Fajne to oddychanie holotropowe, ale chyba Ty mylisz pojęcia.CYTAT(Wikipedia)
Oddychanie holotropowe (dosłownie: zmierzanie do całości, z gr. holos - całość, trepein - zmierzanie w kierunku czegoś) - technika psychoterapeutyczna opracowana przez Stanislava Grofa wspólnie z żoną Christiną Grof, umożliwiająca dostęp do odmiennych stanów świadomości. Metoda łączy w sobie pogłębione i przyspieszone oddychanie, oraz relaksację i muzykę jako czynniki wspomagające.
I-doserowi daleko od muzyki. To są dwie modulowane fale dźwiękowe o odpowiednim tonie, podawane oddzielnie na lewą i prawą słuchawkę, gdzie różnica częstotliwości obu dźwięków rzekomo ma nastrajać mózg do pracy w danej częstotliwości. Nie mam pojęcia w jaki sposób twórcy dosów wybierają, jakie częstotliwości dać, aby zasymulować takie, a takie doznania. Dla mnie to ściema, bo po pierwsze nie znalazłem logicznego naukowego wyjaśnienia, a po drugie prawdopodobnie nikt takiego nie wygłosił. Jak pisałem "I-doser Labs" to prawdopodobnie organizacja nielegalna robiąca ludzi w bambuko, kosztem ich naiwności i zdrowia :/