CYTAT(EverDream @ 27.05.2012 - 21:48)

Mam zamiar w najbliższym czasie kupić sobie wahadełko, więc pytania kieruję do Was:
-Jakie polecacie na początek dla początkującego?
-Jak długo zajmuje nauka takiego wahadełka?
-Czy trzeba posiadać specjalne zdolności psychotroniczne?
-Podobno wahadełko musi mieć tylko i wyłącznie swojego właściciela, to prawda?
Kolejne pytania dodam później :)
Nie wiem czemu wszyscy uważają, że skoro interesujemy się obe, to wiemy też wszystko na temat innych rzeczy dotyczących ezoteryki.. to tak na marginesie.
A przechodząc do odpowiedzi:
Bawiłam się trochę w wahadełko, ale z nim jest taki kłopot, że nigdy nie wiesz na pewno czy mówi prawdę, czy tylko to co chcesz usłyszeć - ogólnie trzeba naprawdę dobrze trzymać nerwy na wodzy, żeby nie przekłamac odczytów i to jest trudne.
Jak długo zajmuje nauka? To zależy od osoby, podstawowych ruchów możesz nauczyć się praktycznie od razu.
Specjalne zdolności? Podobno bardziej prawdopodobnym jest, że "talent" do wahadełka posiadasz niż nie. Ogólnie ludzie od wahadełek twierdzą, że nie mieć do tego zdolności, jest rzadkością.
Tak, wahadełko musi mieć swojego jednego właściciela. Nie powinno to być coś, co kiedyś należało do kogoś innego i ma czyjąś energię na sobie. Wahadełko też trzeba umieć sobie dobrać, jedne lepiej działają dla danej osoby a inne gorzej, ale to już trzeba po prostu sprawdzać.
Nawet z pierścionka można zrobić wahadełko, ale chyba nie jest zbyt dobrze trzymać na wierzchu coś co robi za wahadełko. Jakie dobrać? Nie wiem. Kiedyś kupiłam sobie książkę dla początkujących, gdzie było już wahadełko i nie lubię go za bardzo szczerze mówiąc mimo, że jest "dobrze wyważone" i dokładne(przez to że dość ciężkie pewnie). A tak btw - książki nie przeczytałam ;)