Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Darmowy Ebook O Medytacji :), Ebook mojego autorstwa - Dla Każdego
krzysztof
post 12.07.2012 - 20:44
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating
Nr użytkownika: 141

No witam :)

daaawno tutaj nie pisałem, dzisiaj zajrzałem właściwie przez przypadek i od razu znalazłem ciekawy materiał o idamach... pomyślałem, że się zrewanżuję - oto mój świeżutki ebook o tym, jak medytować, by odzyskać równowagę emocjonalną, uwolnić się od stresu, rozpuścić blokady, itp. Polecam wszystkim początkującym :)

http://mrkriss.net/medytacja/jak-medytowac-darmowy-ebook-pdf

Czekam na Wasze opinie, komentarze, uwagi - chętnie na nie odpowiem :)

Pozdrowionka i wypoczynkowych wakacji życzę :)
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Zielarz Gajowy
post 13.07.2012 - 16:38
Post #2

Dupa Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 7816

Wszystko fajnie, ale wg mnie zabrakło bardzo ważnej informacji na temat motywacji jaką będziemy kierowali się podczas medytacji i pracy nad sobą o jakiej piszesz Krzysiek.

Chodzi mi o to, że podczas medytacji, uwalniania się od tego wszystkiego o czym piszesz nie zapomnimy o wszystkich innych istotach. Motywacja pomagania sobie, ale i innym. Jak skupimy się na sobie to będzie to przejawem egoizmu i w ten sposób nieświadomie pogrążymy się jeszcze bardziej. Z początku może rzeczywiście warto skupić się na sobie, ale nie można zapomnieć o innych bo inaczej dupa.

Nawet podczas jedzenia warto zwrócić uwagę jak jemy i wykonać medytację jedzenia. Nie chodzi oto, aby się najeść i się fajnie czuć - egoizm a spróbować jeść tak jakby najadały się wszystkie istoty. Jeść wolno i świadomie. To niby proste, ale czy rzeczywiście?:) Jak ktoś chce to niech spróbuje zjeść śniadanie, obiad, loda, cokolwiek z nieegoistycznym nastawieniem.
Profile CardPM
+Quote Post
krzysztof
post 13.07.2012 - 22:33
Post #3

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating
Nr użytkownika: 141

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 13.07.2012 - 17:38) *
Wszystko fajnie, ale wg mnie zabrakło bardzo ważnej informacji na temat motywacji jaką będziemy kierowali się podczas medytacji i pracy nad sobą o jakiej piszesz Krzysiek.

Chodzi mi o to, że podczas medytacji, uwalniania się od tego wszystkiego o czym piszesz nie zapomnimy o wszystkich innych istotach. Motywacja pomagania sobie, ale i innym. Jak skupimy się na sobie to będzie to przejawem egoizmu i w ten sposób nieświadomie pogrążymy się jeszcze bardziej. Z początku może rzeczywiście warto skupić się na sobie, ale nie można zapomnieć o innych bo inaczej dupa.

Nawet podczas jedzenia warto zwrócić uwagę jak jemy i wykonać medytację jedzenia. Nie chodzi oto, aby się najeść i się fajnie czuć - egoizm a spróbować jeść tak jakby najadały się wszystkie istoty. Jeść wolno i świadomie. To niby proste, ale czy rzeczywiście?:) Jak ktoś chce to niech spróbuje zjeść śniadanie, obiad, loda, cokolwiek z nieegoistycznym nastawieniem.

Jeśli się nie mylę intencja i motywacja jest w tytule ebooka. Ponadto jeśli usuniesz cierpienie, które zadajesz sobie, usuniesz też cierpienie którego już nie będziesz zadawać innym.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic