Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Imbir, Samo Zdrowie, Regeneracja Dla Nowej Pracy!, Poprawienie koncentracji poprzez zioła i zdrowy tryb życia!!
Foks
post 04.01.2013 - 21:21
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 9073

Przeszukując fora internetowe, oraz strony natknąłem się na wyjątkowe zastosowanie ziół i przypraw chociażby zwiększających naszą koncentrację a zarazem wpływających na nasze zdrowie fizyczne co łączy sie z psychicznym.
Jednym z tych wyjątkowych ziół jest IMBIR, ostatnimi czasy z powodu spania z otwartymi ustami moje gardło się podrażniło i jest narażone na łatwe infekcje od osób trzecich, postanowiłem że zrobię z siebie króliczka doświadczalnego i będę ssał go pare razy dziennie ( świerzy plasterek imbiru ) ma to poprawic zarazem moją koncentrację a co za tym idzie łatwiejsze dostrajanie się spróbuję nic nie stracę a mogę sobie jedynie pomóc, jeżeli będę widział poprawy testując to na samym sobie łatwiej przyjdzie mi stworzenie nowej mieszanki na Eksterioryzacje. Jak to mówia w ,,zdrowym ciele zdrowy duch''

Przytoczę kilka fragmętów różnych artykułów:

,,Wyciąg z korzenia żeń-szenia (Panax ginseng) polecany jest w stanach zmęczenia i przy problemach z koncentracją. Przede wszystkim dlatego, że poprawia on sprawność intelektualną. Dzięki zawartym w nim ginsenozydom zwiększa się zdolność hemoglobiny do przyłączania tlenu, na skutek czego narządy są lepiej zaopatrywane w tlen, co z kolei powoduje, że wzrasta ilość energii i zdolność organizmu do wysiłku fizycznego i umysłowego. Aby żeń-szeń mógł wykazać swoje dobroczynne działanie, powinien być zażywany regularnie, jednak kurację (trwającą maksymalnie 2 miesiące) można powtórzyć jedynie dwa razy w roku.''

,,Gotu kola (Centella aslatica) to roślina wspomagająca zachowanie dobrej pamięci i wspierająca prawidłowe funkcjonowanie mózgu. Dzięki niej dużo łatwiej załagodzić uczucie zmęczenia i depresji, usprawnić pamięć i poprawić jakość snu. Dzięki preparatom na bazie gotu koli mózg łatwiej przyswaja informacje, które dłużej pozostają w pamięci. Dodatkowo preparaty zawierające gotu kolę regulują nastrój, uspokajają oraz uwalniają od lęków i tremy.''

,,Bacopa drobnolistna (Bacopa Bonniera), znana również jako jalabrahmi, brahmi, działa uspokajająco i wzmacnia umysł. Preparaty na bazie tej rośliny poprawiają pamięć i koncentrację oraz zwiększają zdolność przyswajania nowych informacji. Dodatkowo pomagają w momentach silnego wyczerpania spowodowanego (głównie) stresem oraz w walce z bezsennością.''

Jeszcze z tego co mi wiadomo Leonarda da Vinci narkotyzował się gałka muszkatałową której nie polecam w wielkiej dawce ( wiem co mówię sprawdzone na ludzkich królikach doswiadczalnych z mego otoczenia )
,,Ma uniwersalne zastosowanie jako środek na nerwy, przeciwdziała melancholii, przy zmęczeniu, ospałości, osłabieniu koncentracji. Wspomaga również trawienie.''

,,Melisa lekarska (łac. Melissa officinalis) działa przede wszystkim uspokajająco, jednak znana jest również z działania stymulującego pracę mózgu, dzięki czemu wzmacnia pamięć. Zazwyczaj przyjmowana jest jako napar, który wyostrza pamięć.''

,,Miłorząb japoński (Ginkgo biloba) poprawia pamięć, ukrwienie mózgu, działa antydepresyjnie. Pozwala na opanowanie lęku i stresu, o który nie trudno przed egzaminem. Bardzo często stosowany jest przy leczeniu zaników pamięci spowodowanych słabym przepływem krwi.''

,,Widłak (Huperzia errata) poprawia pamięć krótkotrwałą i usprawnia uczenie się. W tradycyjnej medycynie chińskiej picie naparów z widłaka od wielu lat zalecane jest przy osłabieniu pamięci.''

,,Kozłek lekarski - jego małe dawki umiarkowanie pobudzają ośrodkowy układ nerwowy, duże zaś działają spowalniająco - zmniejszają pobudliwość i uspokajają. Ma działanie rozkurczowe, pomaga w bólach żołądka i jelit.''

,,Arcydzięgiel lekarski - przyspiesza proces trawienia, działa uspokajająco i oczyszcza organizm ze szkodliwych produktów przemiany materii, jest stosowany jako środek antybakteryjny. W postaci olejku jest wykorzystywany do nacierania przy nerwobólach i mięśniobólach, gdyż działa rozgrzewająco i przeciwbólowo.''

O zdrowym działaniu czosnku nie wspominam bo wszyscy raczej o tym wiedzą.
Warto zainteresować się znajomością kożystania z ziół od mnichów tybetańskich. Jak wiemy, mnisi poznali wiele odpowiedzi na temat życia i śmierci.

Zauważyłem sam po sobie lepsze śnienie mam gdy zdrowo się odrzywiam.

Obecnie będę pracował nad substancją z ziół która będzie leczyć i pomagać osiągnąć potrzebny nam stan.

Ps. alkohol działa negatywnie, chociaż nie powiem jednego dnia gdy wypiłem dwa piwka i po jakiś 4 h położyłem się spać gdzie alkohol na alkomacie wskazywał 000000.... miałem piękne oobe.

