CYTAT(masa @ 04.04.2012 - 19:26)

Moja przyjaciólka kiedy wymyslalismy sobie rożne tematy na temat poprzednich wcielen postanowila skorzystać własnie z regresji cofnelo ją do dziecinstwa w tym wcieleniu i wielkiego lęku kiedy została sama. Twierdziła że uswiadomiła sobie terazniejszą sytulacjie i dlaczego działa w jakis specyficzny sposób. Mysle że takie podejscie to dobra droga żeby zrozumieć dlaczego pewne sytulacjie spotykają nas w życiu i w oobe , zamiast odrazu nazywać to pechem, złymi mocami i obrażać się.
Też myślę, że regresja właśnie do tego może się przydać, żebyśmy zrozumieli dlaczego pewne rzeczy nas spotykają, dlaczego musimy radzić sobie z określonymi problemami.
Dopóki nie zmierzymy się ze wszystkim co nas ogranicza i zmusza do zachowania, którego nie chcemy, do tego czasu będziemy ograniczeni... M. in. po to jest psychologia, żeby docierać do źródła problemu i poprzez zrozumienie i akceptację, pozbyć się problemu. Regresja(przynajmniej w teorii - mówię tak, bo jeszcze nie byłam w tym stanie) pomaga dotrzeć do źródła problemu. Myślę, że to jest bardzo pomocne.