|
|
29.06.2007 - 20:15
|
|
|
zdrogi.blogspot.com Grupa: OOBE VIP Notatnik |
OK
To teraz załapcie się na to... Ja już się dawno załapałem Na "Matrix'a" jak większość - z sakramentalnym "Welkome to the real world" na "Vanilla Sky" o "Alicji w krainie czarów" nie wspominając oraz o tym co zobaczyła po drugiej stronie lustra Macie tego więcej? To dawać! Tylko nie wrzucać mi proszę Pokemonów! Rebeliantów było wielu... Ja dziś poszerzam Darkową listę o: Bracia Wachowscy Cameron Crowe Lewis Caroll Eliot Thomas Stearns Carlos Castaneda Coma Nightwish Hypatia Spartakus Adam Mickiewicz Paulo Coelho Alex Grey Juan Mann David Fincher Chuck Palahniuk Ewa Bem Zbigniew Herbert Andrzej Bursa Michael Ende mój ulubiony wiersz... Wczujcie się w ten nasz kaktus który okrążany o 4 nad ranem albowiem Tu jest królestwo... Poszerzajmy tą listę o nowe szalone typy!.... Wydrążeni ludzie
Pan Kurtz - on umrzeć "A penny for the Old Guy" I My, wydrążeni ludzie My, chochołowi ludzie Razem się kołyszemy Głowy napełnia nam słoma Nie znaczy nic nasza mowa Kiedy do siebie szepczemy Głos nasz jak suchej trawy Przez którą wiatr dmie Jak chrobot szczurzej łapy Na rozbitym szkle W suchej naszej piwnicy Kształty bez formy, cienie bez barwy Siła odjęta, gesty bez ruchu. A którzy przekroczyli tamten próg I oczy mając weszli w drugie królestwo śmierci Nie wspomną naszych biednych i gwałtownych dusz Wspomną, jeżeli wspomną, Wydrążonych ludzi Chochołowych ludzi. II Oczu napotkać nie śmiem w moich snach W sennym królestwie śmierci Nigdy się nie ukarzą: Tam na złamanej kolumnie Oczami będzie blask słońca Tam tylko chwieją się drzewa I głosy, kiedy wiatr śpiewa, Są dalsze i uroczyste Niż gwiazda blednąca. I obcym nie był bliżej W sennym królestwie śmierci Niechaj jak inni noszę Takie umyślne przebranie Patyki stracha na polu Szczurzą sierść, pióra wronie Niechaj jak wiatr wieję się skłonię Nie bliżej - Niech ostatecznie ominie spotkanie W królestwie ni światła ni cienia III Tutaj kraina nieżywa Kraina kaktusowa Tu hodują kamienie Obrazy, ich łaski wzywa Dłoń umarłego błagalnie wzniesiona Pod migotem gwiazdy blednącej. Czy tak samo jest tam W drugim królestwie śmierci Czy budzimy się zupełnie sami W godzinę kiedy wszystko w nas Jest czułością i czystymi łzami Usta chcą pocałunku A modłą się do złamanego kamienia. IV Nie tu są oczy Nie ma tu oczu W tej dolinie umierających gwiazd W tej wydrążonej dolinie Złamanej szczęce naszych utraconych królestw W tym ostatnim miejscu spotkania Na oślep szukamy Nieufni i niemi Na żwirach zgromadzeni pod opuchłą rzeką Na zawsze niewidomi Bo nie ukażą się oczy Gwiazda nieustająca Wielolistna róża Królestwa śmierci bez świateł ni cienia Nadzieja tylko Pustych ludzi V Więc okrążajmy kaktus nasz Kaktus nasz kaktus nasz Więc okrążajmy kaktus nasz O piątej godzinie rano Pomiędzy ideę I rzeczywistość Pomiędzy zamiar I dokonanie Pada Cień Albowiem Tuum est Regnum Pomiędzy koncepcję I kreację Pomiędzy wzruszenie I odczucie Pada Cień A życie jest bardzo długie Pomiędzy pożądanie I miłosny spazm Pomiędzy potencjalność I egzystencję Pomiędzy esencję I owoc jej Pada Cień Albowiem Tuum est Regnum Albowiem Tuum est Życie jest Albowiem Tuum est I tak się właśnie kończy świat I tak się właśnie kończy świat I tak się właśnie kończy świat Nie hukiem ale skomleniem. |
|
|
|
![]() |
26.07.2007 - 11:35
|
|
|
zdrogi.blogspot.com Grupa: OOBE VIP Notatnik |
No niestety muszę się zgodzić. Nie popadajmy w obe fanatyzm(: Umieszczajmy tu raczej sensowne typy albo przynajmniej napiszmy jakieś uzasadnienie dla danego typu. OK Burn zostaje uznany za oficjalny napój obemaniaków:P
Lepiej by brzmiało: "Burn - oficjalny sponsor OBE Rebelii" aha, no i to miała byc lista obe rebelantów więc proszę o nazwiska żeby kiedyś powstała z tego lista. |
|
|
|
Kronopio Więc Okrążajmy Kaktus Nasz... 29.06.2007 - 20:15
paciorek Według mnie w spisie tym nie powinno zabraknąć ... 29.06.2007 - 22:50
starr "Spadam" -swietny, melancholijny kawalek... 01.07.2007 - 20:37
Artur_flyer To jest Hicior, czy Adam Mickiewicz miał obe?
Ad... 02.07.2007 - 14:49
Kronopio he he tego bym się nie spodziewał.. no ale w ko�... 02.07.2007 - 23:04
Ketrab Trzeba wspomnieć także o wersetach biblijnych , ... 03.07.2007 - 07:30
Sebastian - RAKIM CYTATTo jest Hicior, czy Adam Mickiewicz miał obe... 04.07.2007 - 20:33
paciorek W sumie jak się nad tym dłużej zastanowić to n... 05.07.2007 - 10:18
starr Sokół - A Veces
Czasami chciałbym odejść gdz... 07.07.2007 - 15:51
zx12 CYTAT(Kronopio @ 29.06.2007 - 21:15)... 11.07.2007 - 16:09
Kronopio OK dziś dodaje do listy kolejnego jegomościa:
Pa... 20.07.2007 - 12:30
amaś Paulo Coelho "Weronika postanawia umrzeć... 20.07.2007 - 14:39
paciorek CYTAT(amaś @ 20.07.2007 - 15:39) Pa... 20.07.2007 - 15:28
Angello 2 albo 3 odcinek 3 serii serialu The 4400
Była ko... 22.07.2007 - 15:21
pieczywo Zobaczcie serial anime Arjuna – córka Ziemi... 22.07.2007 - 20:14
Danrizz Świetny artykul/temat ^^
Ja dodalbym jeszcze zesp... 24.07.2007 - 12:39
anula Luźne skojarzenie ale wczoraj jak zobaczylam tą ... 25.07.2007 - 08:13
jerry1990 CYTAT(anula @ 25.07.2007 - 09:13) Lu... 26.07.2007 - 11:25![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |