oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Sylvan Muldoon - Zapomniany Podróżnik Poza Ciałem
zx12
post 20.07.2012 - 17:16
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Dzisiaj kiedy wszystkim zainteresowanym tematyką OOBE znane są podróże Roberta Monroe, Bruca Moena i Darka Sugiera, warto zapoznać się z sylwetką całkowicie zapomnianego już podróżnika - Sylvana J. Muldoona.
Jego doznania były o tyle charakterystyczne, że wędrując poza ciałem, nigdy nie wydostał się poza płaszczyznę fizyczną.

http://www.wrzucaj.com/297660

Miłej lektury. :)
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Freddy K
post 21.07.2012 - 19:22
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

S. Muldoon specjalizował się w podróżach eterycznych, a R. Monroe w astralnych. Projekcja eteryczna, czyli OOBE w czasie rzeczywistym, jest właściwym OOBE, które odbywa się blisko materii fizycznej i można postrzegać w tym stanie świat fizyczny, a nawet na niego wpływać. Projekcja eteryczna to po prostu OOBE. Natomiast z projekcją astralną mamy do czynienia wtedy, gdy spotykamy jakieś duchy, zjawy, potwory, kosmitów, wędrujemy do fantastycznych krain, które są projekcją śniącego umysłu. Reasumując, projekcja astralna to LD, a projekcja eteryczna to OBE. Robert Monroe doświadczał i OBE, i LD, ale najczęściej miał LD, tylko myślał, że to OBE. Po prostu, nie znał pojęcia świadomego snu, nie wiedział, że człowiek może być świadomym podczas snu, błędnie uważał takie zjawisko za doświadczenie poza ciałem.
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park