|
|
31.12.2012 - 13:25
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Witam czytelników.
Te pytanie mnie dręczyło od wydania Podróży Św.Piotra. Ile to godzin przemylałem i wymyślałem scenariusze. Kto mówi prawde. . . Wychodziłem z ciała i pytałem czekając na odpowiedź, żeby mi ktoś odpowiedział czemu np. Monroe po 30 latach nic o Jezusie nie pisknął, ani inni OBEmaniacy m.in B.Moen ( którego zresztą wizje już są nieaktualne, kto czytał ten wie co się miało stać w 2012 roku :) ) . Ile to razy i nic... Potrzebowałem tej odpowiedzi od niefizycznych niczym tlenu i udowodnienia ostatecznego, taki mam charakter musze poznać ... Na szczęście w sercu paliło się ciągle światło w jego miłość i jego piękne słowa! kto zna prawde?, czy to Bruce czy Monroe,a może Darek, skromny chłopina z Lublina. po nocach w poza tyra, astral przebywa ,informacje przesyła, odmienne okno uchyla, komunie zażywa, na forum zadyma. Jezusa nie wyzywać bo to kpina, czyż nie wiecie,że jednością jesteśmy, a w jedności SIŁA. Aż wkońcu niczym cudem natrafiłem na książke, która z resztą jest wspaniała. I oto znalazłem odpowiedź na to i na inne pytania . Wiele książek o OOBE czytałem i szukałem, ale nigdy tej przez wiele lat nie znalazłem. Do niedawna, niczym z nieba mi zleciała .... Ten temat dla tych coś się jeszcze zastanawiają, dla tych co sączą jad. Oto cytaty z tej książki jak ktoś niechce czytać całej. Przekaz od wyższych istot - pomocników Bardzo wysoko rozwinięte dusze pracują swobodnie w tym wymiarze. I tak jak już wcześniej powiedziałem, mogą zabierać swoje fizyczne ciała do fizycznej sfery istnienia i z powrotem, jeśli tego pragną. Prawa wyższych wibracji przekraczają niższe fizyczne prawa. Piąty poziom jest najwyższy wśród ziemskich standardów. Właśnie tak Jezus Chrystus, najwyższa wibracyjnie istota, która żyła na Ziemi, mógł pojawiać się i zniknąć wedle woli przed, a nawet po tym, jak został ukrzyżowany. Jego ciało zniknęlo z grobowca, ponieważ u kontroli była jego pięciowymiarowa jaźń. Działał ze swego najwyższego wibracyjnie poziomu. Dalej W rzeczy samej, tak właśnie jest. Miłość jest potężną energią, której nie trzeba rozumieć, tylko należy nią żyć. Wielki opiekun miłości z waszej planety, człowiek znany jako Jezus, przybył z najwyższej Boskiej energii, by nauczać lekcji czystej miłości. Właśnie dlatego wszyscy ludzie przybyli na planetę Ziemię, by nauczyć się miłować w najpełniejszym tego słowa znaczeniu. Człowiek zwany Jezusem przyszedł, by pokazać wam w jaki sposób można tego dokonać. Rozmiar jego miłości spolaryzował poziomy strachu, przez co jego fizyczne ciało zostało ukrzyżowane. Jednakże duch tej wysoce rozwiniętej istoty energetycznej został uwolniony, by przełamać bariery strachu. Jest on znany jako Duch Święty i bardzo pomaga w rozwoju planety. Jest to energia, która pozwala Ziemi przesunąć się do jej wyższych poziomów energetycznych, i doprowadzić do milenium czy ?tysiąca lat pokoju", według ziemskich ram czasowych. Jakie jest znaczenie wiary, a jakie dobrych uczynków w osiąganiu zbawienia? Dobre uczynki znajdują się na poziomie fizycznym, wiara jest na poziomie duszy. Lecz żadne nie prowadzi do zbawienia, ponieważ są one sztucznymi koncepcjami, często źle interpretowanymi. Prawdziwa wiara jest duszą, która rozpoznaje swoją wyższą jaźń w wyższej jaźni rozwiniętego istnienia, Jezusa Chrystusa, który przyszedł nauczać czystego pojednania. Dusze, które nie są w harmonii ze swoją jaźnią, sprowadzają formę Chrystusa do swojego własnego poziomu nierealności. Osadzają postać Chrystusowego światła w swych własnych koncepcjach, które nie są prawdziwym światem, lecz fałszywymi formami myślowymi, jakie utrzymują świat na niższej wibracji. Ci, którzy rozpoznają swoją prawdziwą wyższą jaźń w Boskiej Chrystusowej jaźni, natychmiast są uwalniani do swego wyższego istnienia, lecz jest ich niewielu. No i końcowe udowodnienie. Kobieta Rosalind McKnight odbyła podróż do roku 3000. I oto co jej powiedziano i zobaczyła. Czyli to ,że Jezus przyjdzie wkrótce na ten świat :) RAM: Jakie zmiany miały miejsce w roku 3000, jeżeli chodzi o religijne przekonania czy koncepcje? [b]ROMC: Nastąpiła kompletna zmiana w religijnych koncepcjach. Teraz panuje ogólna uniwersalna wiedza. Wiele starych, lokalnych idei, które dzieliły ludzi na Ziemi, załamało się. Ludzie uświadomili sobie, dlaczego Chrystus, wysoce rozwinięta istota, wkroczyła do historii wiele lat wcześniej. Celem było pokazanie prawdziwej natury człowieka. Jeśli ludzie użyją swojego całkowitego potencjału, będą żyli na wyższych poziomach, jakimi jest Chrystus. W ten sposób staną się jednością z uniwersalną energią, którą w ludzkich określeniach jest ?Bóg". Nastąpiło także porozumienie, pomiędzy przywódcami religijnymi wielu różnych wyznań, dotyczące życia w jedności z Bogiem. Było to tuż po okresie załamania, kiedy wysoce rozwinięte Chrystusopodobne istoty( czyli m.in apostołowie ) , wypełnione wielką energią miłości, przybyły na planetę Ziemię. To właśnie wtedy ludzkość uświadomiła sobie, że nie ma żadnej istoty, która byłaby wyższa niż inne i którą należy czcić. Wszyscy posiadamy potencjał, który pozwoliłby nam rozwinąć się do najwyższej Chrystusopodobnej formy. Takie przesłanie pozostawił po sobie Jezus Chrystus. Odchodząc ze świata powiedział: ?Większych rzeczy dokonacie niż ja". W swoim niższym stanie świadomości ludzie używali terminu ?cuda", na określenie rzeczy, które są teraz codziennością. Kiedy Ziemia zmieniła się, ludzie musieli zmienić swoją ograniczoną jaźń i naturę. Świadomość przekształciła się i ludzie zaczęli korzystać ze swoich własnych wewnętrznych energii. Pracowali z wyższymi uniwersalnymi prawami i zjednoczyli ze wszystkimi formami życia....... [/b] Jest też o tym,że ziemie zaleje woda, nastąpi zmiana biegunów, jakieś konflikty w dalszym opisie podróży jest opisane więc wszystko zgadza się z wizją DSa. No i coś odemnie :) Do jakiego stopnia pojedynczy wyznawca może być duchownym lub prorokiem? Wszystkie dusze są kapłanami i prorokami swojego własnego wewnętrznego wszechświata. Prawdziwym kapłanem i prawdziwym prorokiem jest ten, który przemawia z wewnętrznych świątyń duszy pragnącej osiągnąć swoją pełnię. link do książki: http://chomikuj.pl/kubat115/ksi*c4*85*c5*b...,1773049094.pdf Link odemnie : http://chomikuj.pl/margaretkowo/ksi*c4*85*...,1459433442.pdf Wielu albo niewielu uwierzy i weźmie sobie to do serca. Wielu albo niewielu nie uwierzy i będzie szydzić . Kto chce przyjąć wiare w miłość Chrystusową niech przyjmuje. Kto przyjmuje i urzeczywistnia prawa miłości w jego sercu zapali się światełko. Kto nie przyjmuje i nie urzeczywistnia w jego sercu pojawia się brud niskiego ja Mi nie dziękować, dziękujcie tej Pani ,ja jestem dalszym łącznikiem abyście nie musieli przechodzić przez to co ja przechodziłem.I wy bądźcie dalszymi łącznikami prawdy. Niech każdy się rozpozna, w tym co czyni. uncommon |
|
|
|
![]() |
31.12.2012 - 20:06
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
CYTAT Ładnie to Zielarzu ująłeś i jakrze prawdziwie Bóg jest bezosobowy jest OJcem i-Matką , OJcem są niebiosa a ziemia Matką, tak wiele istot światła przyszło juz na ziemie by podnieśc wibracje ziemi a sami podnąszac wibracje ziemi podnosimy wibracje innych ludzi , nie wiem czy jest sens cokolwiek pisać bo wy to wszystko wiecie, Jezus mówił o jednej swiatyni o światyni ciała , mówił kto niebędzie jadł ciała mojego i nie będzie pił krwi mojej nie będzie mieć w sobie życia wielu ludzi myli to z ciałem tak jak w kosciele a jest to nic innego jak rytułał pogański zaczerpniety od boga Ozyrysa i Mitrasa , ja wam mówie ze ciałem jest słowo Boże a krwią Duch Swiety kto ma te dwie rzeczy ma pełnie, i Jezus rzekł powiadam wam nie pozostanie kamień na kamieniu co to znaczy , znaczy że nie bedzie żadnych światyń z budynku ale będzie jedna świątynia ciała. ale wy to też wszystko wiecie :) Twoje gadanie to bzdura |
|
|
|
uncommon Kim Jest Naprawde Jezus ? Czyli Rozwiązanie Zagadki 31.12.2012 - 13:25
zupełniezielony Nie ma co się opierać na czyichś doświadczenia... 31.12.2012 - 13:53
bielik110 :)))))
Miło się czyta:) takie wnioski robi się ... 31.12.2012 - 14:07
Hamdaoui NO kiedytś to ludzie wpełni pojmą póki co jest... 31.12.2012 - 14:47
Pavveł Uncommon, zgoda, ale to wszystko tylko słowa. Kto... 31.12.2012 - 14:51
Allanntaniel Jezus (Krisznus ;), Budda, bla bla bla! :D
W... 31.12.2012 - 15:22
zupełniezielony Masz rację, ale chciałbym tylko przypomnieć, ż... 31.12.2012 - 15:29
Prozak Czytałem tą książkę już dawno, nawet wrzuci�... 31.12.2012 - 16:17
uncommon Prozak dziękuje ci za dopełnienie.
Do żadnych d... 31.12.2012 - 18:01
Dagon Przepowiadanie przyszłości, bla bla bla.
Może ... 31.12.2012 - 18:08
lordini Wszystko to bzdety oprócz dialogu RAMA i ROMCA
... 31.12.2012 - 18:14
bielik110 CYTAT(lordini @ 31.12.2012 - 18:14) ... 31.12.2012 - 18:32
lordini dzięki Bielik
Jezus już jest na Ziemi:
Już ni... 31.12.2012 - 18:50
Zielarz Gajowy Mistrzem jest również Matka Ziemia i zawsze jest... 31.12.2012 - 18:57
Hamdaoui CYTAT(Zielarz Gajowy @ 31.12.2012 - 18... 31.12.2012 - 20:00
lordini CYTATMistrzem jest również Matka Ziemia i zawsze... 31.12.2012 - 19:10
Zielarz Gajowy Sam pisałeś:)
wielu Mistrzów powróci do Was n... 31.12.2012 - 19:39
lordini hehe no zgiąłeś mnie ;D więc nie czekasz, bo j... 31.12.2012 - 19:43
Hamdaoui CYTAT(lordini @ 31.12.2012 - 20:06) ... 31.12.2012 - 20:12![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |