|
|
13.10.2012 - 22:32
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Witam.
Czy ktoś z Was wie coś na temat obiążeń duchowych? Czy one faktycznie istnieją? Jeśli tak to czy w takiej jak w przedstawionej na tej stronie formie? http://swiatducha.wordpress.com/obciazenia-duchowe/ Sam nie posiadam wiedzy na ten temat. Na stronę trafiłem przypadkiem, ale strasznie zaintrygowała mnie kwestia obciążeń duchowych, o których autor pisze naprawdę dużo. Po przeczytaniu tekstów o poszczególnych rodzajach obciążeń odnoszę wrażenie, że facet wie, o czym pisze i że faktycznie coś takiego może istnieć. Sam nie posiadam wiedzy na ten temat. Sferą duchową interesuję się od około 2 lat. Wyjść z ciała jeszcze mi się nie udało, gdyż zawsze manifestacja jakiegoś mojego lęku przed wyjściem (albo autentyczne stworki, chociaż bardziej skłaniam się do wersji z lękami) lub brak energii do całkowitego oddzielenia uniemożliwiały mi znalezienie się po drugiej stronie. Od dłuższego czasu nie podejmowałem prób wyjścia, jednak ciągle interesuję się, najogólniej mówiąc, ezoteryką. W wyniku zaistniałych w moim życiu sytuacji jestem pewien, że świat fizyczny to nie koniec i otacza nas coś więcej. Jestem jednak nowicjuszem, nie mam kontaktu z opiekunami, nie wychodzę z ciała, więc poza przeglądaniem internetu nie mam jak dowiedzieć się czegoś o obciążeniach duchowych. Proszę zatem forumowiczów, w szczególności zależałoby mi na opinii doświadczonych wychodzących, którzy być może mają wiedzę na poruszone przeze mnie zagadnienie z własnych doświadczeń i rozmów z opiekunami (ale oczywiście każda opinia mile widziana i nawet bez wiedzy proszę snuć przypuszczenia jakie Wam się nasuwają). Zainteresowało mnie szczególnie obciążenie, które autor tekstów nazywa krokodylami. Nazwa pewnie przypadkowa, ale od razu skojarzyła mi się z jaszczurami, o których pewnie wielu z Was słyszało, w których istnienie wielu z Was nie wierzy, a których istnienie wielu z Was być może dopuszcza. Jaszczury (jeśli istnieją - tylko teoretyzuję, bo nie mam wiedzy na ten temat) z tego co czytałem wykorzystują nas ludzi, być może właśnie w formie wspomnianych krokodyli - symbiontów. Troszkę się rozpisałem, do tego wtrąciłem dość fantastyczny dla wielu wątek jaszczurów, których ja sam istnienia nie mogę wykluczyć, ale i rzecz jasna nie mogę przyjąć za pewnik. Jest to jednak kwestia poboczna. Głównie proszę skupić się na obciążeniach duchowych, bo to o nich chciałbym się dowiedzieć jak najwięcej, o ile faktycznie uważacie, że one istnieją. Pozdrawiam. |
|
|
|
![]() |
25.10.2012 - 20:10
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Za dużo fantazji, za mało realizmu. Jeśli będziesz wierzył we wszystko co piszą w internecie, to nie wróżę Ci świetlanej przyszłości.
|
|
|
|
25.10.2012 - 20:26
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Za dużo fantazji, za mało realizmu. Jeśli będziesz wierzył we wszystko co piszą w internecie, to nie wróżę Ci świetlanej przyszłości. Jest różnica pomiędzy ślepą wiarą w czyjeś rozważania, o którą mnie posądzasz, a rozkminianiem danej teorii, zastanawianiem się nad możliwością istnienia takowej, nie odrzucaniem jej z góry i próbą zasięgnięcia opinii na jej temat na najlepszym moim zdaniem forum o wychodzeniu z ciała, gdzie udziela się wiele osób mających coś ciekawego do powiedzenia. Nigdzie nie napisałem, ze wierzę w to bezgranicznie, po prostu dopuszczam istnienie takich obciążeń, facet na swojej stronie napisał naprawdę ogromne ilości artykułów nie tylko nt obciążeń, ale także m.in. wieku dusz, szeroko rozumianego rozwoju duchowego. Zaciekawiło mnie to, autor wydał się wiarygodny, sprawia wrażenie świadomego człowieka, dość mocno obeznanego w tematyce. Uznałem, że może ktoś praktykujący powie mi coś więcej i uzyskam ewentualne potwierdzenie, zaprzeczenie lub po prostu nawiąże się ciekawa dyskusja. Pozdrawiam |
|
|
|
Echelon Obciążenia Duchowe 13.10.2012 - 22:32
TyHu U ezoteryków nazywa się jaszczurami u chrześcij... 14.10.2012 - 12:30
Echelon Strach na pewno nie prowadzi do niczego pozytywneg... 14.10.2012 - 13:51
Zielarz Gajowy Przyczyna i skutek - proces, w którym dobre uczyn... 14.10.2012 - 17:27
Messanger CYTAT(Echelon @ 13.10.2012 - 23:32) ... 14.10.2012 - 17:29
Echelon CYTAT(Messanger @ 14.10.2012 - 18:29... 14.10.2012 - 18:30
Pavveł przeczytałem trochę o tych obiążeniach i stwie... 15.10.2012 - 11:56
Echelon CYTAT(Pavveł @ 15.10.2012 - 12:56) ... 15.10.2012 - 19:59![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |