Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Doświadczenia Poza Ciałem W Różnych Religiach/filozofiach świata.
Pewien Pan
post 01.11.2012 - 22:55
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 2343

Witam,
O Katolicyźmie wiem dużo, wiem również dużo o jego nastawieniu do doświadczeń poza ciałem ... o ile nie chcą wmówić sobie że to grzech i tak nie wolno o tyle księża egzorcyści to wyrafinowani podróżnicy o czym Kościół mówi niechętnie o ile w ogóle.

//
<Dygresja:>
w Polsce są organizowane specjalne spotkania stowarzyszeń (jednym z nich jest tzw. wspólnota MAMRE) które to przeprowadzają egzorcyzmy (wstęp wolny), wspólnota działa stosunkowo od niedawna, choć OOBE jest traktowane tam jako okultyzm to z pewnością potwierdzić tam można stosunek jaki ma właśnie Kościół Katolicki do tego typu praktyk: "Wam jest nie wolno tego robić, ale nam, bardziej doświadczonym, tak."
Jeśli ktoś chce mogę opowiedzieć o tym nieco więcej w innym temacie.
</Dygresja>
//

A co z innymi religiami? Czy tak jak Katolicyzm rezerwuje świat niematerialny jedynie dla umarłych? Czy może istnieje taka która podróże poza ciałem wykorzystuje na co dzień? W której podróżnicy to ludzie błogosławieni.

Coś nie chce mi sie wierzyć że pan Monroe był pionierem.
Piszę w prośbie o jakieś wiarygodne źródła i literaturę.

Pozdrawiam.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Pewien Pan
post 04.11.2012 - 14:26
Post #2

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 2343

#Jarzyn44
CYTAT
.. pojawił się Budda który wskazał ludzkości drogę, ..

Chyba w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak odwiedziny w bibliotece i studia na temat Buddyzmu.

Zakładając ten temat miałem jednak nadzieje na jakieś propozycje literatury bo zanim przekopie się przez ten stek bzdur zabobonów po omacku miną wieki. (już tego kiedyś próbowałem)

#Zielarz Gajowy
CYTAT
Pewny Panie to nie bezpośrednio do tematu, ale może Cię zaciekawi:

http://wiadomosci.wp.pl/wid,10137769,wiadomosc.html

hah :) cóż ... przyznam się że mam za sobą podobny "eksperyment" i moje doświadczenia są z goła inne :P

To ja może powiem dlaczego akurat teraz zakładam taki temat.
Na tym forum teoretycznie jestem od 2007 roku i od tego właśnie czasu wychodzę z ciała. Rzadko i raczej przypadkiem ale wychodzę. Od niedawna udaje mi się to coraz częściej. Oczywiście byłem szalenie z tego zadowolony.
Jednak w przeddzień założenia tego tematu doznałem czegoś do czego naprawdę nie chce wracać. Ingerencja złośliwych istot dała mi mocno do myślenia czy aby to całe podróżowanie faktycznie nie jest czymś ... złym.
Wiem, że na tym forum czy gdziekolwiek indziej w internecie moge przeczytać mądre wypowiedzi "internetowych guru" jednak doskonale wiem, że większość z ich opowieści to brednie, część wymyślają sami, a jeszcze co innego przeczytają w poście Tomka1992 i uważają to za niepodważalny fakt.

Katolicy (choć nie są doskonali ... któż z nas jest) mówią "hola, nie igraj z czymś o czym nie masz pojęcia" ..... zacząłem myśleć, że mogą mieć dużo racji.

A co na to Buddyści? Odpowiedź na to pytanie chyba jednak będę musiał znaleźć sam.
Będę tu na bieżąco wrzucał :)
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic