CYTAT(Amras84 @ 26.11.2012 - 18:00)

... Zielarz miał dużo punktów a został potraktowany jak członek opozycji rządu.
Prawdę mówiąc trudno mi czasem zrozumieć intencje opiekunów forum.
Mało znam miejsc o takiej koncentracji tytanów intelektu, aż sam się boję czasem odezwać (jak "cymbalistów wielu przy Jankielu"). Do głowy by mi nie przyszło doszukiwać się w wypowiedziach Zielarza trolowania czy złośliwości, za to niemal w każdej z nich dostrzegam głęboką myśl. A prześmiewcza forma jedynie poszerza horyzont przekazu.
Dla mnie sensem istnienia forum jest wymiana myśli, która nas wszystkich wzbogaca i rozwija; "burza mózgów" pozwalająca wspólnie dochodzić do prawd, do których nikt z nas w pojedynkę raczej by nie doszedł.
Przesadna dbałość o formę (nie forma lecz tematyka przyciąga tu mózgowców), lukrowanie i szufladkowanie wątków/postów niszczy spontaniczność, czyniąc dyskusje jałową przez co forum może stać się puste i plastykowe.
CYTAT(Zielarz Gajowy @ 27.11.2012 - 18:27)

...Już dawno pisałem, że jest na mnie uczulony i ma alergię i jak to bywa z alergiami objawy pojawiają się w zależności od tego na co jesteśmy uczuleni...
Dzięki Zielarzu za oświecenie. Dopiero uczę sie tu poruszać. Dobrze, że coś mnie tknęło i zajrzałem dziś do kosza, inaczej nawet bym nie wiedział, że mi odpisałeś. Odniosłem nawet miłe wrażenie, że kosz jest tu najciekawszym wątkiem. Jeśli w koszu panuje wolność, to moze przenieśmy się z dyskusją do kosza? :)