Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Co O Tym Myslicie?
AdeptOOBE
post 01.12.2012 - 03:36
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 5211

Witam

Przepraszam za brak polskich literek.

Mam 21 lat, o oobe/ld uslyszalem jakies 4lata temu. Troche poprobowalem (bez efektow) i zrezygnowalem. Co jakiś czas wracalem do praktyki, ktrora przynosila jakies efekty.
Kilkanascie ld, jednak nie do konca swiadomych tzn nie mialem 100% kontroli.
Dwukrotnie byłem bardzo blisko oobe ale nie dalem rady z hipnagogami (chyba), raz byl to placz dziecka, drugim razem odglos skrzypiacych drzwi.
Raz udalo mi sie doswiadczyc jak przypuszczam oobe, wyszedlem spontanicznie, przez przypadek i wyrzucilo mnie na sufit skad widzialem swoje cialo w lozku, oraz czulem/widzialem (trudno powiedziec) niedzwiedzia i na tym koniec wrocilem do ciala. To tyle slowem wstepu...

Ostatnio coraz czesciej lapie sie na mysleniu o oobe. Oraz ostatnimi czasy potrafie zapamietac fragmmenty z 4-5 roznych snow, czy tez rano kontynuowac jakis przerwany sen, a zawsze to byly moje problemy bo nie prowadzilem zadnego dziennika snow, teraz takze tego nie robie, i sam sie dziwie jak dobrze i wyraznie pamietam sny. Swoja droga za kazdym razem gdy pomysle o oobe naplywaja mi lzy do oczu oraz czuje fale ciepla. I to wszystko skonilo mnie aby tutaj napisac. Jestem naprawde ciekawy oobe tego co mozna przezyc ale...

Zawsze czulem strach przy staraniach uzyskania oobe, ale po opisanych wyzej doswiadczeniach kompletnie zaprzestalem jakichkolwiek prob, strach mnie paralizowal i nadal paralizuje, nie wiem dlaczego. W chwili obecnej wyglada to tak ze klade sie i mysle zeby tylko jak najszybciej zasnac i zeby byl juz ranek, bo mam takie uczucie ze tylko jesli zechce to osiagne paraliz i bede mogl wyjsc, nie raz orientuje sie ze jestem sparalizowany i na sile poruszam czyms albo zmieniam pozycje, bo wiem ze jak tego nie zrobie to cos sie bedzie dzialo.

Sam nie wiem co o tym myslec, chce to wszystko wyjsc, doswiadczyc, rozwinac sie ale na drodze stoi mi niezidentyfikowany strach, bardziej wiem czego sie nie boje niz tego czego sie boje...

Co o tym myslicie?
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Krisss
post 02.12.2012 - 14:43
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 9212

Ja osobiscie nie mam takich lekow, wrecz przeciwnie moj problem to to ze za bardzo chce uzyskac OBE. Prawdopodobnie te wlasnie emocje powoduja blokade. Jakis czas temu spieprzylem tak sobie wspanialego LD-ka bo ‘za wszelka cene’ probowalem przeksztalcic go w OBE….

Nie mam (na razie -:) osobistych doswiadczen z OBE ale wiem ze srednio-dluga relaksacja moze naprawde cie odprezyc i wprowadzic w taki stan gdzie nie bedzie chcialo ci sie bac czegokolwiek. To jak zanurzenie sie w wannie z ciepla woda po ciezkim dniu.
A skoro jak mowisz nie masz ‘polskich czcionek’ i piszesz w lekko jet lagowych godzinach -:) to moze podac ci tytuly kilku ciekawych ksiazek po angielsku czy francusku ? W jednnej z nich autor analizuje opisy OBE ktore otrzymal od 16 tysiecy osob (sic!). Sa w tym moze 3 lub 4 dosc nieprzyjemne, ale wszyscy inni mowia o gigantycznie wspanialych przezyciach! Wiec chyba naprawde nie ma czego sie obawiac…
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic