|
Delta, właśnie mi uświadomiłeś nizwykły fakt. Właśnie coś niesamowitego skumałem. Lol.... Opowiem. Otóż w dzieciństwie mieszkałem w bloku usytuowanym przy samym lesie. Nieopodal był taki fajny wzgórek a na jednym z jego zboczy wystawał kamienny głaz. W zasadzie była to skałka wapienna. Często sie koło tej skałki kręciłem. I kiedys miałem sen związany z tą skałą. Jako że od małego kręciły mnie para tematy, postanowiłem wraz z moim przyjacielem "pogrzebać" przy tej skałce. Jak na wapień przystało, była miękka i pozornie łatwo poddawała się "obróbce". Wiele godzin spędziliśmy próbując ją kompletnie zdewastować w przekonaniu że coś jest w środku. A i owszem było. Najciekawsze znaleziska, poza kawałkami szkieł to korzenie roślin, dość głęboko ukryte w kamieniu, bardzo twarde i zupełnie zielone. Ale same korzenie. Jeszcze ciekawszy okazał się kawałek dośc silnego magnesu, który kiedyś chyba miał kształt krążka. Na plaskiej powierzchni był jakby ręcznie obciosany jakimś malutkim dłutkiem lub ryclem, jego przeg natomiast był IDEALNIE gładki a kształt też układał się w idealny krąg. Znalezisko było dosć kruche ale mam je do tej pory. Co do samej skałki... mimo wielu godzin spedzonych na odłupywaniu kolejnych jej kawałków, skała zdawała się wcale nie maleć... Do dziś dnia mimo upływu wielu lat tak tam sobie wystaje spod ziemii. Ale tyle na temat samej skały, by ukazać jej dziwaczną niezwykłość. Co jednak najbardziej istotne i do czego zmierzam. Delta pisząc ten temat właśnie mi uświadomił że to na okres właśnie dłubania przy tej skałce przydało mi najwięcej spontanicznych LDków i w sumie pierwszych wogóle. Że ja do tej pory nie powiązałem tych faktów... Aż mam ochotę się tam przejść.
Jarzyn co do wspomnień, ja też często takowe miewam. A ostatnio moje życie kręci się jak woda w kiblu i zdobywane w ten sposob doświadczenia, wywołują wiele nowych takich "wspomnień". Mega dziwne uczucie. Zastanawiam się tylko na ile to faktycznie jakieś wspomnienia a na ile urojenia.... tego nie wiem wogóle, ale wrażenie że się tego doświadczyło jest niezmiernie silne.
|