CYTAT(Zielarz Gajowy @ 18.11.2012 - 19:26)

Człowiek i przyroda to jedno. Patrzyłem dzisiaj na goły dąb i tak w sumie oczywista sprawa przyszła mi do głowy a mianowicie, że gałęzie drzew wyglądają jak układ krwionośny. Drzewo bierze energię z Ziemi a poprzez końcówki gałęzi jakby wysyła w przestrzeń (emamuje). To podobieństwo gałęzi drzew, odnóg rzek i głównego koryta i nasz układ krwionośny potwierdza to, że jesteśmy wszechświatem a nawet milionami wszechświatów. Jądra naszych komórek to mini czarne dziury o czym wspominał:
http://www.symetrix.pl/Aktualnosci/Nowy-Sw...i-czarna-dziurea w nich kolejne wszechświaty. Gromady galaktyk wyglądają jak nasz układ nerwowy i takich przykładów można by mnożyć. Tylko poprzez pełną otwartość można stać się całością.
Tzw. fraktale :)
CYTAT(Jarzyn44 @ 18.11.2012 - 16:46)

Słyszałem kiedyś że ludzie tym różnią się od zwierząt, że wierzą w Boga. Zastanawiałem się nad tym, i pomyślałem że być może tylko ludzie wierzą w istnienie Boga, zwierzęta po prostu wiedzą że On istnieje ?
Pod warunkiem, ze on istnieje. Wydaje mi sie, ze nie dopuszczasz innej mozliwosci, otwórz umysł ;)