Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Porażenie Przysenne !
Tomakeo
post 05.08.2012 - 11:52
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 9046

Witam. Od kilku miesięcy choruję (prawdopodobnie) na nerwicę połączoną z agorafobią i lękiem przed lękiem. 13 sierpnia mam wizytę u psychiatry w celu ustalenia toku leczenia no i oczywiście po tabletki. Od kilku miesięcy też nasiliły się u mnie porażenia przysenne. Wcześniej też doświadczałem tego. Czytałem trochę, że można z porażenia przejść do oobe, ale mi się to nie udaje ! Dzisiejszej nocy miałem jedno "pełne" porażenie i co próbowałem zasnąć to miałem taki mały paraliż. Z 5 razy to się zdarzyło. Najgorsze są te mega piski w uszach, normalnie nie mogę wytrzymać i stosuję technikę wybudzającą. Podczas tego rzadko mam halucynacje wizualne, bo bardziej skupiam się na tym, czy mi przypadkiem coś się nie dzieje, czy nie umieram i takie tam. Mam ostatnio bardzo duże zaburzenia snu. Śpię nieregularnie, często się wybudzam.

Czasami mam tak, że od tak we śnie powiem sobie "to jest sen" ! Wtedy stosuję test rzeczywistości (oddychanie przez zamknięty nos, liczenie palców u dłoni i podskoki). Zazwyczaj jak już wykonam testy, to chwilę później się wybudzam ;/
Co mam robić ?
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Mero
post 06.08.2012 - 19:20
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8529

Piski są reklaksujące z czasem to tylko pisk możesz go natężać jak i osłabiać jego dzwięk ja zazwyczaj gdy nie chce czegoś słyszeć na silam je tak by nic nie słyszeć ze świata zew. przy wyjściu w paraliżu również będziesz je miał więc zaakceptuj piski bo inaczej nie wyjdziesz skoro zawsze przerywasz gdy je masz.

ps. co do nerwicy i tego typu schorzeń pójdziesz do psychiatry da ci kapsy nałykasz się ok jest ok? zakłuca wszystko twoje prawdziwe emocje pomedytuj staraj się uspokoić może też kiedyś dzięki samemu sobie to wyleczysz a nie za pomocą czegoś do czego nie ma zaufania i pewności..
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic