Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Energia Potrzebna Do Obe, Doenergetyzowanie Się
Mały_Krzyś
post 18.04.2012 - 07:03
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8706

Aktualnie jestem troszkę przeziębiony, więc zapewne energia pochłaniana jest na leczenie. Jednak z tego co gdzieś przeczytałem to są dwie energie: ta potrzebna do podtrzymywania procesów w naszym ciele fizycznym oraz ta druga potrzebna naszej duszy, duchowi. Po kilku miesiącach doświadczeń z obe, stwierdzam, że w moim przypadku wyjścia dzień po dniu, czy nawet jeden, dwa dni odstępu, są nie możliwe. Ostatnio przez kilka dni choruje, więc na kilka dni zrobiłem sobie przerwę. Domyślam się, że "nagromadzona" została energia potrzebna do obe oraz na pewno wzrósł mój głód za wyjściami do poza. Po takiej przerwie (prawie tydzień) można powiedzieć, że jest ok. Udało mi się wyskoczyć, choć nadal są to płytkie i nie za długie fazy. Ale to pomijam. Moja praca to niestety praca fizyczna. Nie przenoszę jakiś kilogramów z miejsca na miejsce ale jednak przez cały dzień (9 godzin) ruszam się. Ogólnie po pracy czuje się zmęczony, czasem bardzo zmęczony, więc przypuszczam, że ten stan również przyczynia się do niepowodzeń z obe. Myślę już od jakiegoś czasu nad zmianą pracy. Ta obecna przynosi dochód i to nie mały. Ale po pierwsze nie jest to coś, co kocham robić (energie można również czerpać z czynności, które się wykonuje, byleby je lubić czy nawet kochać - pasja) a po drugie: potwornie mnie męczy.
Czy jest sposób, żeby się doenergetyzować ?
Czy rzeczywiście mój tryb życia nie sprzyja obe (zmęczenie) ?
Jak jest z tymi energiami ?
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
KMA
post 18.04.2012 - 11:29
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006
Nr użytkownika: 95

CYTAT(Mały_Krzyś @ 18.04.2012 - 08:03) *
Czy jest sposób, żeby się doenergetyzować ?
Czy rzeczywiście mój tryb życia nie sprzyja obe (zmęczenie) ?
Jak jest z tymi energiami ?

Nie jestem ekspertem w tych sprawach, ale w swojej wypowiedzi będę się opierać na swoich doświadczeniach.
Czy jest sposób, żeby się doenergetyzować? - dużo zależy od Twojego nastawienia, jeśli będziesz pozytywnie nastawiony do swojej pracy, to prawdopodobnie będziesz odczuwał mniejsze zmęczenie.
Ja kiedy chcę się wyspac, jak mam mało czasu na sen, to mówię sobie przed snem, że tyle a tyle czasu mi wystarczy i że obudzę się rześka i wypoczęta i tak zazwyczaj się dzieje, a jak chcę przez cały dzień mieć dużo energii - to rano jak wstaje wyobrażam sobie jak chcę się czuć przez cały dzień, mówię sobie, że będę mieć energię, dobry nastrój i będę podejmować dobre decyzje i to też się sprawdza. Więc myślę, że ważne jest, żeby się zaprogramować, bo nasz umysł, to naprawdę potężne narzędzie.

