Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> 7 Praw Kosmicznych
Hamdaoui
post 12.12.2012 - 19:46
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 9201

Witam serdecznie:)

Jako że chce przedstawić i ukazać naszym uzytkownikom Prawa Kosmiczne , pewnie jedni onich wiedzą drudzy się dowiedzą ,jak wiecie prawa kosmiczne nie są moimi prawami i istnieją od początku stworzenia więc są znane no trudno mi powiedzieć ile ale bardzo długo pare setek tysięcy lat z pewnoscią.
Więc te Prawo nie są czymś nowym lecz owym przypomnieniem dla tych którzy juz je znają i poznaniem tych praw dla tych którzy ich jeszcze nie poznali.
Napisałem te prawa kosmiczne choć w internecie są na różnych stronach internetowych opisane więc postanowiłem że tak od siebie napisze lecz wiedzcie że to nic nowego chociaż dla jednych i drugich powinno
dać chwilke refleksji więc jak by ktoś niezrozumiał do konca opisanych przezemnie praw kosmicznych więc spokojnie moze odwołać się do innych stron internetowych:)

1.Prawo Mentalne:
(„ zwane również prawem mentalizmu’’)
Co znaczy prawo mentalne oznacza ono bowiem że wszystko jest energia i połączone ze wszystkim tak jak nasz umysł z każdą energią, cząsteczką, my jesteśmy połączeni z tymi cząsteczkami a te cząsteczki z nami stanowimy jedność.
Znaczy to bowiem że jesteśmy połączeni każdy z każdym , jesteśmy braćmi i siostrami z jednego źródła tym źródłem jest Bóg Ojciec-Matka która jest we wszystkim ona w nas my w niej.
Wszystko jest Duchem a zatem Energią i my jesteśmy duchem, kiedy przyjdzie większe
przebudzenie i poznanie a zwłaszcza zrozumienie
Człowiek będzie panował nad swoim ciałem i nie będzie musiał umierać lecz zamiast śmierci dokona
Świadomego odejścia z ziemi.

2.Prawo Połączenia:
(„zwane również prawem zgodności”)
Te prawo na mówi że to co czynimy na ziemi czynimy również i w niebie.
„Jak na górze tak na dole, Jak na dole tak na górze”
Te prawo pokazuje nam ze to co czynimy na ziemi czynimy również na górze , że jesteśmy połączeni ze światem duchowym jak i fizycznym jednocześnie , w dniu w którym poznacie siebie poznacie wszystkie tajemnice bowiem sami będziecie poznani i nie będzie już nic ukrytego lecz wszystko jasne.

3.Prawo Wibracji:
Te Prawo mówi nam że wszystko jest energią , że każda rzecz nawet ta która wydaje nam się stała materialna np.: krzesło, biurko, komputer itp.
Jest wirem wibrujących energii , nawet Einstein twierdzi ze wszystko jest energią lecz dostrzegamy tylko te rzeczy które jesteśmy zdolni pojąć naszymi pięcioma zmysłami.
Wiec nic nie jest stałe lecz wszystko wibruje.
Ten kto pojmuje te prawo w nim drży moc jest wstanie odczuwać energię poprzez wyższy zmysł i ją kontrolować.

4.Prawo Biegunowości:
(„Zwane również jako prawo funkcjonalności”)
To prawo mówi nam ze wszystko ma górę i dół, tak jak jest północ i południe, gorąco i zimno. Znaczy to że wszystko ma swoje pary przeciwieństw, kobieta-mężczyzna, energia żeńska-męska, choć w świecie materialnym wydaje nam się to przeciwnościami to w świecie duchowym są jednością bo Bóg jest jednym a wszystko jest w nim. Chodź ludzie dostrzegają przeciwności takie jak dobro i zło to na wyższym stopniu rozwoju służy ku temu żeby lewa strona rozpoznała prawą stronę i stała się równa.

5.Prawo Rytmu:
To prawo mówi nam ze jest one związane z prawami Zgodności, Wibracji i Biegunowości. Prawo te mówi nam ze poruszamy się w górę i w dół albo w prawo i lewo. Prawo to nam mówi że gdy dochodzimy np.: do sukcesów, szczęścia lub jakiegoś punktu życiowego to osiągając ten punkt ściąga nas ponownie do poprzedniego stanu w którym byliśmy, np. doznaliśmy jakiegoś cierpienia i gdy te cierpienia odchodzi z powrotem po jakimś czasie powraca. Pomówmy jak wyjść ponad te prawo i żyć w harmonii ,
jedyną możliwością jest uzyskanie równowagi wewnętrznej bo gdy to uczynimy wewnątrz stanie się to na zewnątrz, gdy osiągniemy równowagę, możemy nazwać to w pewnym sensie oświeceniem wtedy ale wyrównanie w ciele energii żeńskiej i męskiej po równo w ciele w tym stanie oświecenia nie będzie już cierpienia, namiętności gonitw , celów będzie tylko teraz , bezinteresowność czysta miłość i jedność ze wszelkim bytem.

6.Prawo Przyczyny i Skutku:
Jakże wiele napisałem o tym prawie na forum ale cóż opisze je jeszcze raz , a wiec nic nie dzieje się przez przypadek i wszystko ma swój skutek.
Jeśli ktoś myśli ze przydarzyło się mu coś przez przypadek ale udało to jeszcze jest nie świadomy tego co wcześniej uczynił, i po prostu tego nie rozpoznaje, ktoś mądry kiedyś powiedział dopóki nieświadomego nie uczynisz świadomym będziesz nazywał to przypadkiem albo przeznaczeniem. Więc Zważajcie na swoje myśli bo każda myśl dąży do manifestacji/urzeczywistnienia.
Więc każda myśl zasiana jest karmą i człowiek to co sieje zbierać będzie, rozważcie jakie myśli wami kierują, dużo pisałem o tym prawie i o reinkarnacji pisałem wam również co trzeba uczynić by już nie naradzać się ponownie, Otóż trzeba być tu i teraz , gdy myśli o jutrze tworzysz sobie karme a więc siejesz dzień jutrzejszy powiedzcie mi gdzie jest tu obecność teraz skoro myślami jesteście gdzieś w przyszłości?
Kazanie na górze jest tą drogą , ale samo znanie tych słów nic nie pomoże jedynie a jedynie ich urzeczywistnianie w dniu codziennym one prowadza do bycia tu i teraz , Jezus rzekł ten kto chce być doskonały bądźcie jak anioł w niebie nie będzie się martwił o dzień wczoraj ani nie będzie się martwił o dzień jutrzejszy , znaczy to że będzie tu i teraz inny czas nie będzie mieć dla niego znaczenia.

7.Prawo Rodzaju:
(tak zwane prawo płci energii męskiej i żeńskiej)
Prawo te mówi nam że każdy z nas posiada elementy/cechy/energie żeńskie i męskie a więc Każdy z nas jest w połowie kobietą i mężczyzną,
Bóg w swej najwyższej formie jest bezosobowy , bezinteresowny ,wszystkim i we wszystkim, Dlatego są kazania na górze by inni mogli kroczyć drogą ku Bogu by mogli stać się jak on, Jezus rzekł: Bądźcie i wy doskonali jak Ojciec wasz doskonały jest.
Energia męska jest wyrażana jako umysł świadomy,
Energia żeńska wyrażana jest jako umysł nieświadomy.
Gdy człowiek stanie się męski i żeński stanie wtedy w pełni człowieczy i stanie się w pełni choć już jest synem człowieczym(synem/córką Boga)

Napisałem dla was urywek tychże praw , ciekawskich zapraszam do szukania pełniejszego zrozumienia tych praw kosmicznych, jakże fajnie jest się zwami dzielić, więc mam nadzieje że jedna osoba na tym forum zbliży się albo uswiadomi jakie sa prawa kosmiczne i jakze Bóg blisko jest.

Pozdrawiam
Jam Jest
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
danEG
post 12.12.2012 - 20:04
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 6797

a co byłeś w kosmosie że znasz te prawa?
Profile CardPM
+Quote Post
Hamdaoui
post 12.12.2012 - 20:14
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9201

CYTAT(danEG @ 12.12.2012 - 20:04) *
a co byłeś w kosmosie że znasz te prawa?

czy byłem w kosmosie kiedys pojmiesz że kosmos jest w tobie a ty w kosmosie jesteś mikrokosmosem
przyjdzie czas ze staniesz się makrokosmosem.

Pozdrawiam
Jam Jest
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
- Hamdaoui   7 Praw Kosmicznych   12.12.2012 - 19:46
- - Neurocosmic   A ja znalazłem takie coś: Prawa Kreacji 1. Ws...   12.12.2012 - 20:03
- - Zielarz Gajowy   Każdy jest w kosmosie:) No chyba, że nasza plane...   12.12.2012 - 20:18
|- - Hamdaoui   CYTAT(Zielarz Gajowy @ 12.12.2012 - 20...   12.12.2012 - 20:50
|- - Messanger   CYTAT(Hamdaoui @ 12.12.2012 - 20:50)...   12.12.2012 - 21:06
- - Messanger   Może wymyśl własna ideologię Hamburgerze, a ni...   12.12.2012 - 20:22
- - masa   Normalnie mnie to spina, nie zna nawet trzeciej za...   12.12.2012 - 20:38
- - Jarzyn44   Prawdą jest że wszystko jest energią, - http:/...   12.12.2012 - 20:47
- - Zielarz Gajowy   Masa prawem przyczyny i skutku:) Messa obrażasz, ...   12.12.2012 - 20:49
- - masa   Poprostu to całe gadanie nic nie da, fizyka jest ...   12.12.2012 - 20:51
- - bielik110   Witajcie:) Piękne i mądre słowa:)Obrażać kog...   12.12.2012 - 20:54
- - Zielarz Gajowy   Hamdaoui, ale jaki jest cel i sens przepowiadania ...   12.12.2012 - 20:55
- - masa   Bielik bo cie pacne jak muche;p http://www.youtub...   12.12.2012 - 20:56
|- - bielik110   CYTAT(masa @ 12.12.2012 - 20:56) Bie...   12.12.2012 - 21:04
- - Hamdaoui   CYTAT(Zielarz Gajowy @ 12.12.2012 - 20...   12.12.2012 - 21:08
- - masa   To jeszcze musisz dużo nad sobą pracować patrz�...   12.12.2012 - 21:14
- - uncommon   CYTAT(Hamdaoui @ 12.12.2012 - 21:11)...   12.12.2012 - 21:21
8 Stron V   1 2 3 > » 

Go to the top of the page
Start new topic