|
|
07.01.2013 - 11:19
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Drodzy Obenauci.
Postanowiłem wysłać list do Klubu Sceptyków Polskich. Do tej samej instytucji, która oferuje nagrodę jednego miliona euro, dla osoby, która udowodni, że ma umiejętności postrzegania pozazmysłowego. http://sceptycy.org/?p=951 Cala treść listu jest umieszczona poniżej i zaznaczona na kolor zielony. Teraz właśnie czekam na odpowiedz. Jeśli na tym forum są Sceptycy. Wówczas chciałbym, abyście ich uprzedzili i sami odpowiedzieli na mój list. Wysilcie swoją wyobraźnię i napiszcie (wyłącznie) konstruktywne komentarze w temacie. Oto treść listu: Szanowni Sceptycy. Niniejszym zwracam się do Was z prośbą o udzielenie mi komentarzy od członków, specjalistów Waszego Klubu Sceptyków, na temat moich spostrzeżeń archeologicznych. Otóż ja sam, jestem z zamiłowania ufologiem, badaczem zjawisk paranormalnych. Współpracuję z takimi instytucjami jak Fundacja Nautilus oraz Stowarzyszenie Badań Kręgów Kamiennych w Gdyni. Moje badania dotyczą głownie miejsc obrządków kultu pogańskiego, w tym słowiańskiego. Do miejsc tych z pewnością możemy zaliczyć, kręgi kamienne a także tzw. diabelskie kamienie. Naczytałem się rożnych głupot nt. tych miejsc z literatury ezoterycznej. Między innymi takich, iż rzekomo głazy znajdujące się w tych miejscach, emitują silne pole magnetyczne, oraz infradźwięki niesłyszalne dla człowieka. Ale podobno można je nagrać specjalnym mikrofonem, stojąc w kręgu kamiennym. Idąc tym tropem i będąc jednocześnie zafascynowany tym zjawiskiem, postanowiłem wykonać test na obecność pola magnetycznego. Kupiłem w tym celu standardowy miernik pola magnetycznego. Udałem się do Rezerwatu Archeologicznego Kręgów Kamiennych w Grzybnicy (koło Koszalina). I tam włączyłem miernik, zbliżając go do centralnych głazów. Niestety, i tu niespodzianka. Miernik wskazywał cały czas wyzerowaną wartość. Tym samym nie było tam żadnego sztucznego pola magnetycznego. Tym bardziej, że stałem w tym miejscu dobre dwie godziny. Bardzo mnie ten fakt sfrustrował. I przez to sam stałem się Sceptykiem. Na tej podstawie śmiało możemy stwierdzić, iż większość informacji, które są podane w książkach ezoterycznych są totalnym zakłamaniem. Jednak nie wszystko stracone. Zagorzałym Sceptykiem jeszcze nie jestem. Dlaczego? Dlatego, że badając te miejsca, zauważyłem samodzielnie wiele fascynujących faktów. I to takich, które każdego naukowca głównego nurtu myślowego (Sceptyka) powalą na nogi! Historycy są zgodni, że istniała kiedyś jednostka odległości, nazywana „jardem megalitycznym”. Jeden jard wynosi dokładnie osiemdziesiąt dwa i pół centymetra, z dokładnością +/-dwa milimetry. Wszystkie (bez wyjątku) głazy narzutowe, nazywane potocznie diabelskimi kamieniami oraz głazy centralne kręgów kamiennych są od siebie oddalone o dowolną wielokrotność jednego jarda. Zawsze jest to liczba całkowita (nigdy nie ułamek) jednego jardu. Nawet gdy uwzględniamy rozmieszczenie kamieni oddalonych od siebie o ponad 200 kilometrów. Wystarczy tylko spojrzeć na mapę. Ale to jeszcze nie koniec. Także wszystkie struktury megalityczne, bardzo często, znajdują się na tym samym południku i równoleżniku. Bardzo dokładnie opisałem to w swoim blogu nt. zjawisk paranormalnych. Podaje link: http://hosting9177613.az.pl/Ufologia/index.php . Mówiąc wprost, dla mnie są to dowody na istnienie, obcych cywilizacji, bardziej zaawansowanych od nas. Chciałbym się dowiedzieć, co sądzą i jak skomentują te właśnie spostrzeżenia, naukowcy głównego nurtu myślowego?? Zwłaszcza Ci którzy wyśmiewają ufologów. Czekam na konstruktywną odpowiedź! Jeśli nie otrzymam żadnej odpowiedzi... Potraktuję to jako Waszą przegraną, w tej rozmowie, walkowerem. Z poważaniem. Adam |
|
|
|
![]() |
07.01.2013 - 16:50
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Idź pogadaj Mesiu z Naturą, drzewami. Zobaczysz ile mądrości siedzi w Dębach. Odpowiednie dostrojenie, flaszka i gadu, gadu do rana:)
Pisałem wyśmiać można wszystko. Kręgi zbożowe też lipa. Tylko do tych mega precyzyjnych nawet Ci najlepsi twórcy kręgów (profesjonaliści) się nie przyznają, aby się nie kompromitować i sami twierdzą, że dokładność niektórych ich przerasta. Ponoć to energia chi tak się manifestuje. Fantazja, fantazja:) Twist, jakie Ty masz doświadczenia? Podziel się. Pośmiejemy się:) |
|
|
|
Deltarates Czy Jesteś Sceptykiem? 07.01.2013 - 11:19
Zyga Znam kogoś, kto jest wielkim łowczym UFO a zaraz... 07.01.2013 - 12:45
zankel CYTAT(Zyga @ 07.01.2013 - 12:45) Zna... 07.01.2013 - 16:15
Pavveł mnie te wielokrotności jardów skłoniły do pomy... 07.01.2013 - 13:51
Messanger CYTAT(Deltarates @ 07.01.2013 - 11:1... 07.01.2013 - 14:23
stray.ghost CYTAT(Deltarates @ 07.01.2013 - 11:1... 07.01.2013 - 15:08
twistoid Delta z tobą to trochę tak jak z erotomanem gaw�... 07.01.2013 - 16:18
Zielarz Gajowy Twist nie przesadzaj. Świat fantazji dla Ciebie t... 07.01.2013 - 16:38
Messanger Dobrze Zielu... To kiedy powstanie rycerz z Giewon... 07.01.2013 - 16:45
twistoid Zielarz wierzę w świat doświadczeń, reszta ni... 07.01.2013 - 16:47
zankel CYTAT(Zielarz Gajowy @ 07.01.2013 - 16... 07.01.2013 - 18:56
twistoid Zielarz jeżeli potrzebujesz kręgów, nic nie sto... 07.01.2013 - 17:04
Zielarz Gajowy Tak, ale tradycje buddyjskie piszą w najstarszych... 07.01.2013 - 17:18
Dagon Pewnie dostaniesz odpowiedź w stylu:
Niestety na... 07.01.2013 - 17:21
stray.ghost CYTAT(Dagon @ 07.01.2013 - 17:21) ..... 07.01.2013 - 17:37
Pavveł "umieć rezygnować z tego kim się jest... 07.01.2013 - 17:35
Deltarates CYTAT(Messanger @ 07.01.2013 - 14:23... 07.01.2013 - 18:26
stray.ghost CYTAT(Deltarates @ 07.01.2013 - 18:2... 07.01.2013 - 19:00
Messanger Misiaczku...
Na powierzchni Ziemi odcinek jednej ... 07.01.2013 - 19:15![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |