Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Udało Się? :d
Inkluzo
post 08.07.2012 - 12:11
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 6305

Cholera, teraz już sam nie wiem :D
Czy ja w końcu wylazłem z ciała? No nie wierzę! Staram się o to od chyba 4, 5 lat i nic. Normalnie k*rwa nic! Potem sobie odpuszczałem, później znów wracałem do tematu i tak to jakoś wyglądało. Uznałem, że wyjdę w końcu, prędzej czy później. Od jakichś kilku dni znów się za to zabrałem. Znów wertowałem trylogię Monroe'a, oglądałem wywiad Darka. Znów tak cholernie zachciało mi się tego doświadczyć, może też przez to, że mam trochę problemów.
Nie używałem żadnej konkretnej techniki. Po prostu starałem się zasnąć, patrzać w ciemność. Ale nic. Zawsze zasypiałem w końcu i tyle. Aż ostatniej nocy. Starałem się robić to samo. Zasypiałem wpatrując się w ciemność. Zmieniałem pozycję, ciągle było mi niewygodnie. Trwało to kilka godzin. Nie mogłem zasnąć. W końcu przysnąłem. Obudziłem się jakoś w nocy. Zjadłem ptasie mleczko i poszedłem spać. I znów. Wpatrywanie się w ciemność pod powiekami. Aż zasnąłem...
I teraz najważniejsza część. Nie wiem czy to był sen, czy to właśnie było to konkretne OOBE. Coś jakby mnie obudziło, czułem się trochę dziwnie. Trochę jakby takie wibracje, takie ciepło po całym ciele. I to było trochę jakbym był na pograniczy jawy i snu. Gdzieś tam w podświadomości pomyślałem sobie, że to jest to. Że to na to czekałem i że może tym razem się uda. Czekałem. Cholera, trudno to trochę opisać. Nie wiem czy nie straciłem świadomości na chwilę, czy "wyszedłem" świadomie, ale znalazłem się w moim pokoju. Mój brat (który w rzeczywistości oczywiście spał", siedział przed komputerem. Pomyślałem sobie, że to właśnie taki "przeszkadzacz" i nie patrzył na mnie zbyt przyjemnie :D Zacząłem pocierać dłońmi o ścianę, żeby wszystko mi się nagle nie urwało i żeby pogłębić fazę. Cały czas byłem jakby świadomy. Powiedziałem wtedy na głos coś w stylu, że proszę o pomoc moich niefizycznych przyjaciół. Ku mojemu zaskoczeniu, kiedy zacząłem wypowiadać te słowa, mój brat przeszkadzacz dokończył zdanie razem ze mną :D
I czułem, że nie jest do mnie jakoś miło nastawiony. Wstał i chciał mi chyba przeszkodzić, więc podałem mu dłoń i pomyślałem sobie, żeby zamienił się w pająka. I wiecie co? Tak się stało, przeszkadzacz zniknął. Więc to pewnie było to OSPUO, obszar wykreowany przeze mnie :) Potem pomyślałem sobie "żeby tylko nie wrócić do ciała" i koniec. Ocknąłem się leżący w łóżku, zastanawiając się czy to wszystko to tylko nie sen. Czy to nie sen o wyjściu z ciała.
Niech to! Może to był sen o tym, że byłem świadomy podczas snu? A może w końcu się udało, tyle że byłem trochę płytko dostrojony? Co o tym myślicie? :)
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
lordini
post 09.07.2012 - 22:08
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 7915

CYTAT
Myślę, że nie można kategorycznie stwierdzać, że "LD i OOBE to wyjście z ciała", ani też mówić, że jedno i drugie to dwa różne doświadczenia. Albo inaczej - nie powinniście narzucać, że jest tak a nie inaczej.

Ja nie narzucam, ja tylko przedstawiam to tak, jak ja to widzę ;)

CYTAT
Także kategoryczne stwierdzanie, jest pozbawione sensu.

W takim razie twoje stwierdzenie też jest pozbawione sensu, bo też jest kategoryczne jak moje ;)

Traktuj moje wypowiedzi jako wyrażenie moich poglądów na jakiś temat i pamiętaj, że ja nie narzucam, tylko i wyłącznie od Ciebie zależy czy z tego skorzystasz czy też nie
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
- Inkluzo   Udało Się? :d   08.07.2012 - 12:11
- - loozak84   To mogło być jak najbardziej OBE lub też świad...   08.07.2012 - 12:56
- - Kordian   Korzystając z okacji chciałbym spytać na czym p...   08.07.2012 - 14:07
- - Vamdou   Gratuluje wyjścia, bo wg mnie było to wyjście. ...   08.07.2012 - 15:02
- - lordini   "Ocknąłem się leżący w łóżku, zastana...   08.07.2012 - 15:15
- - Jarzyn44   Polemizowałbym. Więc wg. Ciebie każde LD to O...   08.07.2012 - 18:10
- - lordini   LD i OOBE to wyjście z ciała, ale o różnym sto...   08.07.2012 - 18:15
- - Inkluzo   Czyli mówiąc krótko można powiedzieć, że mi ...   08.07.2012 - 19:50
- - Jarzyn44   "LD i OOBE to wyjście z ciała" LD jes...   08.07.2012 - 21:34
- - Inkluzo   Jarzyn, a czy to ważne? ;) Nie ma sensu stawiać ...   08.07.2012 - 21:45
- - lordini   "LD i OOBE to wyjście z ciała" LD jest...   09.07.2012 - 03:40
- - Zielarz Gajowy   Lordinii w oobe i ld trafiamy tylko do ospuo?   09.07.2012 - 07:51
- - lordini   A znasz kogoś kto odzyskał świadomość już w ...   09.07.2012 - 08:20
- - Vamdou   Myślę, że nie można kategorycznie stwierdzać,...   09.07.2012 - 21:28
- - Jarzyn44   Ja to widzę zupełnie inaczej. LD to jedynie ś...   09.07.2012 - 22:37
- - Vamdou   CYTAT(lordini @ 09.07.2012 - 23:08) ...   09.07.2012 - 22:47
- - lordini   Nie odebrałem tego jako narzucania, ale raczej ja...   10.07.2012 - 10:48
- - Vamdou   Lordini: "LD i OOBE to wyjście z ciała, ale...   10.07.2012 - 16:16
- - lordini   I w zwykłym śnie (nieświadomym) też trafiamy d...   11.07.2012 - 09:34

Go to the top of the page
Start new topic