oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Technika Wielokrotnego Wybudzenia Po 5h. Snu, Technika oparta o kurs - Richa Westa- polecam
Pobudki w nocy
Nie możesz zobaczyć wyniku ankiety zanim nie zagłosujesz. Zaloguj się i zagłosuj, aby zobaczyć wynik.
Suma głosów: 61
Goście nie mogą głosować 
Deimond
post 05.02.2012 - 22:20
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Witam.
Postanowiłem wraz z makyo podzielić się techniką o której dowiedzieliśmy się na kursie. (nie wiem czy we właściwym dzile ale w razie czego proszę o przeniesienie).
Technika generalnie nie odbiega mocno od 4+1 ale jest prostsza bo nie wymaga aż tak długiego rozbudzania i dziala dość szybko.

W zasadzie przebłyski tej techniki pojawiały mi się od łuższego czasu podczas spontanów kiedy budziłem się w nocy - i szedłem ponownie spać - i czasem wybudzały mnie wibracje. Jeśli masz podobne przypadki to technika na pewno przypasuje :)

Zalety:
-łatwość realizacji
-duża skuteczność(u mnie po pierwszym razie - ale miałem wcześniejsze doświadczenia)
Wady:
- można łatwo zasnąć i zapomnieć o rutynie

Na czym polega ?
Idziemy spać - budzimy się po 5-6 godzin snu np. na początku za pomocą budzika.
Idziemy siusiu - wypić szklankę wody kilka minut przerwy - i z powrotem spać .
Musimy wbić sobie za dnia do głowy że kiedy powtórnie się obudzę muszę wyjść .
Dobrze jest mieć plan - co chcemy robić itp. Ustalamy cel.
Mamy go sobie tak wbić do głowy że przy wybudzeniu od razu będziemy wiedzieli co chcemy osiągnąć.

Teraz kładziemy się po przebudzeniu drugi raz spać i kiedy wybudzimy się ponownie - staramy się nie ruszać - choć nie jest to krytyczne.
Staramy się nie ruszać i stosujemy tak zwane techniki pomocnicze czyli :
Wyobrażamy i staramy się poczuć że wykonujemy ciałem niefizycznym następujące czynności (wybierz sobie 3 ulubione i przełączaj się między nimi ) :
- łapanie piłki która na nas leci
- pajacyki całym ciałem
- pocieranie dłońmi
- bawienie się telefonem ręką
- pływanie
- i inne według upodobania pamiętając że najlepiej wybrać techniki tak aby pokrywały różne części ciała

Wykonujemy jakąś czynność nie dłużej niż 3-4 sekund i jeśli nie czujemy zmiany to przeskakujemy szybko do następnej. Innymi słowy staraj się wyobrazić sobie że wykonujesz ciałem niefizycznym jak najwięcej ruchów a jeśli znajdziesz technikę która najlepiej na Ciebie działa zapamiętaj ją . Chodzi o "poluzowanie' ciała niefizycznego.
W momencie gdy wyczujesz wibracje nie przerywaj - stosuj technikę dalej.
Gdy czujesz że ciało fizyczne już się powoli oddzieliło lub jesteś w stanie hipnagogiczym - zastosuj technikę podstawową np:

- wyturlanie się
- przewrót w tył
- zapadanie się w łóżko
- wdrapywanie się po drabinie lub linie
- wzniesienie się
- itp .

W razie gdy pięciokrotne przejście po technikach pomocniczych nic nie da - idziemy dalej spać i próbujemy za następnym obudzeniem.

Na mnie techniki wspomagające działają rewelacyjnie i nie muszę używać technik podstawowych gdyż sam się unoszę bez niczego.

Stosujcie te metody do 3 razy w tygodniu.
Dobrze jest wyrobić sobie nawyk Wstawania po 5-6 godzinach snu.

PS. Jak macie uwagi lub pytania to na to co wiem odpowiem - każdy offtop nie związany z techniką będzie zgłaszany do moderacji bo za dużo tego ostatnio. (innymi słowy - spróbuj - doświadcz - napisz - a nie filozofuj )

Ps2. Postaram się aktualizować tekst w miarę zdobywania wiedzy - gdyż kurs jeszcze trwa :)

Ps3. Jak macie ochotę podzielić się spostrzeżeniami z praktyki tej techniki - to będą mile widziane :)

Pozdro.
Edit:
Poniżej wklejam jeszcze cenne uwagi makyo które zawarł w postach poniżej:
CYTAT
To a dodam cos od siebie.

Technika polega na tym, że najpierw piszesz PLAN. Co chcesz robić po wyjściu:) To ustawia Twoją podświadomość. np. Chcę odwiedzić swoich przyjaciół a tamtej strony. Chcę poznać swoich opiekunów.

Nastawioasz budzik na 4,5,6 godzin. Jak lubisz.

Idziesz spać. Przed snem mozna walnąc afirmacje

Budzisz się.

Idziesz sie odlać

Czytasz sobie w zeszyciku jak sie robi tą technikę. To znowu programuje twoją podświadomość.

Od obudzenia do powrotu do łużka powinno minąć od 3 do 15 minut. Ważna jest, żeby dało się znowu zasnąć. Jak ktoś ma problemy z zasypianiem, to wraca szybciej do wyra.

Afirmacja, że zaraz po tym jak się obudzisz wyjdziesz z ciała

zasypiasz

po jakichś 15 minutach(czy tam różnie u różnych osób) budzisz się. To jest ponoć naturalne

Nie ruszasz się, tylko przypominasz sobie o wyjściu i wyskakujesz, wyturlulujesz się itp.