Zachęcam wszystkich do współpracy, razem możemy dokonac wiele nie sugerując się zastraszaniem Typu ,,Szatan w oobe, wampiryzm, choleryzm, długie capiące ręce, mój mtj jest fałszywy'' itd.

Zainteresujmy się czymś by coś zrobic razem wspólnie, nie myślmy egoistycznie dzielmy się swoimi wizjami.
Nie jeden czegoś nie opowie tak jak i ten który ma receptę na oczekiwany stan, żyjemy w kraju gdzie sporo ludzi ma wszczepione cos pod kopułom, cos w rodzaju Chcę być lepszy od innych....

Z pozdrowieniami drodzy podróżnicy!!

Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Zielarz Gajowy
post 05.01.2013 - 13:23
Post #2

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

Foks medytacja wpływa na psychikę i czy to oznacza, że ją wyniszcza? Tak samo z jogą...też wpływa na psychikę:) Wiem, wiem chodziło Ci o używki, ale jak palisz chemię to czemu się dziwisz, że ryje? Pal naturkę:) Trzeba umieć korzystać z darów natury a takie generalne stwierdzenie, że to co wpływa wyniszcza jest daleko idącą ignorancją:)
Profile CardPM
+Quote Post
Foks
post 06.01.2013 - 00:14
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9073

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 05.01.2013 - 13:23) *
Foks medytacja wpływa na psychikę i czy to oznacza, że ją wyniszcza? Tak samo z jogą...też wpływa na psychikę:) Wiem, wiem chodziło Ci o używki, ale jak palisz chemię to czemu się dziwisz, że ryje? Pal naturkę:) Trzeba umieć korzystać z darów natury a takie generalne stwierdzenie, że to co wpływa wyniszcza jest daleko idącą ignorancją:)

Jak palisz chemię to czemu sie dziwisz że wyniszcza dla twojej wiadomości w marichuanie jest wiecej środków psychoaktywnych niż THC, kiedyś kolega chemik mi powiedział ,,Foks rozp**ą mnie te babcie co gadały w autobusie ostatnio, jedna do drugiej - aaa wiesz co dzieciaki jedzą tyle chemii, a ja sobie pomyślałem taaak a w twoim pysznym śniadanku i pysznych bułeczkach jest sama naturka przecież wszystko jest chemią'' ignorancją jest to że Ty w przeciwieństwie do mnie nie powiesz że powinieneś zostać ogrodnikiem, bo przesadzasz stary:)A co Cię nie ryje nawet ,,polka'' ryje, jestem za legalem może było by mniej sztucznego g***a na dzielnicy, ale wszystkim mówie nie zaczynajcie obojętnie z czym wszystko co powoduje odużenie zmianę podświadomości jest czymś czym chcą nas zamulić by większość małp było na szczycie. Z tymi małpami to metafora jakby ktoś nie zjarzył, takiemu 16-to latkowi można wmówić wszystko nawet że kiełbasa zaskutkuje i bedzie miał wyjscia prosto do damskiej ubikacji czyrliderek. Szanuję to że znasz się na ziołach masz jakiś tam prestiz na forum które mnie jako jedyne zainteresowało, ale proszę was na Boga czy na kogoś w kogo wierzycie nie otumaniajcie tych młodszych bo w nich nadzieja na zmianę przyszłosci.
Miłość pokój !! bracia;-)Tylko bez fochów!! bo jestem gotów wyjść i strzelać w was demonicznym sikiem od rafika 19990700.... czy jakoś tak :D
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
- Foks   Imbir, Samo Zdrowie, Regeneracja Dla Nowej Pracy!   04.01.2013 - 21:21
- - Bernard   Mam tak wszczepione, że chcę być lepszy od inny...   04.01.2013 - 23:35
|- - Foks   CYTAT(Bernard @ 04.01.2013 - 23:35) ...   05.01.2013 - 12:59
- - Leinad   Cynamon + Imbir + Goździki --> idealne połą...   05.01.2013 - 13:23
- - Hydrino   Z ciekawych ziół jest jeszcze chmiel. http://odk...   05.01.2013 - 14:15
- - Krisss   Imbir jest swietny, potwierdzam! Nie wiem czy ...   05.01.2013 - 17:07
- - Zielarz Gajowy   Krisss, ale co Wy w ogóle wiecie o rytuałach z b...   05.01.2013 - 17:17
- - Pavveł   Zielarzu, bronisz halucynogennych darów natury i ...   05.01.2013 - 17:49
- - Zielarz Gajowy   Ja bronię zdrowego podejścia do tematu. Paweł c...   05.01.2013 - 17:57
|- - Foks   CYTAT(Zielarz Gajowy @ 05.01.2013 - 17...   06.01.2013 - 00:27
- - Hydrino   Trawka niszczy osłonki mielinowe komórek nerwowy...   05.01.2013 - 18:01
- - Zielarz Gajowy   Jakie są objawy i po ilu latach zauważane? Czy t...   05.01.2013 - 18:03
- - Hydrino   http://kopalniawiedzy.pl/marihuana-skret-m...ar-As...   05.01.2013 - 18:07
|- - Foks   CYTAT(Hydrino @ 05.01.2013 - 18:07) ...   06.01.2013 - 00:20
- - Zielarz Gajowy   Średnio od 13. do 18.-19. r.ż. wszyscy używali ...   05.01.2013 - 18:14
- - uncommon   Najgorsze jest to,że mało kto umie wykrzystać p...   05.01.2013 - 18:29
|- - Foks   CYTAT(uncommon @ 05.01.2013 - 18:29)...   06.01.2013 - 00:16
- - Bernard   CYTAT(Foks @ 05.01.2013 - 12:59) Nie...   05.01.2013 - 23:53
3 Stron V   1 2 3 >

Go to the top of the page
Start new topic