|
|
07.11.2012 - 18:19
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Pomyślałem, że będzie to fajny temat. Piszmy w nim tylko wierszem. Może być biały, może być rymowany. Mogą to być rymy raperskie. Wsjo ryba, byleby z serca sztuką płynęło… Dopisujta się Ludzie! Wżyjmy się w poezji!
No to ja pierwszy… O Nardzie Polski! Nie znasz swojej siły… Nie znasz swojej mocy… Ty przez lata ciemiężony, Na przedprożu glorii stoisz! I choć Otchłań uchylona, I choć przyjdą chwile ciężkie, Wielu się w Tobie schroni, Bo wyczuje to ich serce… DS Darek Sugier "Dzienniki Jessego" 2011-2012 e-book drukarski Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book drukarski Darek Sugier "MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem" 2002 e-book drukarski archiwalna strona Darka Sugiera 2007-2009 porady Darka Sugiera na oobe.pl 2002 |
|
|
|
![]() |
07.11.2012 - 21:32
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Zapraszam do przesłuchania moich emocji wraz z podkładem muzycznym który zrobiłem rok albo trzy lata temu:) Zazwyczaj podczas świadomego snu znajduje dzwięki które później udaje mi się uzyskac na syntezatorze:)
Track1 Track 2( przemyślenia 3 lata temu) 1.W eterycznym świecie ja, wkładam w całość równowagi tą fizyczną iluzje, świat pruszy śniegiem myśli na wietrze, nie jeden w tym jak w kondonie kreator, powiedzmy o tym co widzisz, choć w tym nie jak amator bo umysł Ci podpowiada, to życie, to ciało ta kapsuła co zsyłana pod nóż, wykreowane nasienie swego dzieciństwa?. 2.Mam Zbyt spocone ręce byś pomógł, niemógł wesprzeć z myśli o sobie, na krawedzi z obrzydzeniem, wtedy, kiedy mam obdarte łachy, nie przydam się do stworzenia twego luksusu, twoje JA przesączone myślami wokół twojej osoby, Egoistyczna kurwo, zamknięta w klatce przy jednym korycie, megalomańskie mordobicie, i strzałka wbita w dupe krwiopijcy, upolowane zwierze egocentryka, to nie pustelnia, to jest fabryka, choć samotności nie dostrzega, ludzkie roboty o to w tym biega, sam dam mu tą kość, jak wygłodniały wilk, nie zostawi mi ani chrząstki, ja wiem to, to zwierze egoista nie człowiek.... 3.Wolę wskazać słonce i po piaskach pustynnych kroczyć, Później stopić się jak żelatyna wsiąknąć w piach i zniknąć dla ślepców tego świata, Nie dam sie omotać będąc jedynie materią, Coś jest we mnie, ze mną, nie dam tego ujrzeć nikomu co nie dostrzega, Zawiał wiatr zbędne emocje pochłonął w piach , Gdy wszyscy staniemy łapiąc się za ręce z wiatrem tych emocji stworzymy burzę piaskową, Tą burzą emocji obalimy jak wieże babel wszystkie organizacje, stworzymy nacje, wspólnoty koronacje, bo niby jak tak można XXI w. A przy korycie chamy, świat tandetą napompowany niczym balon nie helem a gazem co przytłacza, jeden ma, drugi nie ma, ten co niema to charuje, ten co ma się wypala w dobrobycie, w piasek go zamienicie, a ja spadam w huste tego świata jak łza, i znów mnie pochłania nicość dla niewolników świata, twarz i ręce krwią pokryte, wielce obrażone na system istoty karmiące, gdzie tu rozsądek? gdzie nasionka zalążek? nie ukryjesz tych lat zbluzganych niewinną krwią, nawet gdy jej nei widać to z pękniętych serc się wynurza gorycz, smutek, żal i moje rozczarowanie. Określeń wiele lecz czym są one gdy przyjdzie opisywać twarz matki ziemi, wizażysto zakryj zmarszczki, nierówności ludzkiej głupoty i ludzkiego myślenia, co się nie da? jeszcze więcej cierpienia zssyła Ten nienamacalny, niematerialny pełen energi i zrozumienia, powiedziałem Ten bo nie znam określenia, gdy byłby Ciałem to łzy zalały by wszechświat... Pozdrowienia Darku za to co robisz dla ludzi którzy pragną osiągnąc stan OOBE, lecz pamiętaj młode mózgi są bardziej chłonne przelewaj im więc bezpieczną naukę... |
|
|
|
Darek Sugier Nasze Poezje 07.11.2012 - 18:19
Zielarz Gajowy To nie mojego autorstwa, ale ten wierszyk siedzi w... 07.11.2012 - 19:00
Freddy K Ja tam na poezji się za bardzo nie znam, ale podo... 07.11.2012 - 19:26
marcinoo Z głębi serca i mej duszy,
tej przekłutej prze... 07.11.2012 - 19:32
Darek Sugier Obe!
Ty moja szkoło rodzinna!
Ileż tob... 07.11.2012 - 19:32
zx12 CYTAT(Darek Sugier @ 07.11.2012 - 19... 07.11.2012 - 20:35
Kalyna Panie Darku, co do pierwszego wiersza
Ja naprawdę... 07.11.2012 - 19:40
maolo jak ugryźć boga?
niewystarczającą mam wiedzę... 07.11.2012 - 19:58
bielik110 Powiem coś z serca
Bo tam zawsze myśl wielka
Kom... 07.11.2012 - 20:10
Darek Sugier Roty od Boba
Gdy siedziałem w więzieniu BOGA... 07.11.2012 - 20:27
luzak067 Nudzi mnie ten szarobury świat
wciąż zmieniać... 07.11.2012 - 20:28
TyHu O Tak wiele serce zabiega
A tak niewiele trzeba
Bo... 07.11.2012 - 20:30
sunstone Ten Sen
Istnieje świat tak blisko obok nas
Zam... 07.11.2012 - 20:43
Hamdaoui Kiedy byłem młodzianem miałem czas ale tego nie... 07.11.2012 - 20:50
uncommon Ludzie dziś się burzą , Wielki On przybędzie
N... 07.11.2012 - 21:04
Pavveł Uciekam nie wiem dokąd, biegnę.
Dech w piersiach... 07.11.2012 - 21:07
masa Nie wiem kiedy sie dostrajam a kiedy oceniam,
nie ... 07.11.2012 - 22:08
wyspiarz ;-) 07.11.2012 - 22:39
Hashal Ten wiersz napisałem natchniony snem, bądź jedn... 08.11.2012 - 12:28![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |