Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Czy W Oobe Można Podróżować W Czasie?
Hashal
post 25.11.2012 - 01:39
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 9203

Witajcie!

przedstawię to w formie przykładu zaczerpniętego z jednego z moich doświadczeń:

Pewnego razu, gdy postanowiłem dokonać próby wyjścia z ciała nastąpiło ciekawe zjawisko.
Próbowałem wyjść za pomocą techniki 4+1 i po czterech godzinach snu i około godziny rozbudzania położyłem się do łóżka, by spróbować wyjść. Nie byłem nastawiony na nic konkretnego ani nie miałem żadnego celu i ukierunkowania podróży. Chciałem wyjść tak o sobie, by polatać, pobawić się, bez głębszego celu. Po chwili relaksacji zacząłem świadomie wchodzić w stany hipnagogiczne. Widziałem jak moje zamknięte powieki powoli się otwierały, lecz nie widziałem tam mojego pokoju, w którym leżałem. Ujrzałem coś w rodzaju plaży lub piaszczystego pustkowia. Pora wydawała się być nocna, bo światło padające z góry przypominało blask księżyca. Spoglądając na piaskowe podłoże zauważyłem ślady butów, które mnie zaciekawiły i poszedłem ich śladem. Im dalej szedłem za tymi śladami, to tym bardziej traciłem świadomość i rozmazywał mi się obraz, do momentu aż kompletnie odpłynąłem. Po chwili znów powoli podniosłem powieki i ujrzałem inne miejsce.
Był słoneczny dzień, stałem obok wysokiej trawy, a przede mną stał niewielki dom z czerwonej cegły, dach pokryty papą, przy ścianie domu była furtka. Zastanawiałem się gdzie ja jestem i co tam robię?! Próbowałem się rozejrzeć w terenie i ujrzałem teren podobny do miejsca w którym mieszkam, lecz było tam sporo zmienionych rzeczy elementów. W miejscu, gdzie powinien być dom sąsiadów były drzewka i studnia, a gdzie powinien stać dom kolejnych sąsiadów, stał nieskończony budynek, chyba w trakcie kończenia budowy, bo zauważyłem tam trochę bałaganu i porozwalane worki po cemencie, sprzęt budowniczy, sterty materiałów do budowy i porozrzucane w niektórych miejscach deski. Stwierdziłem, ze jeżeli to jest miejsce przypominające obszar, gdzie mieszkam w pobliżu, to i musi gdzieś niedaleko być mój dom. Po chwili go znalazłem ale nie było mojej dróżki, która powinna być oddzielnie prowadzona do ulicy,a ta była po drugiej stronie, połączona z dróżką sąsiadów i była wyłożona żużlem. Od domu dzielił mnie kawałek pola porośniętego żytem, bądź inną podobną formą uprawy. Dom był również nieco inny. Po chwili utraciłem świadomość.
Gdy się obudziłem i doszedłem do siebie zapisałem wszystko co pamiętałem w dzienniku, a zapiski przedstawiłem mojej babci. Tu spotkała mnie silna niespodzianka i szok połączony z ekscytacją. Babcia mnie zapytała skąd to wiem i jak to możliwe, bo to co tam zapisane to widok z czasu jak mnie nie było jeszcze na świecie?!
Potwierdziła, że wszystko co tu opisałem to opis miejsca z czasów jak sąsiedzi i dziadkowie byli praktycznie świeżo po osiedleniu się tam, a sąsiedzi się jeszcze rozbudowywali, co świadczy o tym bałaganie jakby budowa u sąsiadów nie była jeszcze w pełni skończona. Nie mieliśmy wtedy jeszcze własnej dróżki prowadzącej na ulicę i dzieliliśmy jedną wspólnie sąsiadami, ale po kilku latach pojawiły się spory i problemy odnośnie tej dróżki, więc dziadkowie zrobili własną oddzielną, by uniknąć problemów. Babka mnie zaskoczyła jak sama zaczęła opowiadać co tam kiedyś było a ja jej słuchałem i nie mogłem się nadziwić, bo opowiadała dokładnie wszystko co widziałem.

Więc reasumując. Przedstawiłem jedno z moich doświadczeń sprzed lat, by przedstawić sytuację o co chodzi. Z tego powodu zastanawiam się czy poprzez OOBE można zwiedzać miejsca ze świata fizycznego z przeszłości teraźniejszości, oraz przyszłości lub, czy może się to mieścić się jako jakaś inna kategoria typu: jasnowidzenie lub coś w ten deseń?
Pojawia się tu problem, bo miałem nie raz sny, które toczyły się jak zwykłe sny, bez niczego szczególnego, a w przyszłym czasie nawet tego samego dnia po przebudzeniu akcja była dosłownie jak deja'vu, bo widziałem to samo co w tym śnie z tej samej perspektywy jakbym to drugi raz przeżywał. W tym przypadku już ciężej mi to sklasyfikować jako OOBE.

Czy w OOBE jest możliwość poruszania się po płaszczyźnie fizycznej w różnych odstępach czasowych niezależnie, czy to przyszłość, teraźniejszość czy przeszłość i jeżeli tak to można jakoś to kontrolować tak, by świadomie decydować, jaki czas i miejsce wybrać?

ma ktoś jakieś informacje, doświadczenia, bądź wiedzę na ten temat?

czasem do tego wracam i zastanawiam się nad tym jakby z tego zrobić pożytek.

Dziękuję za uwagę i gorąco pozdrawiam! :)

Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic