CYTAT(zx12 @ 12.11.2012 - 16:50)

Oczywiście możesz teraz wypróbować wszystkie podane techniki, ale to chyba rozmija się z celem. Moim zdaniem problem leży gdzie indziej. Jak już wiesz z własnego doświadczenia, jesteś w stanie wejść w OBE.
A czy zdołasz je "wymusić" w obecnej sytuacji za pomocą różnych sposobów?
Jakaś blokada leży chyba w warstwie podświadomościowej. I raczej tutaj powinieneś skierować swoją uwagę. Ja osiągam OBE (też niestety nie są to najwyższe loty) dzięki współpracy z podświadomością. Choć czasem i ona sama jest skłonna do takiego działania.
Do tego nie napisałeś dokładnie, czy dotychczasowe wyjścia były spontaniczne, czy zawdzięczasz je trenowaniu odpowiednich sposobów. Wprawdzie piszesz o technikach, ale wspominasz również o wyjściach "wieki temu". :)
Pozdrawiam.
Wszystkie techniki mi są dobrze znane i je stosowałem i stosuje. Wiem że relaksacja jest bardzo ważna, dochodze do tego momentu ze nie czuje wogóle swojego ciała, ale dalej nic sie nie dzieje. Wieki temu to znaczy ze jakies 5 mc temu mialem ostatnie OOBE trenowane nie spontaniczne.
nie wiem bede próbował dalej, zastanawiam się jeszcze dlaczego niby jest to takie proste a zarazem takie trudne i nie dostepne.