|
Komercja zawszę jest, była i bedzie i nic się na to nie poradzi... lecz nikt nie musi kupować nic na siłe:) jest produkt ktoś go kupuje albo nie i to zależy wyłącznie od nas. Ale nie rozumiem osób którzy sprzedawają swoją wiare czy przeżycia duchowe :/ jak ktoś tu wspomniał kościół też sprzedaje gazetki, czasopisma i różne takie :/ i jaki jest w tym sens? czysto komercjalny niestety;/ czy kosciół nie powinień przekonywać do swojej wiary za darmo? czy nie chodzi o to by oświecić ludzi by wskażać im droge ? Niestety kościół idzie na masówke nie na jakość swoich usług ;/ wiekszość ludzi wierzy bo inni wierzą, bo tak wypada, bo co ludzie powiedzą... ale w taki sposób nie odnajdą się duchowo odśpiewujc wszystkim znane regułki podczas mszy nie zagłebiając się w ogóle w siebie;/ wszystko kręci się niestety wokół pieniądza ;/ nawet płaci sie za spowiedz online na stronie Rydzyka za 30zł no kurde bez przesady ;/ Jeśli w coś wierzę pragnę się dzielić tym z innymi i nie wyobrażam sobie brać za to pieniadze;/ jeśli ktoś podziela moją wiare, jeśli komuś mogłem pomóc w jakiś sposób to cieszy mnie to że mi sie udało :) uczepiłem się akurat kościoła tutaj lecz to dotyczy się również innych głeboko uduchowionych osób.
A jeśli chodzi o 5zł wpisowego to jestem jak najbardziej za tym bo gdyby nie to, to pewnie było by tu masa dzieci neo klikajacych lubię to pod kazdym tematem :P a tak jest jakaś selekcja :) każdy kogo naprawde interesuje temat OBBE trafi na tą strone i nie bedzie mu żal tych 5 zł :)
|