Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Objawienia Marii
Zyga
post 08.11.2012 - 19:08
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8367

Wszędzie na świecie znane są przeróżne objawienia Marii. Nie chcę wymieniać ile ich było i jakie. Kult Matki Boskiej jest bardzo silny zwłaszcza w naszym kraju. Matka Boska często nas prosi o błagalne modlitwy i gorliwe odmawianie różańca. Oto co znalazłem w internecie na ten temat:

"Obietnice rózańcowe zostały dane bł. Alanowi de Rupe przez Matkę Bożą. Warto je poznać, aby mieć większą motywację przy odmawianiu różańca. 1. Tym, którzy będą pobożnie odmawiali różaniec, obiecuję szczególną opiekę. 2. Dla tych, którzy wytrwale odmawiali różaniec, zachowam pewne zupełnie szczególne łaski.3. Różaniec będzie potężną bronią przeciwko piekłu; zniszczy występek i rozgromi herezje.4. Różaniec doprowadzi do zwycięstwa cnoty i dobra; w miejsce miłości do świata wprowadzi miłość do Boga i obudzi w sercach ludzi pragnienie szukania nieba.5. Ci, którzy zawierzą mi przez różaniec, nie zginą.6. Ci, którzy będą z pobożnością odmawiali mój różaniec, rozważając jego tajemnice, nie zostaną zdruzgotani nieszczęściem ani nie umrą nie przygotowani.7. Ci, którzy prawdziwie oddadzą się memu różańcowi, nie umrą bez pocieszenia Kościoła.8. Ci, którzy będą odmawiali różaniec, znajdą podczas swego życia i w chwili śmierci światło Boże oraz pełnię Bożej łaski oraz będą mieli udział w zasługach błogosławionych.9. Szybko wyprowadzę z czyśćca te dusze, które z pobożnością odmawiały różaniec.10. Prawdziwe dzieci mojego różańca będą się radować wielką chwałą w niebie.11. To, o co prosić będziecie przez mój różaniec, otrzymacie.12. Ci, którzy będą rozpowszechniać mój różaniec, otrzymają ode mnie pomoc w swych potrzebach.13. Otrzymałam od mego Syna zapewnienie, że czciciele mego różańca będą mieli w świętych niebieskich przyjaciół w życiu i w godzinie śmierci.14. Ci, którzy wiernie odmawiają mój różaniec, są moimi dziećmi – prawdziwie są oni braćmi i siostrami mego Syna, Jezusa Chrystusa.15. Nabożeństwo mojego różańca jest szczególnym znakiem Bożego upodobania.Polecaj nowennę pompejańską swoim znajomym!"

ps. Czy mógłbyś się do tego odnieść Darku?
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
OliMan
post 10.11.2012 - 22:20
Post #2

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 6835

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 10.11.2012 - 17:40) *
11. To, o co prosić będziecie przez mój różaniec, otrzymacie.

To interesujące. Ma ktoś pożyczyć różaniec bo mój stary, ale jary rower już niedługo skończy żywot (zębatka ma już tzw. zęby rekina) i chciałbym poprosić o nowy równie dobry. Tylko będę musiał zaznaczyć, aby nie wysłała mi kurierem siódemką bo zawsze są kłopoty z nimi.

Rozjebany totalnie :D trzeźwy światopogląd, tylko pogratulować.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic