oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Ian Mccormack I Jego świadectwo Prawdy
Freddy K
post 25.10.2012 - 23:13
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Ian McCormack to człowiek, który doświadczył bliskiego spotkania ze swoim Stwórcą.

Poniższy film przedstawia autentyczne doświadczenie (NDE), które zmieniło życie Iana, który przed tym przeżyciem był niewiernym grzesznikiem, a po nim stał się wierzącym chrześcijaninem.

OBE w porównaniu z NDE wypada raczej blado. Wniosek nasuwa się taki, że nieważna jest ilość doświadczeń, ale ich jakość. Wystarczy tylko jedno takie doświadczenie jak te, które przeżył Ian, by mogło ono spowodować, że człowiek nagle przewartościowuje swoje życie i zmienia swoje poglądy o 180 stopni.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Echelon
post 26.10.2012 - 00:20
Post #2

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Widziałem już kiedyś ten materiał.

Mnie się wydaje, że to jest jednak ta sama kategoria doznań co oobe. Jest prawdopodobnie intensywniejsze, pewnie z tego względu, że oderwanie duszy od ciała jest podczas śmierci klinicznej pełniejsze niż podczas oobe, śnienia, kiedy to wszystko jest z nami w porządku, a więc dusza cały czas jest mocno związana z ciałem. Tutaj osoby nie wiedzą co się z nimi dzieje, nie są gotowe na takie doznania, co na pewno jeszcze bardziej intensyfikuje jakość doznań poza ciałem.

Co do wniosku, to zgadzam się w 100%. Ja również pod wpływem przede wszystkim 1 zdarzenia przewartościowałem swoje życie i zmieniłem swoją koncepcję świata 1wymiarowego. A było to przeżycie zdecydowanie mniej ekstremalne niż śmierć kliniczna :]

Pozdrawiam.
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park