Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Prawa Karmy
zupełniezielony
post 19.11.2012 - 00:06
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 9006

Człowiek robi błędy, tak już po prostu ma. A że potem cierpi, to już jego sprawa. Nie ma się co wstydzić za bycie człowiekiem, bo człowiek sam w sobie jest tworem natury. Zauważyliście pewną zależność? Im bardziej "podporządkowujemy" sobie Ziemię, tym gorzej żyjemy? Owszem, można to wytłumaczyć, ale mnie to daje dużo do myślenia. Coś jak próba obrony matki natury.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
obenautka
post 19.11.2012 - 13:08
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9168

CYTAT(zupełniezielony @ 19.11.2012 - 00:06) *
Człowiek robi błędy, tak już po prostu ma. A że potem cierpi, to już jego sprawa.

Moge sie z tym nie zgodzic?Dzieci urodzone (dzisiaj) w obozach koncentracyjnych w Korei polnocnej nie popelnily jeszcze ani jednego bledu a musza tam gnic za winy swojego dziadka( kara trzech pokolen) ktory nota bene czesto winien nie byl...Gdzie tu jego sprawa?Czlowiek zezwierzecony-co to w ogole za slowo?Moj pies potrafi zmeczony zasnac na srodku pokoju z rozlozonymi lapkami i spi jak zabita wiedzac,ze nikt jej nie nadepnie...czuje sie kochana i bezpieczna.
Nie chce popadac w skrajnosci...gdyby moze mowa byla o jednym takim przypadku to ok...wszystko moze sie zdarzyc i ktos moze miec pecha...ale ludzie tu chodzi o setki tysiecy ludzi gnijacych w tych obozach.
Nie potrafie sie pogodzic z tym...
Z drugiej strony zastanawiam sie...jesli czlowiek inkarnuje naprawde...to czy bylby w stanie wybrac sobie wczesniej takie zycie?Czy mozna byc az tak glodnym przygod i doswiadczenia w swiecie fizycznym,zeby wybrac zycie tam?
czy ktos z Was probowal udac sie w takie mniej wiecej skrajne miejsca i zobaczyc cos na wlasne oczy?Jest to moim marzeniem...Moze udaloby sie tym ludziom przekazac jakies budujace informacje?

Moje bledy bardzo sobie cenie i wydaje mi sie,ze ciagle sie na nich ucze...ale nie chodzi mi o nas a o NICH.
Profile CardPM
+Quote Post
twistoid
post 19.11.2012 - 20:36
Post #3

http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

Karma to wszystko czym jesteś teraz, od myślenia, po nawyki, jeżeli żyjesz dobrymi myślami i czynieniem dobra odrodzisz się szczęśliwy, jeżeli myślenie zniknie nie odrodzisz się bo kto miałby się odrodzić, skoro wszystko czym jesteś to myślenie i nawyki.Oczywiście można w to nie wierzyć, ale jest to związane z brakiem świadomości, umiejętności obserwacji, odcinając myśli od doświadczenia nie jesteś właścicielem czegoś większego od Ciebie.
Profile CardPM
+Quote Post
bielik110
post 19.11.2012 - 21:29
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8602

CYTAT(twistoid @ 19.11.2012 - 21:36) *
Karma to wszystko czym jesteś teraz, od myślenia, po nawyki, jeżeli żyjesz dobrymi myślami i czynieniem dobra odrodzisz się szczęśliwy, jeżeli myślenie zniknie nie odrodzisz się bo kto miałby się odrodzić, skoro wszystko czym jesteś to myślenie i nawyki.Oczywiście można w to nie wierzyć, ale jest to związane z brakiem świadomości, umiejętności obserwacji, odcinając myśli od doświadczenia nie jesteś właścicielem czegoś większego od Ciebie.

To kim jestem teraz:) to jest mój świadomy wybór:)

Pamiętaj że twoje doświadczenie to skarb:) bez doświadczenia,byłbyś nie kompletny:)
Ja jestem,ważne objawienie światu:) i sobie,pytanie czy jestem Miłością,czy Strachem? tu od tego miejsca wszystko się zaczyna kim jesteś:) Ale jest jedno ale,nie wiem tego na sto procent :) tylko to czuję:)
Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
7 Stron V   1 2 3 > » 

Go to the top of the page
Start new topic