Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Paraliż Senny
luku
post 10.01.2013 - 18:25
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8317

Proszę powiedzcie mi, co robię źle. Kilkanaście minut leżałem nieruchomo z zamkniętymi oczami, liczyłem nawet oddechy, które w miarę były równomierne. Nie czułem żadnych wibracji, a ciało mi nie uległo paraliżowi. Co robiłem źle? Nie drapałem się, nie wierciłem, nie otwierałem oczu. Nie miałem nic uciskającego na sobie, żadnej biżuterii ani zegarka.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
JahMay
post 10.01.2013 - 19:02
Post #2

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 9290

Jakby leżenie nieruchomo przez kilkanaście minut wystarczało do uzyskania OOBE, to każdy by już je przeżył. Dlaczego tak nie jest? Ano dlatego, że do wyjścia z ciała potrzeba dużo, dużo ćwiczeń, przygotowań i obserwacji swoich snów. Nie wiem co z tych rzeczy robisz, ale samym leżeniem nic nie zdziałasz. Licząc oddechy i czekając na hipnagogi, nie mogłeś się wystarczająco rozluźnić, a to jest jedną z podstaw OOBE.
Co robisz źle? Myślę, że chcesz wyjść z ciała tak szybko jak to możliwe, z jak najmniejszym poświęceniem z Twojej strony. Musisz ćwiczyć. Dużo ćwiczyć. Najlepiej jak opanujesz LD i zaczniesz pracować z energią, medytować.

'Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, przebija góry, nad przepaściami przerzuca mosty.' ~Bolesław Prus
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie

Go to the top of the page
Start new topic