oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Oobe - Technika Zachariasza Lubowieckiego
Zachariasz Lubowiecki
post 23.10.2012 - 22:50
Post #1

Guests

http://zachariasz-lubowiecki.blog.pl/2012/...jsc-poza-cialo/
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Vamdou
post 24.10.2012 - 09:22
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Wybacz, ale niczego nowego nie odkryłeś. Chyba niemal każdy, kto interesuje się tym tematem słyszał, czytał o tym co napisałeś swoimi słowami. Przecież to są oczywistości, które znajduje się na pierwszej lepszej stronie poświęconej tematowi. Nazywanie zaś techniki 4+1 (albo różnych jej wariacji) swoim nazwiskiem czy pseudonimem... ech. Wiem, każdy chciałby być znawcą albo pasterzem.

CYTAT(Zachariasz Lubowiecki @ 23.10.2012 - 23:50) *
03. - Kluczowym czynnikiem pozwalającym osiągnąć stan DPPC jest umiejętność silnego motywowania się do regularnego stosowania danej techniki to umożliwiającej, i znoszenie wielu dni, tygodni, a czasami miesięcy niepowodzeń.

Pozwolę się mocno z Tobą nie zgodzić. Wierzę, że nawet osoba nie zaznajomiona z tematem może wyjść po jednokrotnym zastosowaniu techniki oraz, że prawdopodobieństwo rośnie z ilością podejmowanych prób. Nie pisałbym o "znoszeniu wielu dni, tygodni, a czasami miesięcy niepowodzeń". To, że Ty (oczywiście jeśli tak było) albo ktoś Ci znajomy miał taki problem nie oznacza, że tak musi być. Po co nastawiać kogoś, wrzucać do tej rzeczywistości, że będzie musiał ciężko pracować na osiągnięcie OOBE, że tak musi być i już? Może jest zupełnie inaczej?

Chyba wszyscy robimy mniej więcej to samo co Ty ładnie opisałeś, ale z różnym skutkiem. Raz nam wychodzi a raz nie. Brak tu poruszenia naprawdę kluczowych czynników warunkujących wyjście z ciała. Nie wiem, może trzeba by porównać udane wyjścia kilkunastu, kilkudziesięciu osób i porównać jakie były konkretne okoliczności wyjścia (miejsce, czas, humor, nastawienie, zdrowie, technika inne). Nie wiem.
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park