CYTAT(regulski @ 13.11.2012 - 15:47)

Witam.
Chciałbym się dowiedzieć jakie macie sposoby na przechodzenie do wyższych wymiarów z projekcji astralnych czy też ze świadomego snu do stanów oobe, spotkań z wyższymi istotami, podróżami itp.
Ja zajmuję się mentalkami, a kiedy mam wyjście z ciała to jest to tak zabawne doświadczenie, że po prostu bawię się tym stanem i to mi wystarczy, poza tym przy wyjściu z ciała wszystko zazwyczaj jest tak realne i "soczyste", że nie chce mi się wychodzić z tego i zmieniać otoczenia. Myślę też że można przechodzić z mentalki w obe(zdarzyło mi się) i z innych stanów w jeszcze inne stany całkiem automatycznie, zależy co masz robić, jakie jest Twoje zadanie na to określone wyjście. Warto zawsze mieć cel i jasno go wypowiedzieć. Przykładowo przy mentalkach jest dużo sposobów. Najlepiej o wszystko prosić mtj-ów, żeby Cię poprowadzili. Mówisz, że chcesz wejsć do wyższych wymiarów, najlepiej jeśli założysz to sobie jeszcze będąc w realu, później możesz to powtórzyć przy pomocnikach już w poza i oni zawsze reagują na obecną sytuację, mogą Ci pokazać wiele sposobów i te sposoby dostosują do Ciebie, do tego co w danej chwili jest Ci potrzebne. Warto poświęcić trochę czasu, żeby poznać pomocników, rozpoznawać ich i zaufać, tym którym czujemy, że możemy zaufać(też trzeba być ostrożnym przy rozpoznaniu), kiedy to zrobisz(zaufasz), to automatycznie będziesz wyglądał pomocy od nich i oni przy wszystkim będą Ci pomagać, nawet nie będziesz musiał za każdym razem o tym dawać znać, że czegoś potrzebujesz, ale ważne jest żeby mieć świadomość, że oni są blisko i pomagają. Przynajmniej ja tak mam i dzięki temu przy każdej mentalce doświadczam czegos nowego.
W moim przypadku zdarzało mi się, że po prostu gdzieś mnie nieśli. Nie jest to regułą. Zwyczajnie wtedy to był najlepszy sposób. Częto też zanurzam się w wodzie(albo oni zanurzają mnie w wodzie)- znajduję się albo na dnie, albo gdzieś w pośrodku, albo jeszcze w jakiejś kapsule, różne są wariacje i zostaję w niej na trochę, później wypływam i już jestem w innym miejscu, ale tak naprawdę to ma to różne funkcje. Może podziała na Ciebie, możesz spróbować. I dobrze jest popróbować podróży mentalnych, bo poszerzaja percepcję i są bardzo dobrym narzędziem, w mentalce pomocnicy mogą Cię wyposażyć w różne narzędzia i możesz z nimi pogadać i zapytać się co robić by przebić się na wyższe częstotliwości(jeśli nie spotykasz pomocników w obe).