Poza tym jest dużo prostych ćwiczeń na czakry, wyobrażanie sobie, że przepływa przez Ciebie białe światło, to też pomaga w doenergetyzowaniu, chociaż może to na dłuższą metę i głównie polega na znoszeniu blokad.
Ja jak chcę sie doenergetyzować, to właśnie idę spać na chwilę i mówie sobie afirmację porzed snem albo słucham pobudzającej muzyki.
Czy Twój tryb życia nie sprzyja obe? Ja myślę, że zmęczenie psychiczne nie sprzyja obe a głównie to przekonanie, że z jakiegoś powodu nie można wyjść(czyli blokowanie siebie). Myślę, że energia fizyczna nie ma tu dużo do gadania. Z resztą często mówi się, że właśnie jak ktoś jest chory czy towarzyszą mu traumatyczne przeżycia, to wtedy akurat ma większe szanse na obe...
Ja myślę, że gdybyś był przekonany o tym, że wychodzić możesz zawsze, niezaleznie od różnych czynników, to pewnie mógłbyś wychodzić zawsze.
I tak po prawdzie, to nie wydaje mi się, żeby potrzeba było dużo energii do wychodzenia. Myślę, że to jest trochę jak z chodzeniem czy innymi zwykłymi czynnościami. Jak jesteś zmęczony to i tak możesz chodzić, tylko że jak jesteś zmęczony, to będziesz "spacerował" z mniejszą uwagą, nie będziesz tak cieszył się tym wszystkim co Cię otacza i skrócisz swój "spacer". Podobnie z obe. Wychodzić można, tylko jakość i długość obe zależy już raczej od Twojej kondycji(i nie mówię tu o kondycji fizycznej - chociaż jeśli masz dobrą kondycję fizyczną, to masz też zrównoważone energie w ciele, a to jest ważne, kiedy czujesz się zdrowy, to tworzysz odpowiedni komfort psychiczny). To moje zdanie na ten moment, ale moge się mylić. Mam w ogóle wrażenie, że coś przeoczyłam, ale może ktoś mi wytknie cos ważnego, albo sobie przypomnę, to dopiszę.
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
- Mały_Krzyś   Energia Potrzebna Do Obe, Doenergetyzowanie Się   18.04.2012 - 07:03
- - Zielarz Gajowy   Słońce, drzewa, energetyczne źródełka, medyta...   18.04.2012 - 07:30
|- - Mały_Krzyś   CYTAT(Zielarz Gajowy @ 18.04.2012 - 08...   18.04.2012 - 19:49
- - Zielarz Gajowy   To fakt. Nastawienie do nocy przy zasypianiu i do ...   18.04.2012 - 12:20
|- - diaboliq   Piszesz że jesteś chory? Czytałem gdzieś że k...   18.04.2012 - 17:09
|- - KMA   CYTAT(Zielarz Gajowy @ 18.04.2012 - 13...   18.04.2012 - 17:37
|- - masa   CYTAT(Zielarz Gajowy @ 18.04.2012 - 12...   18.04.2012 - 19:56
- - TyHu   trening fizyczny zwiększa tolerancje na zmęczeni...   18.04.2012 - 18:32
|- - Mały_Krzyś   CYTAT(TyHu @ 18.04.2012 - 19:32) No ...   18.04.2012 - 19:52
- - Gruzol111   najlepsza metoda:medytacja   18.04.2012 - 18:57
- - Mały_Krzyś   Ja ćwiczę, choć w momencie choroby przestaję. ...   18.04.2012 - 19:47
- - TyHu   wezme wyjme sobie procersor z płyty głównej i z...   19.04.2012 - 17:02
- - Dagon   Ponoć po włożeniu palców do kontaktu można si...   19.04.2012 - 18:26
- - masa   OOBE TO SCIEMA, HAHA ,DALISCIE SIE NABRAC:)   19.04.2012 - 19:45
- - zankel   Wizualizacja jest elementem wiary. A jak mówią w...   19.04.2012 - 21:38
- - Zielarz Gajowy   To wiele wyjaśnia: Czereśniak Burak, wieśniak...   19.04.2012 - 22:08
- - Sensei Noni   wdychanie dużej ilości prany, seks tantryczny, s...   20.04.2012 - 08:55
- - Dagon   CYTATwdychanie dużej ilości prany, seks tantrycz...   20.04.2012 - 09:08
- - Zielarz Gajowy   Walenie konia to nie seks tantryczny?   20.04.2012 - 11:00
2 Stron V   1 2 >

Go to the top of the page
Start new topic