oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Deja Vu
Mero
post 11.07.2012 - 13:39
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Ostatnio para badaczy, Akira O?Connor i Chris Moulin z University of Leeds, zaproponowała nowe wytłumaczenie tego zjawiska. To właśnie oni dwa lata temu obalili najbardziej rozpowszechnioną teorię, która zakładała, że jest ono powodowane przez nierównoczesne przekazywanie obrazu z oczu do mózgu. Sądzono, że jedno oko robi to wcześniej niż drugie, a opóźnienie ? przypuszczano ? trwa zaledwie kilka milisekund. To wystarczy, aby mózg zarejestrował informację, która dotarła do niego pierwsza. Kiedy więc otrzymuje spóźniony obraz z drugiego oka, błyskawicznie porównuje go z wcześniejszym i wyciąga wniosek, że to już było.

http://nauka.newsweek.pl/skad-sie-bierze-u...,39199,1,1.html

Jak dalej wyjaśniono może być również dotyczące słuchu węchu.. lub nawet smaku.
Według mnie jest to bujda z tym że odkryli i wiedzą co to jest i tego typu historie banały które wprowadzają w teorie na wyjaśnienie tego typu zjawiska , gdyż dejavu możemy doświadczyć nie widząc dokładnie co sie dzieje a powiedzieć ze szczegółami co się następnie stanie,szczegóły czasem mogą się różnić według mnie troche nawiązuje to do podróży mentalnych gdyż działa to na tej samej zasadzie w dejavu w pogłębieniu się podróżą mentalną do dejavu lub jakoś tak.

Czemu ten temat? przyszło mi to do głowy i hop piszcie co myślicie.
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park