, to istnieje realna szansa, że właśnie tak się stanie. Oczywiście ten demon nic Ci nie zrobi, ale będziesz się go bać (przynajmniej na samym początku). Po jakimś czasie, może dojść do paradoksu – nie będziesz się bał samego demona, ale tylko strachu, którego doświadczasz podczas spotkania z tym potworem. Mówią wprost, będziesz bał się strachu. Istnieje pewna zależność, im bardziej czegoś się boisz (demona, wampira czy czegokolwiek innego) tym większa szansa, że to spotkasz. Jednak na ratunek, przychodzi Ci świadomy sen i płynące z niego korzyści. Dzięki temu zwalczysz zarówno te sny które pochodzą od Twojej podświadomości, jak i te które sam stworzyłeś.

Tego tematu nie piszę dla doświadczonych oobenautów, żeby wywołać kłutnię czy cokolwiek innego, bo czytałem wasze forum trochę i wiem, że wiecie (doświadczeni), co to za człowiek. Piszę go dla początkujących, aby nie dali się nabrać na słodkie gadki Cetlina i nie kupowali jego spisanych skądś kursów i książek.

PAMIĘTAJCIE, ZAAWANSOWANY KURS OOBE KAROLA CETLINA GWARANTUJE WAM OSIĄGNIĘCIE TEGO WSPANIAŁEGO STANU. KUPUJCIE, ILOŚĆ SZTUK OGRANICZONA. KUPUJCIE JAK NAJPRĘDZEJ. OPIERA SIĘ ON NA JEGO WIELKIM DOŚWIADCZENIU I WIEDZY ORAZ PRZEŻYCIACH. JEST ONA ZBYT CENNA ABY PODZIELIŁ SIĘ NIĄ ZA DARMO, ALE 100ZŁ TO NIE DUŻO ZA TAKĄ WIEDZĘ.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Fokus
post 17.03.2012 - 23:55
Post #2

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 7083

napisałem mu komentarz , a w nim wierszyk

ksero ksero
mniej niż zero

beka.
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
- misiu754   Karol Cetlin   17.03.2012 - 11:33
- - Sensei Noni   Epicko. :> Celtin obalony. nie chce mi się cz...   17.03.2012 - 12:06
- - twistoid   looooooooooooooooooooool   17.03.2012 - 14:55
- - misiu754   Ale co mnie dziwi to to jak można być aż tak t�...   17.03.2012 - 15:11
|- - Messanger   Chyba gość stał się moim guru... A wy nie ch...   17.03.2012 - 15:39
- - PanBuch   chyba zacznę pisać na różowo   17.03.2012 - 18:12
- - thias   Hmm... dlaczego mnie to nie dziwi? :P   17.03.2012 - 19:19
- - Zielarz Gajowy   Przesadzacie. Ludzie też są podobni do siebie a ...   18.03.2012 - 06:34
- - misiu754   Tak, tylko widzisz ja dałem jeden z przykładów ...   18.03.2012 - 11:46
- - twistoid   A o której jego książce mówisz o najnowszej?   18.03.2012 - 15:25
- - misiu754   Nie za bardzo rozumiem pytanie. Czyjej książce? ...   18.03.2012 - 16:18
- - twistoid   no to slabo w kazdym razie   18.03.2012 - 16:32
- - Zielarz Gajowy   Uuuuuuu, hu, hu... bieda, straszna ponura, jęczą...   18.03.2012 - 19:50
- - BlackWolf   Czego tu się człowiek dowiaduje?! Też nie r...   19.03.2012 - 21:19
- - marcinoo   O Karolu Cetlinie można mówić różne rzeczy, a...   21.03.2012 - 13:47
- - Zielarz Gajowy   Pitagoras niby coś wymyślił, ale nie wiem ilu z...   21.03.2012 - 18:42
- - Pavveł   Egipcjanie ponoć mieli prąd elektryczny i żaró...   21.03.2012 - 21:51
- - Deimond   A dupę wynalazł rosyjski uczony Wołow. Piramid�...   21.03.2012 - 21:54
- - Zielarz Gajowy   http://www.youtube.com/watch?v=MLCNh4hrDmg...featu...   21.03.2012 - 22:07
2 Stron V   1 2 >

Go to the top of the page
Start new topic