Jeśli nie zadzałało, to natychmiast zaczynasz robić techniki z rękami, nogami itd.
Jak przez minutę nie wyjdziesz , to olewasz i zasypiasz.

Najważniejsze w tym wszystkim jest agresywne nastawienie!!!
Bardzo agresywna chęć wyjścia. Taj jakby trzymało cię 2 dresów, ty chcesz spier...

W wersji dla drechów, należy sabie wyobrazić, że trzyma cie 2 policjantów:P

Oczywiście nie wyobrażamy sobie tego, ale nasze nastawienie musi być własnie takie.
Jeśli po przebudzeniu w nocy jesteście sobie w stanie przypomnieć o wyjściu to jesteście jedną nogą w oobe.

Ważne, żeby nie robić tej techniki częściej niż 2-3 razy w tygodniu.
Pierwszą próbę zrobić dopiero po 3,4,5 dniach od poznania techniki.

Psikus polega na tym, że jeśli czegoś nie możesz zrobić to...
To zupełnie odwrotnie niż w innych technikach, gdzie musisz coś zrobić. A jak musisz cos zrobić to wiadomo...:)

Kurs o trwa już ponad 2 tygodnie. uczestniczy w nim 30 osób. Spora część ludzi miała już oobe. jeden koleś w drugim tygodniu wyszedł 3 razy.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Mały_Krzyś
post 09.04.2012 - 06:58
Post #2

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

CYTAT(vandeta @ 28.03.2012 - 09:57) *
takie budzenie jest bez sensu zawsze kiedy idę spać automatycznie jestem świadomy i wychodzę z ciała
takie wielokrotne budzenie jest niebezpieczne,słyszałem o przypadkach gdy osoba przez to zniszczyła sobie mózg i chodziła jak "zombie"

jasne..... po 6 godzinach u większości osób jest już pełna regeneracja. To po pierwsze. Po drugie prawie codziennie stosowałem technikę 4+1 a w ciągu dnia muszę zapierd...lać przez 9 godzin. Fakt czułem się zmęczony ale zombi...... Proszę cię. Po co piszesz jak nawet nie wypróbowałeś i zniechęcasz innych do obe....? Ja dzisiaj pierwszy raz miałęm okazję i potwierdzam, że metoda bardzo wygodna i nie obciążająca organizmu. Odkąd interesuje się obe, domyślałem się, że istnieje technika, przy której nie trzeba poświęcać się tak jak np. przy 4 + 1. Dzięki Ci Deimond ! ;)

A czy mógłby ktoś napisać, może Deimond, dlaczego nie stosować tej metody codziennie, tylko 2 lub 3 razy w tygodniu ?? Wydaje się, że nie ma jakiś przeciwskazań, żeby stosować ją codziennie.. Stosować można ją moim zdaniem nawet po 7 czy 8 godzinach snu. Tylko wtedy najlepiej spać w opasce na oczy i np ósma godzina snu musiała by wypaść powiedzmy o godzinie 6, tak, żeby mieć wrażenie, że na wstanie z łóżka jest jeszcze trochę za wcześnie. Oczywiście biorąc pod uwagę, że idziemy do pracy czy szkoły dopiero na 9 lub 10.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
- Deimond   Technika Wielokrotnego Wybudzenia Po 5h. Snu   05.02.2012 - 22:20
- - Bilu   CYTATJak często zdarza Ci sie budzić w trakcie s...   06.02.2012 - 09:39
|- - Deimond   CYTAT(Bilu @ 06.02.2012 - 09:39) Wca...   06.02.2012 - 10:02
- - czosnek   ubiegłej nocy próbowałem tej techniki i nie wie...   06.02.2012 - 12:20
- - Mały_Krzyś   Dlatego nie ma lepszej techniki czy gorszej. Każd...   06.02.2012 - 19:58
- - Deimond   @ czosnek - wszystko zależy od indywidualnej osob...   06.02.2012 - 22:19
- - Mały_Krzyś   Ja wypróbuję tę technikę w niedzielę. Wydaje ...   07.02.2012 - 03:26
- - Dagon   Wypróbowałem tą technikę, bo ostatnio nie mam ...   09.02.2012 - 14:20
- - puppy   CYTAT(Deimond @ 05.02.2012 - 22:20) ...   09.02.2012 - 16:17
- - Dagon   Ale czy łatwiejsza od 4+1 to bym polemizował. Du...   10.02.2012 - 14:33
- - makyo   To a dodam cos od siebie. Technika polega na tym...   15.02.2012 - 18:02
- - Deimond   Dzisiaj ponownie miałem przyjemność wychodzenia...   17.02.2012 - 23:58
- - Zielarz Gajowy   Poobiednia drzemka:) Ludzie to mają życie:)   18.02.2012 - 05:36
|- - Deimond   CYTAT(Zielarz Gajowy @ 18.02.2012 - 05...   26.02.2012 - 22:28
- - vandeta   takie budzenie jest bez sensu zawsze kiedy idę sp...   28.03.2012 - 08:57
- - makyo   To ciekawe, bo ja słszałem, że uszkodzić możn...   02.04.2012 - 19:35
- - Mały_Krzyś   CYTAT(vandeta @ 28.03.2012 - 09:57) ...   09.04.2012 - 06:58
- - makyo   Z tego co ja zrozumiałem, to takie ograniczenie c...   09.04.2012 - 21:46
- - Mały_Krzyś   No to już rozumiem. A napiszcie mi jeszcze czy wy...   10.04.2012 - 07:29
2 Stron V   1 2 >

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park