CYTAT(Zielarz Gajowy @ 12.12.2012 - 20:49)

Masa prawem przyczyny i skutku:) Messa obrażasz, obrażasz:) "Jesteś głupi i tępy jak kapeć." Tu nie chodzi oto, że obrażasz jego bo jeśli on jest świadomy to nie podlega obrazom tak jak i ja im nie podlegam. Sam siebie jednak obrażasz i sam siebie poniżasz. To uniwersalne prawo.
Musisz to wiedzieć przecież, że ludzie, którzy nas denerwują to nasi najlepsi sprzymierzeńcy. To oni najszybciej nas uczą i to dzięki nim stajemy się doskonalsi, bardziej zrównoważeni a jeśli ulegasz emocjom i oceniasz kogoś, obrażasz, osądzasz to masz problem i warto, abyś się nad tym zastanowił bo szkoda, abyś marnotrawił hamburgerową lekcję życia.
Hamdaoui nie zapomnij o moim pytaniu:)
Zielarzu ładnie to napisałeś , najlepiej poznajemy siebie poprzez innych ludzi którzy są naszymi odbiciami , zwierciadłami dzięki temu mozemy rozpoznac co destruktywnego jeszcze w nas jest i naprawić to pisałem to w kazaniach , ale do rzeczy jaki cel ma przepowiadanie przyszłości postaram ci się wyjaśnic na podstawie zblizających się dni 21.12.2012 r jest ponad 20 przepowiedni mówiących ze będzie 3 dni ciemności jedni uwierza i się przygotują kupująć więcej żywności i zabezpiczając na ten czas zwierzeta.
Taka przepowiednia moze być potrzebna dla tych którzy zamierzają się uchronić przed tymi dniami ale będą i tacy co ten dzień z ignorują i pytanie jeśli to się wydarzy naprawde i ludzie się przygotują do tych dni to lepiej by taki człowiek był świadom tego co go czeka niz tego że nic nie wie. Wiadoma rzecz ze ten kto miłuje ten wie ze nie musi się obawiać bo wie co się wydarzy i zmartwienia na nim nie ma , a ten kto ma wszytko gdzieś i nieprzejmuje się losem bliźniego niech się martwi bo nie wie co go czeka , dla oswieconego życie na ziemi czy nie nie ma znaczenia bo gdzie by nie poszedł jest miłoscia bo sam więc dla niego nie ma znaczenia czy żyć będzie czy umrze on po prostu jest.
CYTAT(Messanger @ 12.12.2012 - 21:06)

Czytam wyłącznie wybrane posty. A ten jest o tyle interesujący, o ile znowu podbierasz cudzy światopogląd.
Jesteś kłamcą i kradniesz filozofię innych. Jesteś kłamcą, i mówisz, że to jest z różnych źródeł. Jesteś kłamcą po trzecie dlatego, że nie rozumiesz hermetycznego przesłania Kybalionu i wymyślasz własne.
A skoro jesteś kłamcą, to mam obowiązek to naprostować. I nie czytałem Twoich mądrości, bo nie są Twoje. Tylko jakiś porąbanych niemieckich sekt i okultystów. Ty uważasz tutaj obecnych za średnio ogarniających (nie obrażając osłów) i wciskasz im cudze teksty podpisując się pod nimi.
Jam Jest - co to ma znaczyć?
Bracie nie napisałem że to moje jest , powiedz mi gdzie tak napisałem:) po prostu napisałem tak jak pojąłem te słowa tyle.
Jam Jest , kiedys zrozumiesz co to znaczy.
Pozdrawiam