oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Sen W Poza
mrav
post 09.01.2013 - 14:21
Post #1

Przechodzień

Grupa: Podróżnicy

Na początku chciałem się przedstawić, gdyż jestem nowy na tym forum. Mam na imię Rafał i 18 wiosen za sobą.

Moja przygoda z OOBE ogranicza się w sumie do jednego wyjścia z przed niemal roku. Po kilkugodzinnej medytacji poczułem gorącą kulke energii w okolicy mostka. Nie miałem zielonego pojęcia czym może być to zjawisko, oglądałem ciało w lustrze,lecz nie mogłem dostrzec żadnych zmian w tym miejscu. Po jakimś czasie trochę się przestraszyłem i próbowałem nawet przykładać śnieg do gorącej części ciała by jakoś zabopiec temu uczuciu gorąca. Kładąc się spać wyczułem przed sobą coś jakby dużą czarną kulę, początkowo starałem się zwalczyć ten stan, jednak w końcu, gdy okazało się to niemożliwe, zdecydowałem się poddać tej energii. Poczułem wtedy jak moja świadomość odrywa się od ciała fizycznego i powoli unosi w górę. Ze względu na ogromny strach wywołany OOBE szybko wróciłem do ciała. Po kilku godzinach udało mi się zasnać bez większych problemów. Następnego dnia znów samoistnie uruchomiła sie moja czakra serca (w żaden sposób nie próbowałem jej uruchomić i nie mogłem jej wyłączzyć) Tym razem gdy szedłem spać znów nie chciałem doznawać OOBE, gdy w końcu poddałem się wibracjom byłem na tyle zmęczony, że najprawdopodobniej usnąłęm zaraz po wyjściu z ciała. Obudziłem się po jakiś 4 godzinach. Po kilku sekundach zrozumiałem, że znajduję się poza ciałem. Nie oglądałem go, ale wiem, że było w innej pozycji niż wtedy gdy szedłem spać. Powróciłem dość szybko do ciała fizycznego i doznałem wtedy lekkiego szoku - wyczułem u siebie rozdwojenie jaźni. Byłem jednak na tyle śpiący, że szybko usnąłęm.

Wiem, że byłem wtedy zbyt niepoukładany i zwyczajnie niegotowy na doznanie OOBE. Niedawno postanowiłem znów spróbować. Od jakiegoś czasu intensywnie medytuję i wiem że jestem coraz bliżej kolejnych wyjść z ciała. Chciałbym jednak zadać Wam kilka pytań, które być może pomogą mi w dalszym poznawaniu OOBE

Czy w trakcie snu (innej utraty świadomości) w poza coś może mi grozić?
Jak należy obchodzić się z centrami energetycznymi w ciele i czym właściwie są?
Co w sytuacji gdy OOBE pojawia się samoistnie - czy można i w ogóle należy coś z tym robić?
Czy moje rozdwojenie jaźni było spowodowane faktem, że mózg chciał narzucić mojej świadomości utożsamianie się z ciałem (podświadomością, która sterowała nim w nocy)? Czy takie rozdwojenie jaźni może być niebezpieczne?
Dlaczego łatwiej wywołać OOBE gdy jest się poddanym silnym emocjom?
Dlaczego pomoga w wywołaniu tego zjawiska wysoka temperatura?
Czy ktoś filmował kiedyś osoby wywołujące OOBE kamerą termowizyjną?
Czy podświadomość jest tylko atrybutem ciała, który 'naśladuje' niematerialną świadomość (czy ma wpływ na stan mojej świadomości po śmierci)?
Czy potencjał intelektualny jest jedynie sposobem ciała na dostosowanie się do otoczenia(czy można myśleć po śmierci)?

Pozdrawiam, dzięki za przeczytanie.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
marcinoo
post 12.01.2013 - 18:43
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Czy w trakcie snu (innej utraty świadomości) w poza coś może mi grozić?

Jeśli by to była jakakolwiek utrata świadomości, to jak byś to zapamiętał, skoro nie miałeś świadomości ? Inną kwestią jest, że nie można nie mieć swiadomości, ale czegoś nie pamiętać.

Jak należy obchodzić się z centrami energetycznymi w ciele i czym właściwie są?

Czakramy, poczytaj sobie nowe drogi energii od Bruce'a Moena, tam jest cała potrzebna wiedza.

Co w sytuacji gdy OOBE pojawia się samoistnie - czy można i w ogóle należy coś z tym robić?

Należy wtedy podziękować za szczęście i jak najlepiej wykorzystać zaistniałą sytuacje dla rozwoju.

Czy moje rozdwojenie jaźni było spowodowane faktem, że mózg chciał narzucić mojej świadomości utożsamianie się z ciałem (podświadomością, która sterowała nim w nocy)? Czy takie rozdwojenie jaźni może być niebezpieczne?

Ogólnie rozdwojenie jażni może być niebezpieczne, ale .. jakoś nie wierzę, żeby naprawdę chodziło o to.

Dlaczego łatwiej wywołać OOBE gdy jest się poddanym silnym emocjom?

Bo emocje są jak paliwo, które pomaga nam w wielu sytuacjach do większej aktywności, emocje także są domeną ciała astralnego, dlatego niektórzy twierdzą, że oobe wiąże się z ego. W ciele mentalnym już nie ma takiego natłoku emocji, tam np. strach nie może zaistnieć, a w astralnym ciele już tak - większość osób, które zaczyna przygodę właśnie w takim ciele podróżuje.

Dlaczego pomoga w wywołaniu tego zjawiska wysoka temperatura?

Skąd wiesz, że wysoka pomaga ? Robiłeś badania i wyszło Ci, że tak jest ? Po jednym razie diagnoza jest nazbyt naciągana, ale zawsze możesz zrobić eksperyment jak to jest z temperaturą i jak na Ciebie ona odziałuje. Samoświadomość zawsze się przydaje, bo nie na każdego odziaływują pozytywnie te same czynniki. Na resztę nie chce mi się odpowiadać - działaj, doświadczaj i eksperymentuj, jak odkryjesz coś fajnego, to się podziel z nami :P
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park