|
I w zwykłym śnie (nieświadomym) też trafiamy do jakiegoś OSPUO i nie mów mi, że nie. I co? Zwykły sen też jest wyjściem z ciała? Nazwa "świadomy sen" po coś jest. Napisałeś wyżej, że "w tym wypadku [LD] świadomość odzyskuje się podczas snu". Czyli, że co? Śniłem zwykły sen, który odbywał się w mojej głowie, nagle odzyskałem świadomość i w jakiś sposób ja wraz z moim snem wyszedłem z ciała. Tak?
Zwykły sen też jest wyjściem z ciała, jak to się mówi codziennie z niego wychodzimy, lecz nieświadomie. Nazwa świadomy sen służy do opisania snu, w którego środku odzyskujemy świadomość. Wyjście z ciała już zaczyna się w samym OSPUO, odzyskanie świadomości we śnie nie spowoduje wyjścia z ciała, bo poza ciałem było się już wcześniej, tylko spowoduje LD.
Nie chciałem, żeby to zabrzmiało, że zabraniam. Nie zabraniam i sam też mam swój pomysł na ten temat, ale wg mnie nie ma możliwości stwierdzenia, że jest tak czy tak. Bo co i skąd wiemy o oobe/ld. Od innych ludzi, z których każdy interpretuje przez swoje filtry.
Jest możliwość stwierdzenia czy jest tak lub tak, patrząc na to bez żadnych ocen i stwierdzić jak jest na prawdę, czyli jak to nazwałeś bez żadnych filtrów.
Ojej trochę zagmatwane ;) Hmm... Dla mnie OOBE (czy też ten specyficzny stan) jest tak charakterystyczny, że w większości wypadków nie ma możliwości, żeby się pomylić. No jak może mi się przyśnić uczucie wibracji? Miałeś kiedyś wibracje? Jeśli tak, to wiesz jakie są charakterystyczne. Przy OOBE mam je zawsze (no, jeśli to jest OOBE).
No z tymi wibracjami to trochę mi przykład nie wyszedł, więc potem się poprawiłem ;( A OOBE rozpoznajesz po własnych względnościach i nic do tego nie mam
Logika może wspaniale sprawdzać się tu w fizycznym świecie, ale czy na pewno, gdy chodzi o astral? ;> Wszystko fajnie opisałeś, ale musiałeś przyjąć pewne założenia i opierać się na nich. Zastanawiam się tylko, czy te założenia są obiektywnie zgodne z prawdą.
Logika tak na prawdę sprawdza się zawsze i wszędzie, moc logiki jest zależna od wiedzy. Astral jest tak samo logiczny jak świat fizyczny, ponieważ ma swoje prawa, a logika potrafi je opisać. Moje założenia były logiczne, a gdyby logika nie była prawdziwa, to nie byłaby logiką ;) . W sumie pisałem tak, żeby same moje założenia same za siebie mówiły, że są prawdziwe, stąd te wyjaśnienia, ale cóż.
|