oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Sylvan Muldoon - Zapomniany Podróżnik Poza Ciałem
zx12
post 20.07.2012 - 17:16
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Dzisiaj kiedy wszystkim zainteresowanym tematyką OOBE znane są podróże Roberta Monroe, Bruca Moena i Darka Sugiera, warto zapoznać się z sylwetką całkowicie zapomnianego już podróżnika - Sylvana J. Muldoona.
Jego doznania były o tyle charakterystyczne, że wędrując poza ciałem, nigdy nie wydostał się poza płaszczyznę fizyczną.

http://www.wrzucaj.com/297660

Miłej lektury. :)
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Freddy K
post 21.07.2012 - 20:29
Post #2

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ciało eteryczne, astralne, czy mentalne, to tylko nazwy. Ważne jest osobiste doświadczenie, i to właśnie dzięki niemu doszedłem do takich wniosków. Zapewne czytałeś „Ciało eteryczne” Powella. Oczywiście, ja mam trochę inne poglądy na ten temat. Moim skromnym zdaniem, OBE jest bardzo trudno osiągnąć, a LD bardzo łatwo – w porównaniu z tym pierwszym doświadczeniem. Po prostu, albo masz OBE, albo LD, a najczęściej jest LD, w którym wydaje się, że opuszcza się ciało fizyczne. Po co się oszukiwać? Przecież wszyscy na tym forum jesteśmy właściwie praktykami oneironautyki. Natomiast OBE, to już wyższa szkoła jazdy, to już przedmiot badań parapsychologii.

+Quote Post
doloreska
post 25.07.2012 - 22:20
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Freddy K @ 21.07.2012 - 21:29) *
Moim skromnym zdaniem, OBE jest bardzo trudno osiągnąć, a LD bardzo łatwo – w porównaniu z tym pierwszym doświadczeniem. Po prostu, albo masz OBE, albo LD, a najczęściej jest LD, w którym wydaje się, że opuszcza się ciało fizyczne. Po co się oszukiwać? Przecież wszyscy na tym forum jesteśmy właściwie praktykami oneironautyki. Natomiast OBE, to już wyższa szkoła jazdy, to już przedmiot badań parapsychologii.

Freddy - no nie wiem. Jeśli o mnie chodzi to mogę powiedzieć chyba, że osiągnęlam OBE. Idąc Twoim tokiem myślenia:) i w sumie moim też :D ale....no chodzi mi o to, że nie wiem skąd, bo jak wiadomo trudno to udowodnić, jestem PEWNA wyjścia. Zwlaszcza że nie prowadzilam eksploracji światów astralnych, kosmosu, nieba, księżyca nie spotykalam zjaw i innych tam.Bylam tu i teraz we wlasnym pokoju, domu, otoczeniu. I WIEM, że nie byl to sen:) a LD? Miewam....spontanicznie....od czasu do czasu.
Chodzi mi o to, że nie zgodzę się z tym że wszyscy praktykujemy tylko LD. :)

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park