oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Zmiany? Jakie Zmiany?
Kordian
post 27.12.2012 - 17:42
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Sławetne Zmiany na Ziemi. Po raz pierwszy zetknąłem się z nimi bodajże u Monroe. Temat rozwinął Bruce Moen. W Internetach roi się od stron zapowiadających rychłą rewolucję duchową, przemiany w świadomości itp. itd. Swoisty raj na Ziemi. Tak szumnie zapowiadany 21.12.12 okazał się być (dlaczego mnie to nie dziwi?) kolejnym popkulturowym niewypałem. Czy Zmiany okażą się kolejną bujdą na resorach?

Do założenia tego wątku popchnęły mnie ostatnie audycje Zbyszka. http://radio.paranormalium.pl/index.php?ak...Info&aud=12 Może zabrzmi o brutalnie, ale część tych twierdzeń odbieram jako romantyczne mrzonki.

Ludzie staną się dla siebie bardziej otwarci. Festiwal przemocy w Syrii, napięta sytuacja w Palestynie, rosnące zagrożenie atomowe, degradacja środowiska... Można długo wymieniać. To ma być ta harmonia, ten "Nowy, wspaniały świat"? Ktoś powie, że zmiany nie są jeszcze odczuwalne, ale ile razy można coś odkładać w czasie? Nietrudno zauważyć, że orędowników tej wiekopomnej idei cechuje brak spójnej wizji - każdy głosi, co innego.
Ponadto, nikt nie ma jaj, żeby określić chociaż w przybliżeniu, kiedy to się zacznie. Jak zdarta płyta, słyszymy ciągle tylko "soon".

Ja naprawdę nie oczekiwałem po 2012 jakichś fajerwerków, ale ile można czekać? Zaraz ktoś wyskoczy z tekstem o wzmożonej aktywności Słońca. Co mnie to obchodzi? Żyjemy na Ziemi czy na Słońcu? Powyższe argumenty utwierdzają mnie w przekonaniu, że opętał nas czar utopii. Ta "różowa" przyszłość nas zaślepia. Nie obserwuję postępu indywidualnego ani o zasięgu globalnym.

Post trochę bardziej emocojonalny niż w zamierzeniu, ale niech tak zostanie. Musiałem to z siebie wyrzucić.

Wszyscy leżymy w rynsztoku, lecz niektórzy patrzą w gwiazdy.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Zielarz Gajowy
post 28.12.2012 - 13:09
Post #2

Dupa Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Jezus nikogo nie zbawił i nie to było jego celem. On pokazał jak samemu mozna się zbawić. Ja zmieniłem sie bardzo. Przede wszystkim zrozumiałem uniwersalny przekaz Buddy, Jezusa i teraźniejszych oświeconych. Zrozumiałem, że to nie Bóg nas stworzył, ale w nim się zawieramy i tylko się od niego oddzieliliśmy, aby zbadać, doświadczyć cudowności istnienia. Zrozumienie, że Bóg nie stwarza wyjasnia problemy typu: jak Bóg mógł stworzyć świat, gdzie panują wojny, mordy...skoro tego nie stworzył to nie jest za to odpowiedzialny. Tutaj dogmat stworzenia powinno sie wreszcie wyjasnić, aby ludzie spojrzeli na dzieło stworzenia z innego nie dogamtycznego punktu widzenia.

Zrozumiałem, że tylko akceptując swoje ułomności zaakceptuję "ułomności" świata. Akceptując siebie zaakceptuje swoja wizję rzeczywistości. To bardzo proste się wydaje, ale bez pracy nad sobą pozostanie to tylko teorią.

Kordian te negatywne aspekty naszego świata to najlepsza nauka jaka mogła się Tobie przydarzyć. Ciesz się, że bezpośrednio Ciebie to nie dotyka i dzieki praktyce budzenia serca możesz przekształcić to co negatywne w pozytywne. Wdychaj negatywne a wydychaj pozytywne. Będą pisał o tej praktyce przy każdej okazji bo naprawdę jest mocna:)

Nic nie wydarzyło się spektularnego? Moze szukasz nie tam gdzie trzeba? Szukasz na zmian na zewnątrz siebie a najważniejsze zmiany zachodzą w Tobie. Być moze jeszcze są one jeszcze wg Ciebie mało dostrzegalne, ale w takim razie postaraj się w tym nowym roku budzić swoje serce. Postaw sobie taki cel. Obudzę serce. Zobaczysz, że pomimo nikłych zmian na zewnątrz dostrzezesz ogromna zmianę bo zmiana w świadomosci pokarze Ci swiat z innej perspektywy. Staniesz się świadomym uczniem szkoły życia. To sa te zmiany. Uczniów życia przybywa.

Bielik? Mieszkasz w miescie czy na wsi? Pytam z ciekawości tylko:)
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
- Kordian   Zmiany? Jakie Zmiany?   27.12.2012 - 17:42
- - Neurocosmic   Ponoć za parę miesięcy zacznie się epoka lodow...   27.12.2012 - 17:55
|- - Zyga   CYTAT(Neurocosmic @ 27.12.2012 - 17...   27.12.2012 - 18:04
- - Pavveł   Zmiany zachodzą cały czas. I nie trzeba być jas...   27.12.2012 - 18:13
- - Kordian   Spodziewałem się takiej odpowiedzi. Nie czekam n...   27.12.2012 - 18:23
|- - Pavveł   Ja też mówię o empirycznie dostrzegalnych zmian...   27.12.2012 - 18:51
|- - Kordian   Jakieś statystyki prowadzisz? Siedzę w temacie o...   28.12.2012 - 12:47
- - turysta49   Nic dodać, nic ująć. Pamiętam jeszcze jak kilk...   27.12.2012 - 19:31
- - Młody89   Moim zdaniem zmiany zachodzą. Jak najwięcej ludz...   27.12.2012 - 19:59
- - bielik110   Ja czuję zmiany:) w sobie Mam odwagę mówić to,...   28.12.2012 - 12:00
- - serafis   U mnie zmiana jest taka, że teraz przy wyjściu c...   28.12.2012 - 12:16
- - Zielarz Gajowy   Jezus nikogo nie zbawił i nie to było jego celem...   28.12.2012 - 13:09
|- - bielik110   CYTAT(Zielarz Gajowy @ 28.12.2012 - 13...   28.12.2012 - 16:24
- - makyo   Ktoś z Was oglądał K-pax? :) Jest tak fajna sce...   28.12.2012 - 16:13
- - zupełniezielony   Pavveł Dusza Towarzystwa Grupa: Podróżnicy Pu...   28.12.2012 - 16:23
- - Prozak   W takim analizowaniu wniosków najgorsza jest subi...   28.12.2012 - 23:25
- - Deimond   Szczeże mówiąc tez mnie kusiło abyu napisać p...   28.12.2012 - 23:29
- - Pavveł   Nie da się obserwować rzeczy na zewnątrz bez od...   28.12.2012 - 23:34
|- - Deimond   CYTAT(Pavveł @ 28.12.2012 - 23:34) ...   28.12.2012 - 23:35
- - makyo   "Taki mądry, a tu jednak szatan! " ...   29.12.2012 - 01:34
2 Stron V   1 2 >

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park