oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Problem Zapamietywanie Snów
Muminek
post 03.07.2012 - 08:30
Post #1

Przechodzień

Grupa: Podróżnicy

Witam,
Mam pewien problem. Jestem początkujący i staram się o LD od 4 dni. Problem w tym, że pierwszej nocy zapamiętałem 3 sny. Poźniej po jednym a dzisiaj nie pamiętam żadnego. Kilka razy dziennie zerkam na zegarek aby sprawdzić czy jestem w śnie czy rzeczywistości aby doprowadzić do LD. Przed snem kładę się w łóżku, układam wygodnie, oczyszczam myśli, następnie myślę o tym, że dzisiaj będę śnił świadomie, o tym co będę robił w śnie, potem powtarzam sobie w głowie z dwadzieścia razy, że rano będe pamiętał swoje aby. Prowadzę też dziennik snów.
Gdzie popelniam błąd?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Amras84
post 03.07.2012 - 19:42
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Muminek, zerkanie na zegarek to nie do końca TR. Oczywiście też może być pomocne, ale ja bym to uzupelnił o zwykle TR. Np. staraj się w ciagu dnia kilka razy unieść w powietrze, albo za pomocą myśli zrobić z biurka bojowego Mecha. Próbuj to robić z pełnym zaangażowaniem, jakgdyby to było możliwe (bo może jest). Gdy sie jednak nie uda, możesz mieć pewność że nie śpisz. I takie działanie musi Ci wejść w nawyk. jeśli ci się jednak uda to znaczy że śpisz. Dodatkowo, za dnia, w wolnych chwilach myśl o tym że będziesz mieć świadomość we śnie. Musisz się na to nakręcić. Wytrwałosci i cierpliwości. Uda się i to nadspodziewanie szybko ;)
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park