|
|
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Zrobiłem błąd, opowiedziałem mojej 10 letniej córce o świadomym śnieniu, stało się tak po tym jak powiedziała że chciała by bardzo zobaczyć everest, marzy o tym. Nie mineło 3 dni jak dwa razy śniła w tym miejscu. Jej radość z faktu że może odkrywać świat jak z baśni jest wielka. No i by było na tym ok.
Lecz przeraziłem się gdy następnego ranka opowiedziała mi że widziała siebie śpiącą i że unosiła się nad łóżkiem. Zbadała cały pokój, nawet gadżety na parapecie. Opowiadałem owszem o cudownym świecie ze snu ,ale to się potoczyło za daleko. Co radzicie, jestem wystrachany że nie powiem osr... żałuję że jej opowiedziałem. Ale obe odkryła sama, powiedziałem jej żeby w to nie brnęła. Boje się że ją to wciągnie, a to dzieciak przecie. jakim stary takim głupi.. |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
@sunstone
robiłem błąd, opowiedziałem mojej 10 letniej córce o świadomym śnieniu Błąd? Moim zdaniem, bardzo dobrze zrobiłeś. Jej radość z faktu że może odkrywać świat jak z baśni jest wielka. Niech to będzie dla Ciebie nagrodą. Nie wielu rodziców może mieć tak dobry wpływ na dziecko. Lecz przeraziłem się gdy następnego ranka opowiedziała mi że widziała siebie śpiącą i że unosiła się nad łóżkiem. Zbadała cały pokój, nawet gadżety na parapecie. Czego się przeraziłeś? Bo Ty tego nie umiesz? Nauczyłeś jej świadomych snów, poproś ją teraz o naukę OBE. ;) Opowiadałem owszem o cudownym świecie ze snu ,ale to się potoczyło za daleko. Co radzicie... Ja radzę, wyluzuj i ciesz się. Pierwsze LD miałem w wieku Twojej córki. Pierwsze OBE kilka lat później. Jak widzisz żyję. Ona też będzie żyć. I będzie mieć w Tobie oparcie. Czego się boisz? Nic jej nie porwie, nic jej krzywdy nie zrobi. Jest dzieckiem. Jeszcze nie wrosła w system przekonań. Nie musi się bać swoich strachów. Bo jeszcze ich nie ma. @bielik110 Opowiedz jej o Aniołach:) o moim przyjacielu Archaniele Michale:) niech się do niego modli przed snem:) Jaja sobie robisz, czy na poważnie piszesz?:( Chcesz zabić naturalną sponaniczność i intuicję dziecka? Ma koniecznie znaleźć ugruntowanie w chrześcijańskim systemie przekonań? Wtedy dopiero wedle Ciebie będzie dobrze? @Jarzyn44 Zabierz córkę do kościoła, najlepiej egzorcysty- oducz samodzielnego myślenia (to nie po katolicku ), i wybij z głowy doświadczanie na własną rękę świata duchowego... ...naucz ją kilku modlitw.*, porozwieszaj w domu święte obrazki. Mam nadzieję że pomogłem. Doceniam dowcip. :) Też mam nadzieję, że pomogłeś. Ale chyba najbardziej bielikowi, jeżeli zdołał łyknąć kontekst Twojej wypowiedzi. ;) @RychuBaca 10 lat to już sporo. Oczywiście odnoszę to do własnej oceny siebie, jako dziecka w podobnym wieku, a nawet młodszym. Nie będzie to porada, ale wspomnienie podobnych, własnych doświadczeń z dzieciństwa, poczynając od 4-6 roku życia. Nigdy nie dzieliłem się tym z moimi rodzicami, w tamtym czasie nie było też internetu, a w telewizji były tylko dwa programy. Tak jak to pamiętam, a zachowało się to wyraźnie w pamięci, nie były to dla mnie jakieś niezwykłe przeżycia. Traktowałem je tak samo, jak to, co się działo ze mną normalnie, ponieważ odbierałem świat z dziecięcą otwartością bez zbędnej krytyki... I to chyba będzie najlepszą odpowiedzią. Od siebie dodam, że u mnie było tak samo. :) |
|
|
|
sunstone Małoletni Podróżnik
Noble Z Twojego opisu wynika, że to Ty się boisz jej O...
bielik110 CYTAT(sunstone @ 05.12.2012 - 22:05)... 
Polybius CYTAT(bielik110 @ 05.12.2012 - 22:12...
Leelaja CYTAT(sunstone @ 05.12.2012 - 22:05)...
zupełniezielony Ja zacząłem świadomie śnić (z własnej nauki ...
Jarzyn44 Zabierz córkę do kościoła, najlepiej egzorcyst...
Hashal Dziecko ma przed sobą szerokie możliwości. Potr...
Zielarz Gajowy Uważam, że nie ma w tym nic nadzwyczajnego a tym...
sunstone Dziękuję Wam za podpowiedzi, teraz mam sie lepie... 
Messanger CYTAT(sunstone @ 06.12.2012 - 08:16)...
set.h Sunstone problemem nie jest to że córka przeżyw...
RychuBaca CYTAT(sunstone @ 05.12.2012 - 22:05)...
EverDream Gdybym miał takie dziecię z naturalnymi dla nieg... 
RychuBaca CYTAT(EverDream @ 06.12.2012 - 13:58...
sunstone CYTAT(Messanger @ 06.12.2012 - 15:08... 
Messanger CYTAT(sunstone @ 06.12.2012 - 17:02)...
Neurocosmic I jeszcze to bym dodał:
Wiedza Ochrania, Ignoran...
Pavveł RE: Małoletni Podróżnik
sunstone CYTAT(RychuBaca @ 06.12.2012 - 22:26...
sunstone jeden z jej snów który mówi jej o czymś:
stoi... 
Echelon CYTAT(sunstone @ 07.12.2012 - 02:04)...
Silverka Ja zaczełam w wieku 9 lat:) nic jej nie bedzie ,a...
Pavveł Nie można dziecka trzymać w klatce. Nie mam jesz...
sunstone Dziękuję ZX, upewniłeś mnie Teraz całkowicie,... ![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |