Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Doświadczenia Poza Ciałem W Różnych Religiach/filozofiach świata.
Pewien Pan
post 01.11.2012 - 22:55
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 2343

Witam,
O Katolicyźmie wiem dużo, wiem również dużo o jego nastawieniu do doświadczeń poza ciałem ... o ile nie chcą wmówić sobie że to grzech i tak nie wolno o tyle księża egzorcyści to wyrafinowani podróżnicy o czym Kościół mówi niechętnie o ile w ogóle.

//
<Dygresja:>
w Polsce są organizowane specjalne spotkania stowarzyszeń (jednym z nich jest tzw. wspólnota MAMRE) które to przeprowadzają egzorcyzmy (wstęp wolny), wspólnota działa stosunkowo od niedawna, choć OOBE jest traktowane tam jako okultyzm to z pewnością potwierdzić tam można stosunek jaki ma właśnie Kościół Katolicki do tego typu praktyk: "Wam jest nie wolno tego robić, ale nam, bardziej doświadczonym, tak."
Jeśli ktoś chce mogę opowiedzieć o tym nieco więcej w innym temacie.
</Dygresja>
//

A co z innymi religiami? Czy tak jak Katolicyzm rezerwuje świat niematerialny jedynie dla umarłych? Czy może istnieje taka która podróże poza ciałem wykorzystuje na co dzień? W której podróżnicy to ludzie błogosławieni.

Coś nie chce mi sie wierzyć że pan Monroe był pionierem.
Piszę w prośbie o jakieś wiarygodne źródła i literaturę.

Pozdrawiam.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Pewien Pan
post 03.11.2012 - 17:53
Post #2

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 2343

dziękuję za zainteresowanie tematem, aczkolwiek apeluję o wypowiedzi na temat :)

#uncommon
CYTAT
Pan Monroe nie wymyślił oobe bo oobe było od zawsze.

... domyślam się. Dlatego interesuje mnie jak na przestrzeni dziejów ludzkość dojrzewała i jak oswajała się ze świadomością podróży niematerialnych za życia.

Grzebie w internecie i gdzieniegdzie internauci powołują się na buddyzm jako religie czy też filozofię gdzie rzeczywistości niematerialne i dostęp do nich za życia to coś oczywistego ... jednak to wciąż wypowiedzi anonimowych autorów. Zależy mi na czyś wiarygodnym.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic