Hej,
Ja tam czasami stosuję tego typu sety, ale nie przez programiki (stoswałem kiedyś - dawno temu - Brainwave Generator i nie działał). Natomiast okryłem niezłe bogactwo gotowych setów na youtube. Przykładowe które sprawdziłem to:
1. link:
Chakra Balancedo równoważenia czakr. To akurat długa wersja, mam gdzieś na dysku również krótsza. Działa, ale trzeba całą ścieżkę przesłuchać, najlepiej nie głośno, bo to dość wysokie tony i można uszkodzić słuch na dłuższą metę.
2. link:
otwarcie 3 okakrótki secik. Działa. Wystarczy rozluźnić ciało i otworzyć się. Za silnie lepiej nie koncetrować się na 3 oku bo moze rozboleć głowa np. od zbytniej spinki ;)
3. link:
JHShVHDzwięk Solfegio o natężeniu 741hz powodujące rozwój intuicji, ale przede wszystkim wg mnie pozwala silniej i łatwiej nawiazać kontakt z wymiarem Anioła Stróża rozumianym tak jak chcecie - jako część Was, Świata lub po prostu jako jakiś realny wymiar duchowy. Ten śpiew w secie to JHShVH czyli zapisane imię Jezusa po hebrajsku. Gdy to odkryłem mocno się zdziwiłem. Ale ostatecznie... set działa :)
Powoduje u mnie momentalny relalks, spokój i radość. Olbrzymią radość.
Co ciekawe, nie trzeba słuchać tego seta na słuchawkach.
Co do tego jak twórcy dobierają dźwięki, czyli w odpowiedzi na fragment posta Pavvła:
CYTAT(Pavveł @ 24.11.2012 - 19:08)

Nie mam pojęcia w jaki sposób twórcy dosów wybierają, jakie częstotliwości dać, aby zasymulować takie, a takie doznania. Dla mnie to ściema, bo po pierwsze nie znalazłem logicznego naukowego wyjaśnienia, a po drugie prawdopodobnie nikt takiego nie wygłosił. Jak pisałem "I-doser Labs" to prawdopodobnie organizacja nielegalna robiąca ludzi w bambuko, kosztem ich naiwności i zdrowia :/[/color]
to pewnie trochę opierają sie na swych własnych doświadczeniach. Mogą również oprzeć się na tzw. Świętej Geometrii. Kilka inforamacji znajdziesz na tej stronie (
czym jest święta geomteria) i fajnie to opisał gość ze Spirit Science w tym filmiku (
Math of God) oraz w tym (
Kwiat życia).
Co do firm trzepiących na symulatrach dźwięków różnicowych kapustę... jest jedna odpowiedź... chomikuj.pl :P
pozdrawiam
RTT