oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Czy Jesteś Sceptykiem?, Czy jesteś Sceptykiem?
Deltarates
post 07.01.2013 - 11:19
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Drodzy Obenauci.
Postanowiłem wysłać list do Klubu Sceptyków Polskich. Do tej samej instytucji, która oferuje nagrodę jednego miliona euro, dla osoby, która udowodni, że ma umiejętności postrzegania pozazmysłowego. http://sceptycy.org/?p=951 Cala treść listu jest umieszczona poniżej i zaznaczona na kolor zielony. Teraz właśnie czekam na odpowiedz.

Jeśli na tym forum są Sceptycy. Wówczas chciałbym, abyście ich uprzedzili i sami odpowiedzieli na mój list. Wysilcie swoją wyobraźnię i napiszcie (wyłącznie) konstruktywne komentarze w temacie.

Oto treść listu:

Szanowni Sceptycy.
Niniejszym zwracam się do Was z prośbą o udzielenie mi komentarzy od członków, specjalistów Waszego Klubu Sceptyków, na temat moich spostrzeżeń archeologicznych. Otóż ja sam, jestem z zamiłowania ufologiem, badaczem zjawisk paranormalnych. Współpracuję z takimi instytucjami jak Fundacja Nautilus oraz Stowarzyszenie Badań Kręgów Kamiennych w Gdyni. Moje badania dotyczą głownie miejsc obrządków kultu pogańskiego, w tym słowiańskiego. Do miejsc tych z pewnością możemy zaliczyć, kręgi kamienne a także tzw. diabelskie kamienie. Naczytałem się rożnych głupot nt. tych miejsc z literatury ezoterycznej. Między innymi takich, iż rzekomo głazy znajdujące się w tych miejscach, emitują silne pole magnetyczne, oraz infradźwięki niesłyszalne dla człowieka. Ale podobno można je nagrać specjalnym mikrofonem, stojąc w kręgu kamiennym. Idąc tym tropem i będąc jednocześnie zafascynowany tym zjawiskiem, postanowiłem wykonać test na obecność pola magnetycznego. Kupiłem w tym celu standardowy miernik pola magnetycznego. Udałem się do Rezerwatu Archeologicznego Kręgów Kamiennych w Grzybnicy (koło Koszalina). I tam włączyłem miernik, zbliżając go do centralnych głazów. Niestety, i tu niespodzianka. Miernik wskazywał cały czas wyzerowaną wartość. Tym samym nie było tam żadnego sztucznego pola magnetycznego. Tym bardziej, że stałem w tym miejscu dobre dwie godziny. Bardzo mnie ten fakt sfrustrował. I przez to sam stałem się Sceptykiem. Na tej podstawie śmiało możemy stwierdzić, iż większość informacji, które są podane w książkach ezoterycznych są totalnym zakłamaniem.

Jednak nie wszystko stracone. Zagorzałym Sceptykiem jeszcze nie jestem. Dlaczego? Dlatego, że badając te miejsca, zauważyłem samodzielnie wiele fascynujących faktów. I to takich, które każdego naukowca głównego nurtu myślowego (Sceptyka) powalą na nogi!

Historycy są zgodni, że istniała kiedyś jednostka odległości, nazywana „jardem megalitycznym”. Jeden jard wynosi dokładnie osiemdziesiąt dwa i pół centymetra, z dokładnością +/-dwa milimetry. Wszystkie (bez wyjątku) głazy narzutowe, nazywane potocznie diabelskimi kamieniami oraz głazy centralne kręgów kamiennych są od siebie oddalone o dowolną wielokrotność jednego jarda. Zawsze jest to liczba całkowita (nigdy nie ułamek) jednego jardu. Nawet gdy uwzględniamy rozmieszczenie kamieni oddalonych od siebie o ponad 200 kilometrów. Wystarczy tylko spojrzeć na mapę.

Ale to jeszcze nie koniec. Także wszystkie struktury megalityczne, bardzo często, znajdują się na tym samym południku i równoleżniku. Bardzo dokładnie opisałem to w swoim blogu nt. zjawisk paranormalnych. Podaje link: http://hosting9177613.az.pl/Ufologia/index.php . Mówiąc wprost, dla mnie są to dowody na istnienie, obcych cywilizacji, bardziej zaawansowanych od nas.

