Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Brak Pamięci Do Snów
luku
post 27.01.2013 - 17:49
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8317

Witam ponownie - coś ze mną jest nie tak, chyba... Niedawno jeszcze pamiętałem moje sny, a teraz to już w ogóle. I jak mam tu prowadzić notatnik, skoro niczego z marzeń sennych nie zapamiętuje. Ile trzeba minimum spać, aby COŚ się przyśniło?
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
pigsonwings
post 27.01.2013 - 17:59
Post #2

haereticus
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 9314

Bądź świadomy tego co robisz w dzień aby pamietać sny. Przed snem sobie przypominaj, i najlepiej powtórzaj że chcesz zapamiętać sen. We śnie wyłapuj dziwne nierealistyczne sytuacje, może pozwolą ci sie kapnac że cos jest nie tak. Co do ilości snu powstaja najczęsciej podczas fazy REM, czyli nad ranem gdzies (4-7) zalezy o której idziesz spać ale musisz odespać te 3h przynajmniej żeby zregenerowac organizm, lecz to nie reguła, wszystko jest warunkiem organizmu, i regeneracji. Mi ostatnio czesto sie coś sni w "głębokim", chociaz tak naprawde nie wiem moze poprostu mam nieraz, nie dlugi głęboki i REm sie zaczyna wczesniej. Trudno to wszystko objąc w jakieś ramy bo każdy człowiek to osobna jednostka. Najczęsciej sny trwają od 20-30minut( nawet mniej) a ludzią sie wydaje że snili cos całą noc.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic