Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Recepta Na Obe, Jak dostroić się do JEZUSIKA
Darek Sugier
post 19.11.2012 - 15:23
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8905

Z racji tej, że sporo Ludzi wciąż pyta się mnie jak osiągnąć obe, lub jak poprawić fazę, pomyślałem, że załażę ten temat i co będę mógł to podpowiem. Bo co dla mnie jasne i oczywiste, nie koniecznie takie jest dla bliźniego…

Podstawą jest oczywiście metoda 4+1. Gdzie „4” oznacza ilość snu w godzinach przeznaczonych na nocny wypoczynek, zaś „1” czas potrzebny do rozbudzenia umysłu.
Jest to oczywiście umowna kwestia. Jeden potrzebuje 4 godziny by w miarę wypocząć, inny tych godzin będzie potrzebował więcej.
Tak samo jest z rozbudzeniem umysłu: jednemu wystarczy 15 min by się obudzić, drugiemu godzina może być mało. Chodzi o to by indywidualnie dopasować oba czynniki.
Jak się chce mieć dobrą i łatwą fazę, no i długą – by nie ściągało, generalnie zasada jest taka:

Ciało musi mocno spać, być pogrążone w głębokim relaksie. A łatwiej jest to osiągnąć, gdy jest się ciut niedospanym. Ale zaznaczam „ciut”, żebyś nie chodził cały dzień potem żdżumiony …

Oj dobra! Powiem jak ja to robię:
Mi obecnie do obe potrzebne są tylko cztery poduszki i niekiedy yerba:

http://s8.postimage.org/adveuc3w5/DS_poduszki.jpg

Śpię na dwóch (na plecach, lub nieraz na boku), a obeuje podkładając sobie dodatkowo jedną lub dwie poduszki, (obeuje najczęściej na plecach). W zależności od stopnia rozbudzenia – jedną poduszkę podkładam dodatkowo - gdy jestem mocno rozbudzony, dwie - gdy troszkę mnie żdżumia. Czyli obeuje na trzech lub czterech poduszkach wsuniętych pod głowę i górną część pleców. Ułatwia mi to zachować czujność umysłu, a jednocześnie nie zaburza relaksacji ciała.

Budzę się sam, bez budzika, ale niekiedy, tak na wszelki wypadek nastawiam i korzystam z takiego:

http://s9.postimage.org/47pvgg12n/DS_budzik.jpg

A to po to by nikogo z domowników nie budzić. Jest to budzik dla niedosłyszących. Budzi wibracjami. Umarłego by obudził i robi to po cichu. Normalnie nadgarstkiem telepie i się człowiek budzi. Fajny sprzęt i nie za drogi.

W sezonie letnim śpię krócej, zimą dłużej.
Niekiedy, gdy dżuma z oczy nie schodzi piję yerbę:

http://s12.postimage.org/4wl51nkil/DS_yerba.jpg

Zawsze sobie ją szykuję wieczorem. Wsypuje dwie czubate łyżki stołowe na 0,7 l ale do obe wypijam tylko szklankę naparu, by pełny pęcherz nie przerwał przypadkiem mojego obe.
Yerbę zalewam wrzątkiem – nie pierniczę się i zakręcam termos. Całe fusy ładnie opadają na dno i lepiej kopie. Resztę dopijam przed śniadaniem.

Gdy nie skorzystam z yerby w czasie porannego przebudzanie poprzedzającego obe, wszystko wypijam przed śniadaniem, tak na rozruch zamiast kawy. Kawa strasznie kichy zrzyna i nerwy napina. Nie polecam. Choć kiedyś piłem. Yerba jest o wiele zdrowsza!

Pod ręką mama zawsze notes i długopis.

http://s8.postimage.org/6kpe19met/DS_notes_i_d_ugopis.jpg

Czysty, nie w kratę, by łatwiej w nim było malować.
Ma też dyktafon:

http://s8.postimage.org/5u19989f9/DS_dyktafon.jpg

Tak na wszelki wypadek, gdy np. informacji jest multum. Wówczas wychodzę z sypialni i nawijam do niego jak nawiedzony…

Co tam jeszcze…
W uszach podczas obeowania mam zawsze zatyczki. O takie:

http://s15.postimage.org/hjtvcwtbf/DS_zatyczki.jpg

No i okno mam zawsze uchylone. Nie ważne czy to lato, czy zima, dostęp świeżego powietrza musi być. Najwyżej, gdy jest zbyt zimno, to się mocniej przykrywam, ale okna nie zamykam.

A obeuje tak:

Czuję się zwarty i skupiony…
Zawsze mam jakiś cel…
Otwieram się na maksa na JEZUSA…
Oddaje się ufnie OBOGU już przed startem…
Rozluźniam się coraz bardziej i bardziej…
Wciąż pozostaje skupionym…
Łagodnie, bez spinania… wdech-wydech… wdech wydech…
I czekam…
Nic nie robię, tylko czekam…
Jestem cierpliwy…
Przesuwam fazę łagodnie i jej nie wymuszam…
Poddaje się jej gdy nachodzi, jeszcze bardziej się rozluźniając…
Porywa mnie faza, ja jej nie wymuszam…
Gdy mnie cofnie, nie poruszam ciałem, tylko znów łagodnie odbijam…
Cieszę się nawet byle wizją od BOGA…
Nie spotkałem się z Nim dzisiaj? – trudno, On jest Szefem, On tu rządzi…
Może jutro do mnie przyjdzie…
Czekam na Ciebie PANIE…
Tęsknię, przyjdź do mnie i mnie wzmocnij…
Powiedz cokolwiek, uświadom mnie proszę…
Dotknij mojej dłoni…

Tak to robię dzisiaj…

Otwieram się ufnie na BOGA jak dziecko…
Wyglądam GO jak stęskniony przyjaciel…
JEGO ident nieustannie noszę w sercu…

PS:

A! Jeszcze mała wskazówka dla tych co z różnych powodów nie mogą korzystać z metody o poranku, bo na przykład pracują jako kierowcy, lub mają z rana do szkoły:

Wychudźcie w weekendy. W sobotę z rańca i w niedzielę. Cały tydzień programujcie się na wyjście weekendowe. Albo np. powiedzcie sobie, że „Okej, nie zastosuje metody 4+1 na tygodniu, bo boję się, że się nie wyśpię i na drzewie się zatrzymam, tudzież na wykładzie nic nie skumam, ale półgodziny przed budzikiem porannym, to może coś mi się ciekawego przytrafi. Bo już jestem w miarę wsypany.”

Nastawcie się na takie auto-czuwanie o pranku. Nie wiem czy mnie dobrze zrozumieliście. Chodzi o to by półgodziny przed normalnym przebudzeniem do roboty lub szkoły zaprogramować się na czujność. Tyl, nic więcej. Załóżmy wstajesz o 6.00 do roboty czy szkoły, powiedz sobie, że „od dziś od 5.30 będę czuwał, drzemał lekko, to też mnie zregeneruje, a podpatrzę co słychać w poza…
Kapujesz o co chodzi? Nie nastawiasz żadnego budzika, tylko przed snem programujesz się na czujny poranek.

Naprawdę, samo takie nastawienie już może wiele pomóc. Może ktoś przyjdzie do Ciebie… JEZUSIK ukochany, albo ktoś z Jego ekipy… A jak nie to dawej ostro w weekend!

Powodzenia!
Niech MESJASZ będzie z Wami!

(IMG:http://s9.postimage.org/4k4g7opkf/Jezus_na_ob_okach.jpg)

DS

Darek Sugier "Dzienniki Jessego" 2011-2012 e-book drukarski
Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book drukarski
Darek Sugier "MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem"
2002 e-book drukarski

archiwalna strona Darka Sugiera 2007-2009
porady Darka Sugiera na oobe.pl 2002
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
VVi
post 19.11.2012 - 20:05
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1760

a mnie ciekawi jak długo Darek czekasz aż cie wywali do Poza? godzinę tak leżysz i się relaksujesz, pół godziny, a może półtorej? mnie zazwyczaj po godzinie szlak trafia (muszę se chyba materac zmienić) i przymusowo zmieniam pozycję z leżenia na plecach i kładę się na boku i wtedy murowanie zasypiam. przy czym potem często budzę się już w Poza w jakimś np. Ldeku. ale lepiej by było wyjść bez tracenia świadomości.

ja też yerbę siorbię, ale nie w nocy. mocne kurna to pajarito...
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
- Darek Sugier   Recepta Na Obe   19.11.2012 - 15:23
- - Allanntaniel   Same konkrety. Dziękuję Darku. Tak, świeże...   19.11.2012 - 15:42
- - uncommon   Faktycznie to najlepsza metoda . Temat można by ...   19.11.2012 - 15:55
- - Krisss   Nareszcie! Cos wspanialego - dzieki Darek...   19.11.2012 - 17:07
|- - Leelaja   CYTAT(Krisss @ 19.11.2012 - 17:07) N...   19.11.2012 - 17:20
- - Krisss   Czytalem, czytalem...Tyle tylko ze ja z metoda 4+1...   19.11.2012 - 17:41
|- - Leelaja   CYTAT(Krisss @ 19.11.2012 - 17:41) C...   19.11.2012 - 18:03
- - bielik110   Darek wrócił:)   19.11.2012 - 17:54
- - Darek Sugier   @Krisss, Spokojnie. Nie jarać się. Nadmiar emocj...   19.11.2012 - 18:23
- - Messanger   Wasz miszcz natchniony zapomniał tylko nadmienić...   19.11.2012 - 18:31
- - fragles   CYTAT(Messanger @ 19.11.2012 - 18:31...   19.11.2012 - 18:40
- - Darek Sugier   http://pl.wikipedia.org/wiki/Witamina_B6 Jest bezp...   19.11.2012 - 18:48
- - Krisss   OK, fajnie, sprobuje z ta witaminka. A jak zorient...   19.11.2012 - 19:02
|- - Leelaja   CYTAT(Krisss @ 19.11.2012 - 19:02) O...   19.11.2012 - 19:13
- - Allanntaniel   Nie potrzeba żadnych dodatkowych suplementów. ...   19.11.2012 - 19:29
- - Krisss   Leelaia - nie, nie ma mowy o bezkrytycznym postepo...   19.11.2012 - 19:40
- - Zielarz Gajowy   Po godzinie to Darek pewnie już co najmniej kilka...   19.11.2012 - 20:11
- - Krisss   No i prosze, wszystkie posty z ostatniej godziny z...   19.11.2012 - 21:28
- - uncommon   Zamiast Witaminy B6 lepiej użyć Melisy polskiej ...   19.11.2012 - 21:38
5 Stron V   1 2 3 > » 

Go to the top of the page
Start new topic