Chciałbym się dowiedzieć, co sądzą i jak skomentują te właśnie spostrzeżenia, naukowcy głównego nurtu myślowego?? Zwłaszcza Ci którzy wyśmiewają ufologów. Czekam na konstruktywną odpowiedź! Jeśli nie otrzymam żadnej odpowiedzi... Potraktuję to jako Waszą przegraną, w tej rozmowie, walkowerem.

Z poważaniem.
Adam
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Zyga
post 07.01.2013 - 12:45
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Znam kogoś, kto jest wielkim łowczym UFO a zarazem największym znanym mi sceptykiem. To Tomek alias Pesstissimo ze strony ufo-relacje. Najlepiej porozmawiaj z nim. Sam wielokrotnie widziałem różne dziwne obiekty na niebie. Wystarczyła mi tylko dość wnikliwa obserwacja nieba. Niestety nie mam wiedzy na temat tych głazów, o których piszesz. Sceptycy są potrzebni, dlatego cenię sobie opinie Tomka. Jednak nie można tak bardzo zamykać swojego umysłu, bo może nam umknąć wiele ciekawych rzeczy. Np. Uważam,że UFO lubi się pokazywać takim ludziom jak: wróżki, radiesteci, medium, energoterapeuci czy osobom świadomie śniącym. Zatwardziałym sceptykom niczego nigdy nie udowodnisz.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
- Deltarates   Czy Jesteś Sceptykiem?   07.01.2013 - 11:19
- - Zyga   Znam kogoś, kto jest wielkim łowczym UFO a zaraz...   07.01.2013 - 12:45
|- - zankel   CYTAT(Zyga @ 07.01.2013 - 12:45) Zna...   07.01.2013 - 16:15
- - Pavveł   mnie te wielokrotności jardów skłoniły do pomy...   07.01.2013 - 13:51
- - Messanger   CYTAT(Deltarates @ 07.01.2013 - 11:1...   07.01.2013 - 14:23
- - stray.ghost   CYTAT(Deltarates @ 07.01.2013 - 11:1...   07.01.2013 - 15:08
- - twistoid   Delta z tobą to trochę tak jak z erotomanem gaw�...   07.01.2013 - 16:18
- - Zielarz Gajowy   Twist nie przesadzaj. Świat fantazji dla Ciebie t...   07.01.2013 - 16:38
- - Messanger   Dobrze Zielu... To kiedy powstanie rycerz z Giewon...   07.01.2013 - 16:45
- - twistoid   Zielarz wierzę w świat doświadczeń, reszta ni...   07.01.2013 - 16:47
- - Zielarz Gajowy   Idź pogadaj Mesiu z Naturą, drzewami. Zobaczysz ...   07.01.2013 - 16:50
|- - zankel   CYTAT(Zielarz Gajowy @ 07.01.2013 - 16...   07.01.2013 - 18:56
- - twistoid   Zielarz jeżeli potrzebujesz kręgów, nic nie sto...   07.01.2013 - 17:04
- - Zielarz Gajowy   Tak, ale tradycje buddyjskie piszą w najstarszych...   07.01.2013 - 17:18
- - Dagon   Pewnie dostaniesz odpowiedź w stylu: Niestety na...   07.01.2013 - 17:21
|- - stray.ghost   CYTAT(Dagon @ 07.01.2013 - 17:21) .....   07.01.2013 - 17:37
- - Pavveł   "umieć rezygnować z tego kim się jest...   07.01.2013 - 17:35
- - Deltarates   CYTAT(Messanger @ 07.01.2013 - 14:23...   07.01.2013 - 18:26
- - stray.ghost   CYTAT(Deltarates @ 07.01.2013 - 18:2...   07.01.2013 - 19:00
- - Messanger   Misiaczku... Na powierzchni Ziemi odcinek jednej ...   07.01.2013 - 19:15
8 Stron V   1 2 3 > » 

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park